Uutiskirje
1.6.2018
Päiväkotimatka05b

Akava: Osaamisseteli vauhdittamaan elinikäistä oppimista

osaamisseteli_rgb_vaaka_1000Akava painottaa, että tavoitteellisesta osaamisen uudistamisesta on tehtävä yksi työelämän peruspilareista.  Ehdotamme ensimmäisenä askeleena osaamisseteliä, joka olisi uusi toimintamalli  työnantajan, työntekijän sekä valtion kesken.

Lue lisää aiheesta: Osaamisseteli vauhdittamaan elinikäistä oppimista


Akava vahvistaa yrittäjien edunvalvontaa ja palvelua

Yksi Suomen suurimmista yrittäjäjärjestöistä AKY - Akavalaiset yrittäjät ry aloitti toimintansa 30. toukokuuta, kun Akateemiset yrittäjät AKY ry ja Entre – Akavan yrittäjät ja itsensätyöllistäjät ry yhdistivät voimansa. Akavalaiset yrittäjät ry:hyn kuuluu yhteensä 21 järjestöä.


Pelkällä perusasteella ei pärjää - työllisyysasteen ja koulutusasteen tilastollista tarkastelua

Tuomo Lamponen -verkkokäyttöön

Tuomo Lamponen tarkastelee Akava Works -artikkelissa koulutus- ja työllisyysasteen yhteyksiä. Ylemmän korkeakoulu- ja tutkijakoulutusasteen suorittaneiden työllisyysaste on 86 prosenttia. Pelkän perusasteen suorittaneiden työllisyysaste on vain puolet tästä eli 43 prosenttia.Järjestöt vastustavat nuorten työsuhdeturvan heikentämistä

Palkansaaja-, nuoriso-, opiskelija-, nais- ja perhejärjestöt vastustavat yhteisessä kannanotossaan aiottua työsopimuslain muutosta, jolla mahdollistettaisiin kolme kuukautta työttömänä työnhakijana olleiden, alle 30-vuotiaiden palkkaaminen määräaikaisella työsopimuksella ilman perusteltua syytä.Eeva Karhamo Akavan viestintätiimiin

Eeva_Karhamo_nostokuva

Eeva Karhamo aloitti Akavan viestintätiimissä viestinnän asiantuntijana 14. 5. Eeva siirtyi Akavaan Helsingin yliopistosta ja ottaa vastuulleen muun muassa Akavan viestinnän verkostojen kehittämistehtäviä.

Lue artikkeli: Eeva Karhamo Akavan viestintätiimiin


Kohti parempaa Eurooppaa - kolumni: Varoituslamppu palaa

Torvalds Nils_nosto_3

Hyvää tarkoittava päätös EU-tasolla voi muuttaa toiminnan suuntaa jäsenmaissa. Näin kävi esimerkiksi edellisen budjettiraamin kanssa, kirjoittaa europarlamentaarikko Nils Torvalds.


Esimiesverkosto: Työlinjalla Pekka Sauri -sarja


TEM_podcast_nostekuva

Työlinjalla @pekkasauri -podcastissa aiheena esimiestyö. Mikä on esimiehen tärkein tehtävä, onko tulevaisuudessa edes pomoja?

Luottamuksesta ja johtamisesta keskustelevat ETLAn tutkimusjohtaja Mika Maliranta ja HENRY ry:n puheenjohtaja ja Oralin henkilöstöjohtaja Sara Purhonen.

Kuuntele Työlinjalla Pekka Sauri -sarjaa

Akava Works -blogissa Eugen Koev yrittäjien koulutusasteesta

Pääekonomisti Eugen Koev tarkastelee Akava Works -blogissa yrittäjien koulutusastetta.

Osaamisvaatimukset ovat kasvaneet, mikä näkyy yrittäjien koulutuksessa: jo lähes puolet yrittäjistä on korkeakoulutettuja, hän toteaa.

Eugen Koev 200x200 pxTuumaamossa kansainvälisen työkonferenssin kuulumisia

Kannisto Miia 200x200 px

Johtava asiantuntija Miia Kannisto kuvailee Kansainvälisen työjärjestön ILO:n työkonferenssin aiheita ja kuulumisia Tuumaamo-blogissa.

Lue kirjoitus:

Tuore työttömyyskatsaus

Toukokuun työttömyyskatsaus osoittaa, että korkeakoulutettujen työttömyys on nopeassa laskussa.Ongelmia kesätöissä? – Maksuton Kesäduunari-info neuvoo pulmatilanteissa

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info palvelee jälleen kesän ajan. Kesäduunari-infosta voi pyytää neuvoja jo ennen kesätyön alkamista, esimerkiksi työsopimuksen tekemisessä. Sekä työntekijät että työnantajat, mutta myös kesätyöntekijöiden vanhemmat voivat ottaa yhteyttä palveluun.

Kesaduunari_info_suomi_300x176

Lue lisää: Ongelmia kesätöissä? – Maksuton kesäduunari-info neuvoo pulmatilanteissa


Tervetuloa perhetapahtumaan Helsinki Pride 2018-viikolla

Akava on mukana SAK:n, STTK:n ja EK:n kanssa juhannuksen jälkeen järjestettävällä Helsinki Ptide -viikolla.Järjestöt pystyttävät Narinkkatorille perhetapahtuman maanantaina 25. kesäkuuta kello 15–18. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Monimuotoiset perheet -verkoston kanssa.

Mimi-ja-Kuku_pien

Perhetapahtumalla työmarkkinajärjestöt muistuttavat, että syrjintä ja häirintä ovat työelämässä kiellettyjä. Työpaikoilla pitää olla tilaa erilaisille ihmisille ja kaikenlaisten perheiden vanhemmille.

Perhetapahtuman lisäksi SAK, Akava ja STTK ovat mukana lauantaina 30. kesäkuuta kello 13 alkaen järjestettävässä Pride-kulkueessa. Tervetuloa mukaan värikkääseen porukkaan! 
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400