Arjessa
27.6.2016

Miksi työelämän yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien tulisi olla itsestäänselvyys?

Kysyimme kolmelta henkilöltä, miksi työelämän yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien tulisi kaikissa muodoissaan olla itsestäänselvyys.

Lue lisää
Ajassa
27.6.2016

Kupla maahanmuutosta ratkaisi Brexitin

Brexitin tulosta puidaan vielä vuosia, mutta on jo selvää, että ratkaisevaa EI-linjan voitolle oli tarkoituksellisesti sytytetty pelko maahanmuutosta. Eräänlainen maahanmuuttokupla, jolla on rajallisesti todellisuuspohjaa, kirjoittaa kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen.

Lue lisää
Mielipiteet
28.6.2016

Britannia tuuliajolla

Kun EU-politiikkaan perehtynyt Politico-lehti kysyi keväällä keskeisiltä päättäjiltä tämän vuoden suurimpia haasteita Euroopan unionissa, TOP3 teemoiksi nousivat maahanmuutto, populismi ja brexit, kirjoittaa europarlamentaarikko Henna Virkkunen kolumnissaan. Oikeaan osui.

Lue lisää
Arjessa
20.6.2016

Mitä kuuluu Euroopan korkeakoulutetuille?

Euroopan laajuisilla työmarkkinoilla kuhistaan työmarkkinoiden epätasapainosta. Tämän nujertaminen onkin noussut yhdeksi Euroopan komission tavoitteista. Puhutaan taitojen ja pätevyyksien parantamisesta, kirjoittaa Eurocadresissa asiantuntijana toimiva Janina Mackiewicz.

Lue lisää
Henkilöt
21.6.2016

Ravintoloitsija Henri Alén: Laadukasta ruokaa tekevät vain työoloihinsa tyytyväiset ihmiset

Monille tuttu gourmetravintoloitsija noudattaa säntillisesti työnantajavelvoitteitaan ja yrityslainsäädäntöä. Henri Alénin mielestä suomalainen edunvalvontajärjestelmä on periaatteessa toimiva, mutta vastakkainasettelusta pitäisi päästä eroon.

Lue lisää

Viikon luku

Viikon luku -palsta nostaa esiin kiinnostavia, ajankohtaisia numerotietoja akavalaisten arjesta.

Korkeakoulusta vastavalmistuneiden työttömyyden kasvu pysähtynyt

Vastavalmistuneiden korkeakoulutettujen työttömyys kasvoi toukokuussa 2016 vuoden takaisesta nolla prosenttia. Korkeakoulusta vastavalmistuneiden työttömyyden kasvu on siis pysähtynyt.

Lue lisää
Arjessa
29.6.2016

Rapukeisariksi omalla takapihalla

Parasta ravustamisessa olivat ne hetket, kun aamulla ensimmäistä rapumertaa nostaessa huomaat saaneesi kelpo saaliin, kertoo kymmenen kesää "rapukeisarina" toiminut Akavan Veikka Kuusisto.

Lue lisää
Arjessa
17.6.2016

Koulutus ja kypsä ikä ovat työelämän uudet valtit

Uusi työ maistuu erityisen makoisalle, kun ikää on viisikymmentä ja risat. Kolme korkeakoulutettua konkaria kertoo, miten he suunnistivat työttömyyden sivupoluilta takaisin työelämän valtaväylille. Liisa Vahtera kertoo päässeensä uransa mielenkiintoisimpaan tehtävään.

Lue lisää
Arjessa
16.6.2016

Mä oon virkamies, osa 8: Verotarkastaja työskentelee vaikka korjaamon nurkassa

Työ on vienyt Riitta Lautamäen muun muassa turvekasan päälle ja vieraiden ihmisten kesämökille. Yleensä tarkastaja on tervetullut vieras, mutta joskus vastassa voi olla hampaitaan esittelevä saksanpaimenkoira.

Lue lisää

Tuumaamo-blogi

29.6.2016 12.30 | Jani Mäntysaari

Digiuni

Ärsyttävä herätysääni pärähti soimaan. Hapuilin puhelinta, sammutin herätyksen ja laitoin luurin takaisin yöpöydälle. Herättyäni kunnolla avasin puhelimen uudelleen. Pikaisen somekatsauksen jälkeen kirjauduin kaikkiin koulun järjestelmiin helposti, mutta tietoturvallisesti yhdellä tunnistautumisella. Onneksi tämä eri järjestelmien välillä sählääminen on kohta historiaa, kun kevään ajan beta-testauksessa ollut kaiken kattava järjestelmä otetaan vihdoin käyttöön syksyllä.