Uutiskirje
1.2.2019
Aikuisopiskelu14b

Ilman oikeusvaltiota ei ole demokratiaa

Sarvamaa Twitter_

"Oikeusvaltiota on puolustettava demokratian ja kansalaisten vuoksi. Vain poliittisesti riippumaton oikeuslaitos voi toimia hallituksen vastavoimana ja pitää sitä vastuussa teoistaan", kirjoittaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa.
UusioUra-rekrytointitapahtuma yli 45-vuotiaille työnhakijoille

UusioUra_logo

Akava on mukana tukemassa UusioUra-tapahtumaa, joka järjestetään yli 45-vuotiaille työnhakijoille Kaapelitehtaalla 5.helmikuuta 2018 kello 10–19.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, jotka hakevat uutta työ- tai opiskelupaikka tai ovat kiinnostuneita yrittämisestä. Tapahtumassa on näytteilleasettajana yritysten ja oppilaitosten lisäksi monia työllistämistä edistäviä organisaatioita. Ohjelmassa on lukuisia alustuksia. Tapahtuma on maksuton.

Lue lisää tapahtumasta: UusioUra-tapahtuma


Akava mukana Ääni työlle -kiertueella

Ääni työlle LOGO

Kevään eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta seuraaviksi vuosiksi. Akava, SAK, STTK, EK ja KT Kuntatyönantajat järjestävät vaalien teemoista Ääni työlle -kiertueen. Kiertueen tapahtumia on yhteensä yhdellätoista paikkakunnalla ympäri Suomea.

Kiertue alkoi Helsingistä 22. tammikuuta. Seuraava tapahtuma on Lahden Sibeliustalossa 5. helmikuuta kello 17–18.30 (Puusepän verstas, os. Ankkurikatu 7). Lahdessa Ääni työlle -paneelissa aiheena on kestävä kehitys. Paneeliin osallistuvat Akavan Vesa Vuorenkoski, STTK:n Taina Vallander, SAK:n Pia Björckbacka, EK:n Kati Ruohomäki ja KT:n Sari Ojanen.
 

Tervetuloa!

Katso tarkemmat tiedot
Ääni työlle -kiertue

Tulevalla hallituskaudella panostettava koulutukseen – kaikille vähintään toisen asteen tutkinto

Akava edellyttää, että tulevaan hallitusohjelmaan otetaan mukaan selkeä työllisyysastetavoite sekä keinot työllisyysasteen nostamiseksi. Jotta työllisyysaste saadaan nostettua yli 75 prosenttiin, on panostettava koulutusasteen nostamiseen sekä pelkän perusasteen koulutuksen varassa olevien työllisyyden kohentamiseen.

Lue tiedote: Tulevalla hallituskaudella panostettava koulutukseen – kaikille vähintään toisen asteen tutkinto
Työmarkkina-
keskusjärjestöt Kuopiossa: Eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen hallituksen EU-linja


Keskusjärjestöt edellyttävät, että seuraava hallitus ottaa aktiivisen linjan EU-asioissa. Aktiivisuutta tarvitaan mm. sääntöpohjaisen vapaakaupan kehittämisessä ja ilmastoasioiden nostamisessa entistä merkittävämpään rooliin. EU:n budjetin on tuettava nykyistä paremmin tulevaisuuden osaamista sekä talouskasvun ja työpaikkojen luomista.Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400