Uutiskirje
10.11.2017
Perhearki_19_d

“Kotiin jäävä isä on uusi normaali”

Pöyryllä osastopäällikkönä työskentelevä Jussi Ristimäki jäi perhevapaalle, kun hänen tyttärensä oli noin vuoden.

– Minulle isyysvapaan pitäminen oli itsestäänselvä asia. Halusin olla lapseni kanssa ja luoda häneen kunnon suhteen, Ristimäki kertoo.

Ilmarisen johtaja Päivi Sihvola ja Akavan työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko uskovat, että työelämän tasa-arvo tehdään työpaikoilla. Yhteiskunnan asenneilmapiiri on muuttunut siihen suuntaan, että isien jäämisestä kotiin on tulossa uusi normaali, Sihvola sanoo.

Lue artikkeli: “Työpaikkani isistä suurin osa jää perhevapaalle”Etera on Suomen paras kesätyönantaja

Suomen paras kesätyönantaja 2017_1

Akavan opiskelijoiden Suomen paras kesätyönantaja -palkinto luovutettiin Eteralle. Voittajan valitsi Akavan opiskelijoiden raati puheenjohtajanaan työministeri Jari Lindström. Etera erottui edukseen Suomen paras kesätyönantaja -kilpailussa erinomaisilla kesätyökäytännöillään.

– Kesätöiden tarjoaminen on panostus tulevaisuuteen. Kesätöiden avulla yritykset voivat sitouttaa nuoria ja motivoituneita työntekijöitä toimintaansa ja luoda yhteyksiä nuoriin osaajiin sekä saada uusia ideoita yrityskulttuurin ja toimintatapojen kehittämiseksi, Lindström sanoi palkintotilaisuudessa.

Lue artikkeli: Eterassa otetaan kesätyöntekijät osaksi työyhteisöä"Rupesin miettimään, miten asioita voisi tehdä paremmin"

Lotta Alhonnoro_mv

Akavan tekijät -sarjassa on vuorossa Lotta Alhonnoro, joka on Tieteentekijöiden liiton varapuheenjohtaja, vaasalainen tutkija ja kaupunginvaltuutettu. Jos Alhonnorolla olisi valta, hän antaisi tutkijoille pidempiä työsuhteita yliopistoihin ja vähemmän pätkätöitä.

– Se antaisi työrauhan. Lyhyistä työsuhteista kuluu paljon aikaa sen miettimiseen, miten saa seuraavan rahoituskauden. Se ei palvele tutkijaa, eikä yliopistoa.

Lue artikkeli: Akavan tekijät: Lotta Alhonnoroa kiehtoo kehittäminenVastuu työttömien kuntoutustarpeen arvioinnista kirjattava lakiin

Nuorten ja työttömien kuntoutuksen tarpeen arviointiin ja palvelujen sujuvuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota kuntoutusjärjestelmää uudistettaessa, korostavat SAK, Akava ja STTK. Järjestöt painottavat, että tulevien maakuntien vastuu työttömien työkyvyn arvioimisesta ja kuntoutustarpeen tunnistamisesta on kirjattava selkeästi lakiin.

Lue tiedote: Maakunnille vastuu työttömien kuntoutustarpeen arvioinnista


Työttömyys laskee, mutta kuinka paljon?

Taulu Heikki 200x200 px

Ekonomisti Heikki Taulu pohtii Tuumaamossa työmarkkinaennusteita. Työttömyyden vähentämiseksi pitää jatkossakin kiinnittää huomiota siihen, miten rakenteellista työttömyyttä voidaan vähentää, Taulu kirjoittaa.

Lue Heikki Taulun blogikirjoitusUnelmat muuttavat mahdottoman mahdolliseksi

Henna Pursiainen 200

"On hankala ponnistaa, jos pohja pettää alta," kirjoittaa Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen Tuumaamossa. "Raja mahdollisen ja mahdottoman välillä on toisinaan vain korvien välissä. Unelmat kurovat kuilun umpeen."

Lue Henna Pursiaisen blogikirjoitusAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400