Arjessa
26.5.2016

Pohjois-Pohjanmaa on valopilkku

Oulun seutu on kokenut rankkoja rakennemuutoksia viime vuosina. Korkeakoulutettujen työllisyystilanne Pohjois-Pohjanmaalla on kuitenkin huomattavasti parempi kuin muualla Suomessa. Miten Pohjois-Pohjanmaalla on onnistuttu näin hyvin?

Lue lisää
Ajassa
23.5.2016

Akavikot-raati: Kannustaako palkkaverotus ahkeroimaan enemmän?

Akavikot-raati pohtii, kannustaako palkkaverotus ahkeroimaan enemmän. Vai vähentääkö palkkaverotus ahkerointia. Vai onko palkkaus kuitenkaan se tärkein alan valintaan vaikuttava tekijä.

Lue lisää
Mielipiteet
24.5.2016

Me akavalaiset olemme hyvällä vaikuttamistiellä

Sture Fjäder kiittää saamastaan luottamuksesta Puheenjohtajalta-kolumnissaan. Fjäderin mukaan työmotivaatio on kova, koska me akavalaiset olemme hyvällä vaikuttamistiellä, ja kehittämistä ja innovoimista riittää – niin Akavassa, ay-liikkeessä kuin koko yhteiskunnassa.

Lue lisää
Arjessa
18.5.2016

Monikulttuurinen työyhteisö on luovempi

Työelämä muuttuu Suomessa vähitellen monikulttuurisemmaksi. Kulttuurien rikkaus työyhteisöissä poikii enemmän ideoita. Psykologi Stephen Lordin ensimmäinen työpaikka suomalaisessa työyhteisössä oli 90-luvun puolen välin jälkeen työharjoittelussa Vaasan ulkomaalaistoimistossa.

Lue lisää
Arjessa
16.5.2016

Innokampus avaa reitin pulpetista uranäkymiin

Innokampus kannustaa nuoria ideointiin ja itsenäiseen vastuunkantamiseen. Akava on mukana hankkeessa, joka vahvistaa opiskelijoiden työelämävalmiuksia. InnoDay-tapahtuma kokosi Helsingin Hartwall Arenalle tuhansia lukiolaisia eri puolilta maata.

Lue lisää

Viikon luku

Viikon luku -palsta nostaa esiin kiinnostavia, ajankohtaisia numerotietoja akavalaisten arjesta.

Ylemmät toimihenkilöt paiskovat hommia kotona

Ylemmistä toimihenkilöistä 42 prosenttia tekee kotona ylityötä ja korvauksetonta työtä.

Lue lisää
Mielipiteet
17.5.2016

Tuleeko valtionomistuksen olla ikuista

Valtiolla ei omistajana ole etuoikeuksia, eikä sille myöskään voi asettaa erityisiä vaatimuksia yksityisesti omistettuihin yhtiöihin verrattuna. Uusi omistajaohjauslinjaus nostaa "uudeksi" kulmakiveksi yritysvastuun, mutta viittaa sen toimeenpanossa lähinnä voimassaolevaan ja tulevaan EU-lainsäädäntöön sekä kansainväliseen ohjaukseen, kirjoittaa europarlamentaarikko Heidi Hautala kolumnissaan.

Lue lisää
Arjessa
12.5.2016

Mä oon virkamies, osa 6: Tuomarin on pakko ratkaista

Riikka Rask on ammatiltaan käräjätuomari. Hän on virkamies, joka voi julistaa ihmisen syylliseksi tai syyttömäksi rikokseen. Rask näkee oikeussalissa elämän varjopuolet.

Lue lisää
Arjessa
19.5.2016

Kysy kesäduunarineuvoja Sini Tervolta

Kesätyö on usein nuoren ensimmäinen kosketus työelämään. Kohdalle saattaa osua kesätyön aikana tai jo ennen sen alkua työsuhteeseen liittyviä kysymyksiä. Maksuton Kesäduunari-info tarjoaa nuorille mahdollisuuden kysyä ja saada tukea. Puhelimeen vastaa kesäduunarineuvoja Sini Tervo.

Lue lisää

Tuumaamo-blogi

27.5.2016 9.15 | Risto Kauppinen

Muutos lähtee itsestämme

Ammattiyhdistystoiminta elää vahvasti tätä päivää ja vaikuttamisen tähtäin on tulevaisuudessa. Toiminnan rakenteet ovat murroksessa ja toimintatapoja tulee kehittää vastaamaan jäsenten odotuksia. Akavan kevään liittokokouksessa haluttiin muutosta, jolla juhlapuheiden ajatukset muutetaan vielä selkeämmin teoiksi. Paljon on jo tehty, mutta paljon on vielä tekemättäkin.