Arjessa
30.8.2016

Syö vireyttä työpäiviin

Kuulutko niihin, jotka kuittaavat aamupalan parilla kupillisella kahvia ja sinnittelevät pienessä nälässä kahvin voimalla lounaaseen saakka? Ei kannattaisi. Koko loppupäivän hyvä työvire nimittäin pohjustetaan heti aamusta.

Lue lisää
Henkilöt
25.8.2016

Suunnittelija Irene Kostas: Tradenomin papereilla muodin huipulle

Kun taideteollisen korkeakoulun ovi ei avautunut, Irene Kostas meni Haaga-Heliaan ja eteni ripeästi suomalaisen vaatesuunnittelun kärkeen. Kivijalkamyymälässä Helsingin Erottajalla loistavat samat karamellivärit, jotka Kostasin mukaan ovat rantautuneet Pariisin ja Lontoon muotipäiviltä myös New Yorkiin.

Lue lisää
Arjessa
23.8.2016

Itsensä työllistäjien työttömyysturvaan haetaan selkeyttä ja kannustavuutta

Sekava ja epävarmuutta luova, kuvailevat Akavan työelämäasioiden johtaja Maria Löfgren ja Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén itsensä työllistäjien työttömyysturvajärjestelmää. Heiltä odotetaan lääkkeitä siihen lähikuukausina.

Lue lisää
Ajassa
15.8.2016

EK:n esitykset ovat oikeansuuntaisia, mutta rahoitusmallit selvitettävä

Akavan mielestä Elinkeinoelämän keskusliiton esitykset päivähoitomaksujen alentamisesta ja työssäkäyvien asumistuen kehittämisestä ovat oikeansuuntaisia ja parantaisivat työn vastaanottamisen kannusteita. Kuitenkin esitysten rahoittaminen asumistuen tasoa leikkaamalla ja toimeentulotuen omavastuulla olisivat Akavan mielestä ongelmallisia, erityisesti kaikkein heikommassa asemassa olevien osalta.

Lue lisää
Ajassa
24.8.2016

Akavikot-raati: Mitä muuta hallituksen tulisi ottaa huomioon ensi vuoden budjetissaan

Akava vaatii tiedotteessaan maan hallitusta sallimaan työttömien oman aktiivisuuden sekä tekemään uusia avauksia muun muassa työttömyysetuuksien käyttämiseen. Ensi vuoden budjetissa tulee kuitenkin päättää useista muistakin toimista. Akavikot kertovat, mitä muuta hallituksen tulisi ottaa huomioon ensi vuoden budjetissaan.

Lue lisää

Viikon luku

Viikon luku -palsta nostaa esiin kiinnostavia, ajankohtaisia numerotietoja akavalaisten arjesta.

Akavan jäsenmäärä on kasvanut 2000-luvulla 62 prosenttia

Akavalaisiin liittoihin järjestäytyneiden määrä on kasvanut 2000-luvulla 62 prosenttia. Vuonna 2000 akavalaisia oli yhteensä 375 000. Vuonna 2016 akavalaisia on 608 000.

Lue lisää
Arjessa
16.8.2016

Etäjohtaja johtaa ihmisiä

Etätyö on mahdollista jo hyvin monessa työyhteisössä, ja tämä asettaa esimiehille aivan uudet vaatimukset. Kuinka johtaa tiimiä, joka ei edes istu saman katon alla? "Etäjohtaminen on ihmisten johtamista. Innostaminen ja motivoiminen ovat tärkeitä, ja tavoitteet pitää rakentaa", sanoo työelämän valmentaja Ulla Vilkman.

Lue lisää
Arjessa
12.7.2016

Mitä korkeakoulutetut nuoret haluavat tulevaisuuden työelämältä?

Akava selvitti, mitä nuoret korkeakoulutetut pitävät tulevaisuuden työelämässä tärkeänä, miten tulevaisuudessa halutaan työllistyä ja minkälaisia eväitä korkeakoulutus antaa yrittäjyyteen ja kansainväliselle työuralle sijoittumiseen.

Lue lisää
Mielipiteet
11.7.2016

Tutkimusrahoituksen tärkeys Euroopan unionissa

Euroopan parlamentti hyväksyi keskiviikkona 6.7. oma-aloitemietinnön EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä. Tarkoituksena on vaikuttaa komission syksyllä tulevaan ehdotukseen. Parlamentti pisti nyt paperille vaatimuksensa siitä, että tutkimukseen tai koulutukseen tarkoitettuja varoja ei saa leikata, kirjoittaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kolumnissaan.

Lue lisää

Tuumaamo-blogi

24.8.2016 8.29 | Ida Mielityinen

Korkeakoulutetun työttömän pulma: miksi en saisi opiskella?

Korkeakoulutettu työtön on ymmällään. Hän on oppinut uskomaan, että opiskelu ja itsensä kehittäminen on aina hyvästä. Toisin on työttömänä. Hänen on tarkkaan seurattava, ettei opintoja kerry liikaa, jotta hän ei menetä työttömyysturvaansa eli että sivutoimisen opiskelijan status säilyy. TE-virkailija pelkää, ettei työtön enää olisikaan työmarkkinoiden käytettävissä ja hakisi tosissaan töitä.