Ajassa
27.10.2016

Diakoniatyöntekijä Anne Immosen työviikko

Helsingin seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijä Anne Immonen hoiti monen ihmisen asioita ja sielua työviikollaan (17.–23. lokakuuta). Seitsemästä peräkkäisestä työpäivästä hän syyttää vain itseään.

Lue lisää
Arjessa
26.10.2016

Akavalaiset kaipaavat asiantuntemusta TE-toimistoihin

Akavan TNS-Gallupilla teettämän kyselyn mukaan 50 prosenttia kyselyyn osallistuneista akavalaisista työttömistä työnhakijoista oli tyytymättömiä TE-toimistojen palvelun asiantuntevuuteen. Hallituksen 17 miljoonan euron lisärahoitus TE-toimistoille tulee tarpeeseen, mutta raha saattaa silti jäädä liian pieneksi.

Lue lisää
Ajassa
25.10.2016

Työaikakäytäntöjen muutospaineet tulevat esiin ohjelmistoalalla

Selvitysmies Jukka Ahtelan tuore raportti työaikakäytännöistä nostaa esille tärkeitä näkökulmia työaikakysymyksistä asiantuntijatyössä. Ohjelmistoala toimii esimerkkinä tietotyön työaikakäytäntöjen muutostarpeista ja kehityksestä. Akava pitää tärkeänä, että löydetään tasapainoinen ratkaisu työntekijöiden omien vaikutusmahdollisuuksien ja työnantajien tarpeiden välille.

Lue lisää
Ajassa
14.10.2016

Yhdenvertaisuuden edistäminen on lakisääteinen velvollisuus

Viranomaisen, koulutuksen järjestäjän ja työnantajan, jonka palveluksessa on säännöllisesti vähintään 30 henkilöä, on laadittava suunnitelma yhdenvertaisuutta edistävistä toimista. Suunnitelman on oltava valmis viimeistään 1.1.2017.

Lue lisää
Arjessa
18.10.2016

Mä oon luottamusmies, osa 4: Pääluottamusmies menee metsään vain vapaa-ajalla

Esa Uotila halusi nuorena metsänhoitajaksi. Nyt hän on Luonnonvarakeskus Luken pääluottamusmies ja tilastonikkari, joka pyörittelee metsää lähinnä excelissä.

Lue lisää

Viikon luku

Viikon luku -palsta nostaa esiin kiinnostavia, ajankohtaisia numerotietoja akavalaisten arjesta.

Suomen eläkejärjestelmä sijalla 4 kansainvälisessä vertailussa

Suomen eläkejärjestelmä sijoittui neljänneksi kansainvälisessä Mercer Global Pension Index -vertailussa. Vertailun kriteereinä ovat eläkkeiden riittävyys, järjestelmän kestävyys ja hallinnon luotettavuus.

Lue lisää
Arjessa
27.10.2016

Kuusi työelämäopasta, jotka kannattaa lukea juuri nyt

Kaipaatko yllättäviä näkökulmia työelämään? Tässä kahdeksan uutta ja erilaista työelämäopasta, joilla on annettavaa myös akavalaisille.

Lue lisää
Mielipiteet
18.10.2016

Tiede ratkaisee ongelmia ja avaa uusia mahdollisuuksia

Pitäisikö yhteiskunnan keskittyä tukemaan soveltavaa tutkimusta vai panostaa perustutkimukseen? Tällainen vastakkainasettelu on ikävää, mutta ymmärrettävää, kun resursseja on niukasti. Vastausta on tärkeä pohtia monelta kantilta ja seuraukset tiedostettava, kirjoittaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kolumnissaan.

Lue lisää
Arjessa
20.10.2016

Tarinankertojien bisnes kasvaa kohisten

Nopea toimintaympäristön muutos ja ennakoitua kovempi kasvu yllättivät. Nyt on opeteltava delegoimaan, sanoo palkkatöistä yrittäjäksi siirtynyt viestinnän ammattilainen Eero Anhava.

Lue lisää

Tuumaamo-blogi

26.10.2016 10.15 | Katja Veirto

Eläketurma on hyvin kirjoitettua haastamista

Toimittaja Jari Hanskaan ei ensimmäisenä liitetä mielikuvaa eläkkeiden asiantuntijana, vaan pikemminkin räksyttäjänä ja piikkinä päättäjien lihassa. Siksi odotin mielenkiinnolla ja tyylilajia pelätenkin hänen ja Teemu Muhosen kirjaa ”Eläketurma” suomalaisesta eläkejärjestelmästä.