Akavan yrittäjäpalkinto

Akavan yrittäjäpalkinnon tavoite on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä akavalaisille sekä akavalaisen yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Palkinnon kautta muistutamme myös, että Akava toimii korkeasti koulutettujen yrittäjien ja ammatinharjoittajien edunvalvojana. 

Palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta yrittäjyydestä, toimimisesta akavalaisen korkeasti koulutetun ammattinharjoittamisen ja yrittäjyyden hyväksi tai niiden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Palkinnon saaja voi olla Akavan jäsenliiton yksi tai useampi jäsen. Poikkeustapauksessa se voidaan myöntää muulle henkilölle tai ryhmälle, joka on toiminut merkittävällä tavalla akavalaisen yrittäjyyden hyväksi.

  • Tähän osioon on koottu linkit yrittäjäpalkintoon liittyviin uutiisiin sekä palkittujen yrittäjien haastattelut.

Uutiset yrittäjäpalkinnosta

12.5.2016 Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2016 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tavoitteena on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Haemme nyt ehdotuksia vuoden 2016 palkinnon saajaksi.

Lue lisää

23.11.2015 Akavan yrittäjäpalkinnon 2015 saivat Antell-konsernin Annukka ja Tomi Lantto

Akavan yrittäjäpalkinto 2015 on myönnetty kauppatieteiden maisteri Annukka Lantolle ja kauppatieteiden maisteri Tomi Lantolle Antell-konsernista. Tomi Lantto toimii Antell-konsernin toimitusjohtajana ja Annukka Lantto varatoimitusjohtajana.

Lue lisää

27.11.2014 Akavan yrittäjäpalkinto Jukka Jokiniemelle

Akava on myöntänyt vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemelle. Akavan yrittäjäpalkinto myönnettiin nyt neljättä kertaa ja se luovutettiin Jokiniemelle Akavan syysliittokokouksen yhteydessä Helsingissä.

Lue lisää

26.11.2013 Akavan yrittäjäpalkinto Tiina Harrinkarille ja Tommi Yrjölälle

Akava on myöntänyt yrittäjäpalkinnon maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Tiina Harrinkarille ja maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Tommi Yrjölälle. He toimivat yrittäjinä Yrjölän marjatilalla Hämeenkyrössä.

Lue lisää

28.11.2012 Akava palkitsi Timo Ropen yrittäjäpalkinnolla

Akava myönsi vuoden 2012 yrittäjäpalkinnon kauppatieteiden maisteri Timo Ropelle, joka on toiminut pitkään koulutus- ja konsultointiyrittäjänä. Palkinto luovutettiin Akavan liittokokouksen yhteydessä tänään Akavatalolla. Akava tuo yrittäjäpalkinnolla esiin korkeasti koulutetun yrittäjyyden merkitystä.

Lue lisää

30.11.2011 Akavan ensimmäinen yrittäjäpalkinto Pekka Jussilalle

Akava on myöntänyt ensimmäisen ammatinharjoittaja- ja yrittäjäpalkinnon tamperelaiselle diplomi-insinööri Pekka Jussilalle. Jussila työskentelee toimitusjohtajana perustamassaan Hermia Yrityskehitys Oy:ssä, joka tarjoaa asiantuntijapalveluja kasvua tavoitteleville teknologia-alan yrityksille ja yrittäjiksi aikoville.

Lue lisää