Ajassa
30.9.2016

Voisiko sinunkin olohuoneestasi tulla yhteistoimisto

Kaksi kotona yksin puurtamiseen kyllästynyttä pariisilaista freelanceria sai Airbnb:stä idean muuttaa kotinsa vuokrattavaksi työhuoneeksi. Työtilan jakaminen parantaa työtehoa, eikä pieni kuukausittainen lisätienestikään tee pahaa.

Lue lisää
Ajassa
26.9.2016

Kymmenen asiaa, jotka kannattaa tietää veroparatiiseista

Miten veroparatiisit vaikuttavat meidän kaikkien arkeen? Akavan verovälttelyä käsittelevään keskusteluun 26.9. osallistuva Lyydia Kilpi Kepasta vastaa kymmeneen kysymykseen.

Lue lisää
Ajassa
28.9.2016

Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Hirvosen työviikko

Akavan opiskelijoiden puheenjohtajan Henna Hirvosen työviikko (19.–23. syyskuuta) sisälsi monia kokouksia, tapaamisia ja valmisteluja. Vauhtiviikkoon mahtui substanssin lisäksi myös vähän kreisibailaamista ja muutama pokemon.

Lue lisää
Ajassa
21.9.2016

Akava PopUp kiertää korkeakoulukampuksilla

Akava jäsenliittoineen tapaa tänä syksynä opiskelijoita Akava PopUp -kiertueella korkeakouluissa kautta maan. PopUp-tapahtumissa opiskelijoille kerrotaan, miksi jäsenyys akavalaisessa liitossa kannattaa ja mitä jäsenetuja opiskelijat liitoista saavat. Kampuksilla keskustellaan myös siitä, mitä opiskelijoiden tulee muistaa työharjoittelun yhteydessä.

Lue lisää
Arjessa
20.9.2016

Mä oon luottamusmies, osa 2: Wärtsilän pääluottamusmies hoitaa niin riidat kuin yt-neuvottelut

Ralf Holmlund edustaa lähes 2 500:a toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä. Työpaikkaansa hän kutsuu Suomen suurimmaksi insinööritoimistoksi.

Lue lisää

Viikon luku

Viikon luku -palsta nostaa esiin kiinnostavia, ajankohtaisia numerotietoja akavalaisten arjesta.

Akavalaisilla luottamusmiehillä keskimäärin 6 vuotta kokemusta luottamusmiehenä toimimisesta

Akavalaisilla luottamusmiehillä on keskimäärin kuuden vuoden kokemus nykyisessä luottamusmiestehtävässään toimimisesta. Kuusi vuotta osoittaa, että akavalaisilla luottamusmiehille on ehtinyt kertyä asiantuntemusta ja kokemusta tehtävästään.

Lue lisää
Arjessa
22.9.2016

Lisää ja parempaa osaamista Eurooppaan

Kesäkuussa Euroopan komissio julkaisi paljon odotetun osaamisohjelman (Skills Agenda), jossa luetellaan kymmenen toimenpidettä eurooppalaisten osaamisen parantamiseksi. Tarkoitus on parantaa työllisyyttä, kilpailukykyä ja kasvua, kirjoittaa Eurocadresin asiantuntija Janina Mackiewicz.

Lue lisää
Arjessa
26.9.2016

Työttömänä opiskellut poliisi: Ura lähti uuteen suuntaan

Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu voi parantaa ammattitaitoa. Janne Hyppölä opiskeli työttömänä poliisina hallintotieteitä. Se sai uran käyntiin.

Lue lisää
Mielipiteet
23.9.2016

Mun vai robotin työ?

Työntekoa mullistava robotisaatio on jo käynnissä. Meille ihmisille robotisaatio tarkoittaa sitä, että meidän tulee olla entistä koulutetumpia ja ymmärtää omaa erikoisalaamme paremmin, kirjoittaa Miapetra Kumpula-Natri kolumnissaan.

Lue lisää

Tuumaamo-blogi

22.9.2016 9.00 | Eugen Koev

Miten voi erikoistua jäykistymättä?

Sanan ”jäykkä” synonyymejä ovat muun muassa taipumaton, joustamaton, kankea ja tankea. Sanan ”erikoistunut” synonyymejä taas ovat erilaistunut, eriytynyt sekä vierasperäiset spesialisoitunut ja fokusoitunut. Sana ”jäykkä” herättää mielessäni kielteisiä tuntemuksia, sillä sitä käytetään kuvaamaan pysähtyneisyyttä ja taantumuksellisuutta. Erikoistunut taas kuulostaa hyvältä, peräti erinomaiselta.