Keitä akavalaiset ovat?

Akavalaisten ammatit vaihtelevat liikennelentäjistä hoitoalan ammattilaisiin ja ekonomeista agronomeihin yksityissektorilla, julkissektorilla ja ammatinharjoittajina. Vaikka jäsenistö on ammattiensa ja erikoisalojensa puolesta kirjava ja monipuolinen, yhteistä sille on korkea kouluttautuminen. Akavaan kuulutaan omien jäsenliittojen kautta – niitä on yhteensä 35.

Lue, miten miten nämä akavalaiset päätyivät alalleen ja miten he pitävät yllä osaamistaan.


Akava PopUp-kiertueen aikataulu


Akava PopUp AMK-päivät

17.5.2017 Kajaani Kainuu

Akava PopUp Itis

10.5.2017 Kauppakeskus Itis Turunlinnantie 8, Helsinki

Akava PopUp Kamppi

9.5.2017 Kampin kauppakeskus Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Akava PopUp Sello

11.5.2017 Kauppakeskus Sello Leppävaarankatu 3-9, Espoo


Tuumaamo-blogissa

23.4.2017 12.30 | Vesa Vuorenkoski

Yritystukijärjestelmä kaipaa remonttia - missä tekijät?

Yritystukien perkaamisen tarpeesta on keskusteltu useiden eri vaalikausien aikana. Selvityksiä on tehty ja yritystukia listattu eri tavoin. Esimerkkinä Matti Pietarisen selvitys vuodelta 20121. Toimenpiteet ovat olleet sitten jotain ihan muuta. Selvityksissä on suositeltu, että tehottomia tukia karsitaan, mutta todellisuudessa on käynyt päinvastoin. Ainoat elinkeinoja uudistavat tuet on ajettu aikamoiseen kurimukseen. Esimerkiksi Tekesin innovaatiotukien myöntövaltuudet ovat lähes puolittuneet ja suoria tukia on muutettu lainoiksi vuodesta 2012.  

20.4.2017 15.20 | Katja Veirto

”Töissä paahdetaan täysillä ja eläkkeellä sitten levätään”

Eläketurvakeskuksessa on käynnissä hieno tutkimusseminaarien sarja1 . Seminaarien teemat tuovat esiin eläkepolitiikan laajat kytkennät työelämäkysymyksiin. Esitellyt tuoreet tutkimustulokset vahvistavat arkikokemusta ja aiempaa tutkimustietoa siitä, että työoloilla ja jaksamisella on todella vaikutusta siihen, kuinka kauan työelämässä jatketaan.

7.4.2017 11.05 | Kristiina Kokko

Kuntavaalikeskustelut – median menetetty mahdollisuus

En ole varmasti ainoa, joka on pettynyt kuntavaalikeskusteluihin. Eilistä huipennusta, Ylen lähettämää puolueiden puheenjohtajien välistä väittelyä voitaneen pitää jonkinlaisena rimanalituksena. Itse asiassa syyttävä sormeni ei osoita kuitenkaan poliitikkoihin, vaan toimittajiin. Väittely oli täynnä asioita, joista päätetään Suomen hallituksen esityksestä eduskunnassa, ei suinkaan kunnissa.

6.4.2017 9.05 | Pekka Piispanen

Äänesi on arvokas, kun käytät sen

Kuntavaalien ennakkoäänestys on ollut ilahduttavan vilkasta, tosin kuntakohtaista vaihtelua esiintyy. Äänestysaktiivisuuteen on saattanut vaikuttaa hieman se, että näitä vaaleja käydään merkittävien muutosten keskellä. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat kuntien tehtäviin ja kuntapalveluihin monin tavoin, jopa hämmentävän monin tavoin.


Akava TwitterissäMikä on Akava?

Opiskelijat14

Akava on 610 000 korkeakoulutetun järjestö, joka edustaa jäsenistöään työelämän pelisäännöistä keskustelevana työmarkkinaosapuolena. Tärkeimpiä tehtäviämme on vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan, jotta hyvinvointimme kasvaa ja työelämässä on turvaa.

Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, joka on kilpailukykyinen ja jolla on edellytykset menestykseen muuttuvassa työelämässä. Akavan muodostavat 35 jäsenliittoa, joihin yksittäiset jäsenet liittyvät.


Lue lisää Akavasta

Lisää Akava asiaa

Jukka Maarianvaara: Tasa-arvovaltuutettukin uudistaisi perhevapaita

Uusi tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara pitää perhevapaiden epätasaista jakautumista äitien ja isien kesken keskeisimpänä tasa-arvo-ongelmana, koska sen heijastusvaikutus on iso. Hän itse jää perhevapaalle toukokuuksi.

Lue lisää

Mitä Akavan perhevapaamalli tarkoittaa akavalaisen kannalta?

Akava haluaa edistää tasa-arvoa ja nostaa työllisyysastetta uudella perhevapaamallillaan. Kysymykset ja vastaukset -artikkelimme selventää, mitä Akavan perhevapaamalli tarkoittaa akavalaisten näkökulmasta.

Lue lisää

12 askelta: Näin päästään samapalkkaisuuteen

Naisten ja miesten palkkaerot ovat kaventuneet, mutta tasa-arvoon on vielä matkaa. Naisjohtajat ja -asiantuntijat kertovat, miten samapalkkaisuudesta tulee todellisuutta.

Lue lisää

Romuttaako Brexit Erasmuksen?

Epävarmuus tulevaisuudesta ja tutkimushankkeiden rahoituksesta on saanut jo monen Britanniassa työskentelevän ulkomaalaisen tutkijan pakkaamaan laukkunsa. Saksan yliopistojen kansainvälistä vaihtoa johtava professori Margret Wintermantel pelkää Brexitin haittaavan tiedeyhteistyötä ja pahimmillaan romuttavan koko Erasmuksen. Oxfordin yliopisto harkitseekin parhaillaan uuden tutkimusyksikön perustamista Pariisiin.

Lue lisää