Markus Penttinen

Markus Penttinen_verkkokäyttö

Kirjoittaja on 53-vuotias valtiotieteiden maisteri, joka on työskennellyt työmarkkina-alalla Akavan lisäksi työ- ja ulkoministeriöissä sekä EU:n komissiossa. Hänen vastuualueelleen Akavassa kuuluvat kansainväliset asiat.


Markuksen blogitekstejä

11.5.2017 13.20Kohti uutta globalisaatiota Markus Penttinen

Tuore Euroopan komission näkemys globalisaatiosta ja sen hallinnasta on pohdintapaperi, joka kuuluu niin sanottuun Euroopan tulevaisuuskeskusteluun. Edellinen esitys koski työ- ja sosiaalipolitiikan tulevaisuutta ja seuraava, toukokuun lopulla julkaistava käsittelee talous- ja rahaliitto EMU:n jatkokehittämistä. On aikamoinen haaste pusertaa maapalloistumisilmiö pariinkymmeneen sivuun, kun se koostuu mitä erilaisimmista asioista, osasinaan muun muassa siirtolaisuus, ympäristöasiat, talous, tiedonsiirto ja kansainväliset järjestöt. Komission pohdintapaperi käsittelee eniten talouskysymyksiä, mikä on sikäli ymmärrettävää, että taloudessa EU:n päätäntävalta on suurimmillaan.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

24.2.2017 10.05EU:n pakastinarkku aukeaa työmarkkina-asioissa Markus Penttinen

Kevätkauden tapahtumiin kuuluu EU:n uudet avaukset työmarkkina-asioissa. Näillä tietoa huhtikuussa julkistetaan niin sanottu Euroopan unionin sosiaalinen pilari eli käytännössä työ- ja sosiaalipolitiikan elvytyshanke. Tulossa on joukko käytännön esityksiä, jotka näkyvät aikanaan suomalaisillakin työpaikoilla.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.12.2016 8.35Italian vaalitulos: epävarmuutta Pohjolaan ja mestarikokki maanpakoon Markus Penttinen

Taannoin Italian ex-pääministeri Silvio Berlusconi tyrmäsi naureskellen EU:n elintarvikeviraston sijoittamisen Suomeen. Nyt maailman parhaaksi kokiksi valittu Massimo Bottura on ilmoittanut lähtevänsä maanpakoon Italiasta kansanäänestyksen tuloksen myötä. Pahimmillaan tulos voi merkitä suomalaisillekin pettuleipäkuuria prosciuton sijasta.

 

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

9.11.2016 14.03Trumpin voitolla positiivisiakin puolia Markus Penttinen

Jälleen kerran vaalitulos on yllättänyt ja gallup-keisarit hävinneet. Donald Trumpin voittoa kauhistellaan laajalla rintamalla. Vaikka ylipessimismiin ei ole aihetta, niin vähimmilläänkin suureen tarkkaavaisuuteen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

6.10.2016 10.47Brexitin painajaisversio toteutumassa? Markus Penttinen

Iso-Britannian eroaminen EU:sta toteutetaan näillä näkymin niin sanotun kovan Brexitin pohjalta. Siitä on tulossa monia ongelmia suomalaisille korkeakoulutetuillekin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

10.6.2016 11.20Mannaa miljardeittain sinisellä kortilla? Markus Penttinen

EU-maille on luvattu varsinainen lottopotti turbotuplattuna. Uuden korkeakoulutettujen maahanmuuttodirektiivin kerrotaan tuovan unionin alueelle vuosittain jopa yli kuuden miljardin euron hyödyn. Komission vastikään esittelemä niin sanottu uusittu sinisen kortin menettely avaisi rajoja osaajille EU:n ulkopuolisista maista. Korkeakoulutettu tai vastaavat työelämän taidot omaava asiantuntija esimerkiksi Afrikassa voisi jättää anomuksen työskentelystä vaikkapa Suomessa. Maahantulo pitäisi myöntää, jos työpaikka on tiedossa ja tietyt palkkatason kaltaiset kriteerit ovat kunnossa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

12.5.2016 12.45EU:n itälaajentumisen jälkikohmelo käsillä? Markus Penttinen

Alkoholin juomisen kivistävät jälkiseuraukset tuppaavat tulemaan väistämättä huumahetkien jälkeen: Ne laimentuvat ihmisruumiissa yleensä hitaasti, mutta varmasti jokaisella viisariniskulla. Ihmismieli on kuitenkin monimutkaisempi ja henkinen ”jälkikohmelo” saattaa tulla viiveellä. Hyvänä vertailukohtana ilmiöstä on itänaapurimme Venäjä, jonka kohmelo Neuvostoliiton romahduksesta on nyt purkautumassa, kuten toimittaja Mihail Zygar mainiosti kuvaa tuoreessa kirjassaan Kremlin kulisseista1.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

21.4.2016 10.35EU:n ja USA:n välille saatava sadantuhannen ammattilaisen muuttokiintiö Markus Penttinen

Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välistä TTIP-kauppa- ja yhteistyösopimusta olisi syytä täydentää vuotuisella sadantuhannen korkeakoulutetun ammattilaisen muuttokiintiöllä. Kun kandidaatti- tai maisteritason tutkinnon suorittanut henkilö löytää Yhdysvalloista koulutustaan vastaavaa työtä ja haluaa muuttaa sinne, häneen tulisi soveltaa helpotettuja viisumimenettelyjä.      

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

18.3.2016 8.00Rahakin synnyttää rasismia

Tätä kirjoittaessa sulattelen Euroopan talous- ja sosiaalikomitean istuntoa maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopouloksen kanssa. Eurooppalaiset järjestöt viestivät hänelle muun muassa, että pakolaisten on hyväksyttävä tasa-arvo sekä naispuoliset opettajat, lääkärit ja sosiaalityöntekijät. Viereisessä talossa istuvat unionimaiden pääministerit pakolaishuippukokouksessa Turkin kanssa yrittäen saada rajoja kiinni. Euroopan palkansaajakeskusjärjestö ETUC:in ensi viikon hallituksen kärkiaihe on – kas kummaa – pakolaiset ja heidän kotouttamisensa työmarkkinoille.

Lue lisää | 2 Kommenttia

 

2.3.2016 14.15Hillary vai Donald? Kuinka Mikkelin Maija ja Matti Meikäläinen tuntevat sen nahoissaan Markus Penttinen

Yhdysvaltain presidentinvaalien supertiistain jälkeen näyttää siltä, että saamme varautua Donald Trump ja Hillary Clinton -kaksintaisteluun. Tulossa on jännitysnäytelmä ja massiivinen mediatapahtuma, jonka seuraukset ulottuvat käsin kosketeltavasti Mikkelin Matti ja Maija Meikäläisenkin arkielämään.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje