Keitä akavalaiset ovat?

Akavalaisten ammatit vaihtelevat liikennelentäjistä hoitoalan ammattilaisiin ja ekonomeista agronomeihin yksityissektorilla, julkissektorilla ja ammatinharjoittajina. Vaikka jäsenistö on ammattiensa ja erikoisalojensa puolesta kirjava ja monipuolinen, yhteistä sille on korkea kouluttautuminen. Akavaan kuulutaan omien jäsenliittojen kautta – niitä on yhteensä 36.

Lue, miten miten nämä akavalaiset päätyivät alalleen ja miten he pitävät yllä osaamistaan.


Akava PopUp-kiertueen aikataulu


Akava PopUp Hämeenlinnassa

27.9.2017 Hämeen ammattikorkeakoulu, Visamäki-kampus Visakaarre 14, Hämeenlinna

Akava PopUp Itä-Suomen yliopiston Canthiassa

28.9.2017 Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Canthia Yliopistonranta 1 C, Kuopio

Akava PopUp Itä-Suomen yliopiston Snellmaniassa

28.9.2017 Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Snellmania Yliopistonranta 1 E, Kuopio

Akava PopUp Kuopiossa

28.9.2017 Kuopio Pohjois-Savo

Akava PopUp Seinäjoella

3.10.2017 Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Frami F Kampusranta 11, Seinäjoki


Tuumaamo-blogissa

22.9.2017 9.50 | Jaana Parkkola

Pomo, ota unelmista kiinni

”Tee unelmakartta.” Se roikkui to do -listallani perhevapaani aikana. Jäi tekemättä. Kuten valokuva-albumit, keittiöremontti ja varaston siivous. Ehtiihän niitä sitten joskus.

21.9.2017 13.50 | Eugen Koev

Tuoreista ennusteista välittyy melko yhtenäinen kuva lähiaikojen talouskehityksestä

Suomen taloudella menee pitkästä aikaa hyvin. Valtiovarainministeriön kansantalousosasto, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla) ja Palkansaajien tutkimuslaitos (PT) julkaisivat tuoreet talousennusteensa 19. ja 20. syyskuuta. Kaikki nostivat arviotaan sekä tämän että ensi vuoden talouskasvusta. Vuoden 2008 bruttokansantuotteen taso saavutetaan vihdoin.

13.9.2017 13.05 | Markus Penttinen

Junckerin realistinen EU-linjapuhe: ongelmien suosta tulevaisuuden tekijäksi

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker piti vuotuisen ”unionin tila”-puheensa tämän viikon tiistaina. Se oli realistinen, mutta sisälsi samalla muutamia uusia mielenkiintoisia esityksiä. Toki siitä jäi muutamia kysymysmerkkejäkin.

11.9.2017 10.15 | Ida Mielityinen

Miksi monimutkaista asiaa ei voisi ratkaista helposti: case opiskelijavalinnat

Lukuisat Suomen hallitukset ovat päättäneet kehittää korkeakoulujen opiskelijavalintoja, pidentää niiden avulla työuria ja nopeuttaa siirtymistä opinpolulla toiselta asteelta eteenpäin. Talousviisaat ehtivät ehdottaa Suomeenkin valintakokeista luopumista, mutta kuten artikkeli Ranskan valintajärjestelmästä osoittaa, oikotietä onneen ei ole.


Akava TwitterissäMikä on Akava?

Opiskelijat14

Akava on 613 000 korkeakoulutetun järjestö, joka edustaa jäsenistöään työelämän pelisäännöistä keskustelevana työmarkkinaosapuolena. Tärkeimpiä tehtäviämme on vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan, jotta hyvinvointimme kasvaa ja työelämässä on turvaa.

Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, joka on kilpailukykyinen ja jolla on edellytykset menestykseen muuttuvassa työelämässä. Akavan muodostavat 36 jäsenliittoa, joihin yksittäiset jäsenet liittyvät.


Lue lisää Akavasta

Lisää Akava asiaa

Kesäduunari-info palvelee jälleen

Palkansaajajärjestöjen yhteinen neuvontapalvelu Kesäduunari-info palvelee jälleen kesän ajan ma-pe kello 9-15. Palvelu on maksuton.

Lue lisää

Akavalta ohjelma yrittäjien ja itsensätyöllistäjien aseman parantamiseksi

Akavan uusi teemaohjelma yrittäjien ja itsensätyöllistäjien aseman parantamiseksi nostaa esiin 21 keinoa pää- ja sivutoimisen yrittämisen sekä itsensä työllistämisen edistämiseksi.

Lue lisää

Opiskelijayrittäjän muistilista

Entä, jos kesätyön sijaan työllistäisitkin itse itsesi? Yhä useampi akavalainen on kiinnostunut kokeilemaan yrittämistä jo opiskeluaikana. Tässä kymmenen kohdan muistilista yrittäjyydestä innostuneelle opiskelijalle.

Lue lisää

11 sovellusta, jotka parantavat asiantuntijan työelämää

Näillä helppokäyttöisillä, asiantuntijatyöhön sopivilla mobiilisovelluksilla teet työpäivistäsi tehokkaampia – ja jopa vähän hauskempia.

Lue lisää