Uutiskirje
1.12.2017
Opiskelija-elämää_08e

Opiskelijat ovat tyytyväisiä ja motivoituneita harjoitteluihin – korkeakoulujen harjoittelukäytännöissä kehitettävää

Akavan opiskelijoiden tuore harjoittelubarometri kertoo, että korkeakouluopiskelijat ovat pääosin tyytyväisiä harjoittelukokemukseensa ja kokevat sen vastanneen hyvin heidän odotuksiaan ja ennakkokäsityksiään. Harjoitteluiden kehityskohteiksi nousi ohjauksen laatu, korkeakoulujen ja harjoittelupaikkojen välinen yhteydenpito sekä harjoittelukäytäntöjen yhtenäistäminen.

– Harjoittelujen laadukas ohjaus on suoraan yhteydessä onnistuneen harjoittelun kokemukseen, sanoo Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen.

Lue tiedote: Akavan opiskelijoiden harjoittelubarometri: harjoitteluiden kokonaisarvosanaksi kahdeksanHarjoittelijat kertovat: Uusi näkökulma opintoihin ja työelämään

ValtteriKukkola_Siili

– Harjoittelu on antanut itsevarmuutta ja tuonut uuden näkökulman sekä opintoihin että työelämään. On ollut helpottava tunne tajuta, että on oppinut koulussa ihan hyvin ja osaa jopa enemmän kuin ajatteli, kertoo ohjelmistotuotannon opiskelija Valtteri Kukkola.

Kysyimme kahdelta harjoittelussa olevalta korkeakouluopiskelijalta, Valtteri Kukkolalta ja Johanna Riitakorvelta, miten he löysivät harjoittelupaikan ja miten harjoittelu on sujunut.

Lue artikkeli: Harjoittelijoiden neuvot: Kysy paljon ja kerro myös oma näkemyksesiKorkeakoulutettujen työttömien määrä vähentyy vauhdikkaasti

korkeakoulutettujen tyottomyyden kesto 1000px
Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä vähenee nopeasti. Korkeakoulutettuja työttömiä oli vuoden 2017 lokakuun lopussa yhteensä 39 466. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 7 773 henkilöä eli 16,5 prosenttia. Kaiken kaikkiaan lokakuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Suomessa 262 417, joka on 15,1 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Lue Akavan tuore työttömyyskatsaus

Lue ekonomistimme Heikki Taulun blogikirjoitus: Työttömyys laskee, mutta kuinka paljon?


Suomi suunnannäyttäjäksi palkkatasa-arvossa

Sture Fjäder 2

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ehdotti Akavan liittokokouksessa lainsäädännön muuttamista, jotta palkkatasa-arvo toteutuu. Tilastokeskuksen mukaan naisten keskiansiot ovat keskimäärin 83,4 prosenttia miesten keskiansioista.

Lue tiedote: Fjäder Akavan liittokokouksessa: Suomi suunnannäyttäjäksi palkkatasa-arvossaMiksi suomalaisia kiinnostaisi bulgarialaisten sosiaaliturva?

Miapetra Kumpula-Natri_European Parliament_uutiskirje

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin mielestä meidän pitää kiinnostua muiden EU-maiden asukkaiden hyvinvoinnista, koska se on oikein – ja koska muiden hyvinvointivoinnista on hyötyä meillekin.

Lue Miapetra Kumpula-Natrin kolumniAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400