Uutiskirje
10.2.2017
Opiskelija-elämää_08e

Yritysverotustyöryhmä vahvistaa – kasvun ja yrittäjyyden esteenä onkin ansiotuloverotus

Ylijohtaja Terhi Järvikareen johtama yritysverotyöryhmä vahvistaa tänään luovuttamassaan raportissa Akavan viestin liian kireän ansiotuloverotuksen haitoista. Akavan näkemys on, että kireä ansiotuloverotus on osaamisintensiivisen yrittäjyyden ja kasvun suurin este.

Lue tiedote
Innovaatiot ovat yritysten elinehto

Lukoton Experience

Elämänlaatua parantavat, tuottavuutta lisäävät ja käytäntöjä mullistavat innovaatiot ovat kaikenkokoisten ja eri alojen yritysten elinehto. Idean kypsyttäminen innovaatioksi vaatii aikaa, rahaa ja verkostoja. "Meidän on kärsivällisesti esiteltävä kännykkäavaimen hyötyjä, sillä tähän asti ihmiset ovat tottuneet kääntämään lukossa mekaanista avainta", kertovat Lukoton Experiencen Hannu Katajamäki (vas.), Ari-Pekka Hietala ja Jouni Koljonen.

Lue Akavalaisen artikkeliPelkät puheet eivät enää riitä – Akava vaatii hallitukselta toimia innovaatiotoiminnan piristämiseksi

Akava vaatii hallitukselta toimia tutkimus ja kehitys- sekä innovaatiotoiminnan rahoitukseen. Suomen innovaatiopolitiikkaa arvioiva OECD:n arviointitiimi on tänään tavannut sidosryhmiä keskustelutilaisuudessa innovaatiopolitiikan maa-arvioinnin osana. Arvioinnin perusteella Suomi menestyy vain investoimalla laajasti osaamiseen ja innovaatioihin.


Lue tiedote
"Kun tarvitaan, kirkko menee myös kotiin"

Risto Kormilainen

Suomussalmen kirkkoherran Risto Kormilaisen työviikkoon (30. tammikuuta – 5. helmikuuta) mahtui monia kohtaamisia seurakuntalaisten kanssa, mutta myös kokouksia ja tulevien suunnittelua. Innokas hiihtäjä ehti kolmasti ladulle.

Lue kirkkoherra Risto Kormilaisen työviikostaAkava PopUp valloitti Tampereen

Tänä vuonna Akava ja sen liitot ovat tavattavissa Akava PopUp -tapahtumissa eri puolilla Suomea. Tapahtumien teemana on ”Työelämän turva on AkavaAsia”.

Tampereella valloitimme kolme korkeakoulupistettä ja Koskikeskuksen torstaina 9. helmikuuta. 

PopUp Tampere 0902


Seuraavaksi suuntaamme Ouluun ke 22.2. ja Rovaniemelle to 23.2. Tarkat paikat, ajat ja osallistuvat liitot löytyvät akava.fi/popup.

Stay tuned!


Yrittäjä – turvaa itsesi työttömyyden varalta

reijo mylläri 1_verkko


Työttömyysturvasi kannalta on merkityksellistä, oletko palkansaaja vai yrittäjä. – Työttömyysturva on yksi tärkeimpiä vakuutuksia, joita yrittäjän kannattaa huolehtia heti yrityksen alkuvaiheessa, sanoo yrittäjä Reijo Mylläri.

Työttömyyskassaan liittyminen on yrittäjälle selkeä riskivakuutus, joka on verrattavissa vaikka palovakuutukseen.

Lue lisääKauppa se on joka kannattaa?

MEP Hannu Takkula

Suomi on pieni vientivetoinen markkinatalous EU:n laitamilla. Suomen ja suomalaisten yritysten kilpailukykyä voidaan hyödyntää parhaiten kestävällä tavalla toimivien vapaakauppasopimuksien avulla, kirjoittaa Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkula kolumnissaan.

Lue Hannu Takkulan kolumniYrittäjäseminaarin esitysaineistoja

Seija Lukkala Lehtikuva 26880351


Akavan yrittäjäseminaari järjestettiin 3. helmikuuta.

Seminaarin esitysaineistoja löytyy Globe Hopen perustaja: “Yritys syntyi tunteesta, että näin ei voi jatkua” -artikkelin sivulta.

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin

Ehdota Vuoden työpaikkavaikuttajaa

Akava on perustanut Vuoden työpaikkavaikuttaja -palkinnon nostaakseen esiin akavalaisten luottamusmiesten tärkeää työtä.

Palkinto myönnetään ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja se jaetaan Akavan kevätliittokouksen yhteydessä.

Lue lisää ja tee ehdotus 31.3. mennessä!

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400