Akavan opiskelijoiden uutiskirje
1.12.2017
Opiskelija-elämää_31_e_opiskelijalogolla

Harjoittelubarometri: opiskelijat ovat tyytyväisiä ja motivoituneita harjoitteluihin, korkeakoulujen harjoittelukäytännöissä kehitettävää

Akavan opiskelijoiden tuore harjoittelubarometri kertoo, että korkeakouluopiskelijat ovat pääosin tyytyväisiä harjoittelukokemukseensa ja kokevat sen vastanneen hyvin heidän odotuksiaan ja ennakkokäsityksiään.

Harjoitteluiden kehityskohteiksi nousi ohjauksen laatu, korkeakoulujen ja harjoittelupaikkojen välinen yhteydenpito sekä harjoittelukäytäntöjen yhtenäistäminen.

– Harjoittelujen laadukas ohjaus on suoraan yhteydessä onnistuneen harjoittelun kokemukseen, sanoo Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen.

Lue tiedote: Akavan opiskelijoiden harjoittelubarometri: harjoitteluiden kokonaisarvosanaksi kahdeksanHarjoittelijat kertovat: Uusi näkökulma opintoihin ja työelämään

ValtteriKukkola_Siili

– Harjoittelu on antanut itsevarmuutta ja tuonut uuden näkökulman sekä opintoihin että työelämään. On ollut helpottava tunne tajuta, että on oppinut koulussa ihan hyvin ja osaa jopa enemmän kuin ajatteli, kertoo ohjelmistotuotannon opiskelija Valtteri Kukkola.

Kysyimme kahdelta harjoittelussa olevalta korkeakouluopiskelijalta, Valtteri Kukkolalta ja Johanna Riitakorvelta, miten he löysivät harjoittelupaikan ja miten harjoittelu on sujunut.

Lue artikkeli: Harjoittelijoiden neuvot: Kysy paljon ja kerro myös oma näkemyksesiAkavan opiskelijoiden varapuheenjohtiksi Anni Koivisto ja Jimmy Nylund


Akavan opiskelijat valitsi varapuheenjohtajat vuodelle 2018 valtuuskunnan kokouksessa 30. marraskuuta.  Uudet varapuheenjohtajat ovat Anni Koivisto ja Jimmy Nylund. Nykyinen puheenjohtaja Henna Pursiainen jatkaa tehtävässään ensi vuoden.

Akavan opiskelijoiden varapjt_2
Ensimmäinen varapuheenjohtaja Anni Koivisto edustaa Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentiaa ja opiskelee sosiaalialaa Vaasan ammattikorkeakoulussa. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Jimmy Nylund edustaa Tekniikan akateemisia ja opiskelee konetekniikkaa Aalto-yliopistossa.

Opiskelijaneuvosto perustettiin

Akavan opiskelijoiden opiskelijaneuvosto on uusi toimielin Akavan opiskelijoissa. Sen tavoitteena on kehittää akavalaista opiskelijatoimintaa ja pitää yhteyttä paikallisiin korkeakouluihin sekä opiskelijajärjestöihin.

Opiskelijaneuvoston jäseniksi valittiin Riikka Rintala Opetusalan Ammattijärjestöstä, Ossi Nuutero Insinööriliitosta, Alec Salejärvi Tekniikan Akateemisista ja Maarit Hotanen Opetusalan Ammattijärjestöstä.
Jakelu

 • Akavan opiskelijoiden sidosryhmät
 • Akavan opiskelijavaltuuskunta
 • Akavan liittojen opiskelijavastaavat
 • Akavan hallitus
 • Akavan toimisto
 • Jäsenjärjestöjen viestinnät
 • Jäsenjärjestöt ja neuvottelujärjestöt
 • Jäsenjärjestöjen puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat
 • Järjestötoimikunta
  Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
  Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400