Arjessa
12.7.2016

Mitä korkeakoulutetut nuoret haluavat tulevaisuuden työelämältä?

Akava selvitti, mitä nuoret korkeakoulutetut pitävät tulevaisuuden työelämässä tärkeänä, miten tulevaisuudessa halutaan työllistyä ja minkälaisia eväitä korkeakoulutus antaa yrittäjyyteen ja kansainväliselle työuralle sijoittumiseen.

Lue lisää
Ajassa
6.7.2016

Siirtolaisuudesta uusi haaste historian opetukselle

Suomessa on keskusteltu historian opetuksen tarpeellisuudesta. Yllättävää kyllä, Ranskan kaltaisessa historiakeskeisessä maassa on pohdittu samaa. Terrori-iskut ja kasvavat siirtolaisvirrat käänsivät kuitenkin keskustelun olennaiseen: enää ei puhuta historian opetuksen vähentämisestä vaan sen uusista haasteista.

Lue lisää
Ajassa
30.6.2016

Akava Brexit-järjestelyistä: Hyvät suhteet Britanniaan, mutta vapaa liikkuvuus taattava

EU:ssa on aloitettu keskustelut, kuinka tulisi järjestää sen ja Iso-Britannian väliset suhteet Brexit-kansanäänestyksen jälkeen. Akavan tavoitteisiin kuuluu vastaisuudessakin hyvät suhteet Britanniaan, mutta työntekijöiden ja opiskelijoiden liikkuvuus on taattava.

Lue lisää
Arjessa
27.6.2016

Miksi työelämän yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien tulisi olla itsestäänselvyys?

Kysyimme kolmelta henkilöltä, miksi työelämän yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien tulisi kaikissa muodoissaan olla itsestäänselvyys.

Lue lisää
Arjessa
1.7.2016

Lähtö Kiinaan ei välttämättä edistä urakehitystä

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan omaehtoinen pesti Kiinan työmarkkinoilla on usein pettymys. Teollinen muotoilija Panu Johansson törmäsi kielimuuriin ja työllistyi myöhemmin kiinalaisen työnantajan palvelukseen Suomessa.

Lue lisää

Viikon luku

Viikon luku -palsta nostaa esiin kiinnostavia, ajankohtaisia numerotietoja akavalaisten arjesta.

Korkeakoulusta vastavalmistuneiden työttömyyden kasvu pysähtynyt

Vastavalmistuneiden korkeakoulutettujen työttömyys kasvoi toukokuussa 2016 vuoden takaisesta nolla prosenttia. Korkeakoulusta vastavalmistuneiden työttömyyden kasvu on siis pysähtynyt.

Lue lisää
Mielipiteet
11.7.2016

Tutkimusrahoituksen tärkeys Euroopan unionissa

Euroopan parlamentti hyväksyi keskiviikkona 6.7. oma-aloitemietinnön EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä. Tarkoituksena on vaikuttaa komission syksyllä tulevaan ehdotukseen. Parlamentti pisti nyt paperille vaatimuksensa siitä, että tutkimukseen tai koulutukseen tarkoitettuja varoja ei saa leikata, kirjoittaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kolumnissaan.

Lue lisää
Henkilöt
21.6.2016

Ravintoloitsija Henri Alén: Laadukasta ruokaa tekevät vain työoloihinsa tyytyväiset ihmiset

Monille tuttu gourmetravintoloitsija noudattaa säntillisesti työnantajavelvoitteitaan ja yrityslainsäädäntöä. Henri Alénin mielestä suomalainen edunvalvontajärjestelmä on periaatteessa toimiva, mutta vastakkainasettelusta pitäisi päästä eroon.

Lue lisää
Arjessa
16.6.2016

Mä oon virkamies, osa 8: Verotarkastaja työskentelee vaikka korjaamon nurkassa

Työ on vienyt Riitta Lautamäen muun muassa turvekasan päälle ja vieraiden ihmisten kesämökille. Yleensä tarkastaja on tervetullut vieras, mutta joskus vastassa voi olla hampaitaan esittelevä saksanpaimenkoira.

Lue lisää

Tuumaamo-blogi

22.7.2016 12.32 | Pekka Piispanen

SuomiAreenalla runsasta porinaa

Porin SuomiAreenasta on tullut joka kesän merkkipaalu. Vaikka se katkaiseekin kesälomakautta, on sinne aina kiva mennä.

SuomiAreenalla oli tänä vuonna paljon uutta. Organisaatio oli uudistunut. Järjestäjät sparrasivat paneelikeskusteluja järjestäviä tahoja tekemään tapahtumastaan mahdollisimman mielenkiintoisen. Kaikista viidestä tapahtumapäivästä oli tehty yhtä merkittävät sisällöltään.