Uutiskirje
1.9.2017
Opettaja_01_d

Budjettiriihipäätökset edistävät työllisyyttä

Akava korostaa, että Suomen tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että panostamme työllisyyteen, koulutukseen sekä kilpailukyvyn ja kasvun turvaamiseen. Hallituksen budjettiriihessä tekemät päätökset edistävät osaltaan näitä tavoitteita.

– Akava on tyytyväinen, että hallitus helpottaa työttömien opiskelua ja korkeakoulutettujen muuntokoulutusta. Olisimme toivoneet lisää päätöksiä, jotka olisivat parantaneet työllisyyttä tehokkaammin, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue tiedote

Lue artikkeli: Akavan asiantuntijat arvioivat budjetin plussat ja miinuksetPerhevapaauudistus – pelkkää tekniikkaa?

Lotta Savinko 2

"Perhevapaauudistus on toteutuessaan yksi kattavimpia työelämän uudistuksia, joka lisää perheiden mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja päättää juuri omalle perheelle toimivasta ratkaisusta, eikä kavenna niitä", kirjoittaa vt. työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko Tuumaamossa.

Lue blogikirjoitusMe-säätiön Ulla Nord: Koulutus poistaa huono-osaisuutta


Ulla Nord_Suomi100

Sivistysyhteiskunta 2117 -sarjamme jatkuu Me-säätiön Ulla Nordin haastattelulla. Nordin mielestä tasa-arvo on sivistyksen lähtökohta.

– Sivistys on myös sitä, että uskomme tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, siihen että yhteiskunta tarjoaa kaikille taustasta tai varallisuudesta riippumatta yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua, kouluttautua ja kokea merkityksellisiä asioita, Nord kertoo.

Lue artikkeli: Koulutus poistaa huono-osaisuutta

Katso YouTube-video: Miten kouluissa ehkäistään syrjäytymistä vuonna 2117?

Dare to Learn haastaa pohtimaan oppimista ja työelämän tarpeita

Dare to Learn 36310936462_66290c7e13_b

Dare to Learn on kansainvälinen oppimisen tapahtuma, joka järjestetään 5.-6.9. Kaapelitehtaalla Helsingissä. Tapahtuma tuo yhteen tuhansia oppimisen asiantuntijoita: opettajia, HR-ammattilainen ja kouluttajia. Dare to Learnissä kuullaan mm. opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen, professori Kirsti Longan ja Unescon Svein Østtveitin keynote-puheenvuorot. Akava on tapahtumassa mukana pääyhteistyökumppanina.

Akavalla ja liitoilla on oma ohjelmaosuus työpajatyöskentelyn merkeissä keskiviikkona 6.9. kello 9-11. Tervetuloa mukaan!

Lue artikkeli aiheesta Dare to Learn – uskalla oppia

Tarkastele Dare to Learn -tapahtuman tietoja

Tutustu Akavan ja liittojen ohjelmaan Dare to Learn -tapahtumassaMEP Anneli Jäätteenmäen kolumni: Sähkö tulee töpselistä


Anneli Jäätteenmäki

"Muistan, kun eduskunnassa keskusteltiin 1990-luvulla ydinvoimalan rakentamisluvasta. Keskustelu energian riittävyydestä ja ydinvoiman tarpeellisuudesta kävi kuumana. 

Ydinvoiman kannattajien mielestä me vastustajat kuvittelimme, että sähköä tulee töpselistä. Ettei energialaitoksia tai ydinvoimaa tarvita. Töpseleitä vain lisää. 

Tämä juttu on muistunut monta kertaa mieleeni, kun on puhuttu sähköautoista ja tarpeesta rakentaa latauspisteitä. Sähkön lisätarve on jäänyt keskustelussa vähäiselle huomiolle." 

Lue MEP Jäätteenmäen kolumni: Sähkö tulee töpselistä

Akava PopUp kiertää Suomea syksyn ajan

PopUp pallo

Akavan ja liittojen PopUp-kiertue käynnistyy syyskuun alussa. PopUp pistäytyy syksyn aikana 12 paikkakunnalla. Tarjolla paljon hyödyllistä tietoa liitoista ja työelämästä. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Akava PopUpista
Akavan Esimiesverkosto mukana Esimies- ja henkilöstö - messuilla

Esimies & henkilöstö 2017

Esimies & Henkilöstö -messut ovat 5.–6.9. Helsingin Messukeskuksessa.
Akavan Esimiesverkoston puheenvuoro on keskiviikkona 6.9. kello 13.15–13.45. Lakiasiainjohtaja Jan Degerlund Suomen Ekonomeista pitää puheenvuoron, jonka aiheena on Esimiehen oikeudet ja velvollisuudet.

Lisätietoa tapahtumasta
www.easyfairs.com/esimiesEhdota Suomen paras kesätyönantaja -palkinnon saajaa

Akavan opiskelijoiden Suomen paras kesätyönantaja -kilpailu nostaa esiin kesätyön hyviä käytäntöjä. Ehdotuksia palkinnonsaajasta voi tehdä sekä kesätyöntekijä että kesätyönantaja. 

Lisätietoa Suomen paras kesätyönantaja -kilpailusta
Kenelle Akavan yrittäjäpalkinto 2017?

Akavan yrittäjäpalkinto on jälleen ajankohtainen ja haemme ehdotuksia palkinnon saajaksi. Palkinnolla tuodana esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Ehdotukset tulee jättää 20.10 mennessä.

Lue uutinen: Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2017 saajaa
Akava, SAK ja STTK: Kesäduunarille tarjolla nollaa - nollatuntisopimusten määrä noussut hälyttävästi

Joka viides palkansaajakeskusjärjestöjen Kesäduunari-infoon yhteydessä ollut kesätyöntekijä on työskennellyt nollatuntisopimuksella. Määrä on kasvanut huomattavasti viime kesästä.

Lue palkansaajakeskusjärjestöjen yhteistiedote

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400