Uutiskirje
10.3.2017
Työelämää_36_a

Kuntien tulee tarjota koulutustakuu jokaiselle alle 18-vuotiaalle

Akava korostaa kuntavaalitavoitteissaan, että koulutus, sivistys ja osaaminen ovat tulevaisuuden kunnan tärkeimmät tehtävät. Kuntien on otettava pitkäaikaiseksi tavoitteeksi, että kaikilla kuntalaisilla on vähintään toisen asteen tutkinto.

Lue tiedote

Näin Kerava ehkäisee nuorten syrjäytymistä – entä sinun kotikuntasi?

Ohjaamoviikko


Yhä useampi suomalainen nuori aikuinen elää työn ja koulutuksen ulkopuolella. Keravan toimintatapa todistaa, että kunnilla on halutessaan kädessään ratkaisun avaimet.

Lue Akavalaisen artikkeliTuumaamo: Naisen euro on vakaa valuutta

Naisen eurolla eli neurolla on Suomessa yhtä huono kurssi miehen euroon nähden kuin vuosi sitten. Kaikki tahot kannattavat samapalkkaisuutta, mutta tilanne Suomessa pysyy melko muuttumattomana. Vuoden 2010 jälkeen ero ei ole juurikaan kaventunut. Säännöllisen työajan perusteella maksettu palkka on naisilla keskimäärin 17 % pienempi.

Lotta Savinko 100x100 px

Lue Lotta Savingon blogi

12 askelta: Näin päästään samapalkkaisuuteen

Naisten ja miesten palkkaerot ovat kaventuneet, mutta tasa-arvoon on vielä matkaa. Naisjohtajat ja -asiantuntijat kertovat, miten samapalkkaisuudesta tulee todellisuutta.

Lue Akavalaisen artikkeli

The rate of the female euro (fewro) must be raised

Akava demands that the rate of the women’s euro or female euro (#fewro) finally be raised. According to the Structure of Earnings statistics of Statistics Finland, the narrowing of the gender pay gap seems to be making little progress. The total earnings of women are approximately 82 per cent of men’s earnings.

Read more

More on the issue: Akava’s video: It's high time for a rise in the rate of the female euro

Ostoksilla_neuroilla_videolta
Esimiestyö opettaa ja palkitsee

Esimiestyö on kova korkeakoulu, mutta monen esimiehen mielestä elämän paras koulu. Johtamisen professori Riitta Viitala, hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen ja hallintojohtaja Hanna Saarni avaavat esimiestyön syvintä ydintä.

Lue Esimiesverkoston uusin artikkeli

Oletko kiinnostunut johtamisesta ja esimiestyöstä? Voit auttaa tutkimusta vastaamalla kyselyyn 15.3. mennessä

Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitos on mukana laajassa kansainvälisessä kyselytutkimuksessa, joka käsittelee työntekijöiden kokemuksia heidän nykyisestä työstään ja esimiehistään. Kysely toteutetaan samanaikaisesti yli 20 eri maassa ja hanketta koordinoi saksalaisen Goethe-yliopiston sosiaalipsykologian laitos.

Lue lisää ja vastaa kyselyyn
Työpsykologi Ellen Ek tukee, jos työ kuormittaa

Ellen Ek

Työpsykologi Ellen Ek paini työviikollaan (27. helmikuuta–3.maaliskuuta) työn yli- ja alikuormituksen, työyhteisökriisin ja parisuhdeongelmien kanssa. Lauantain tuplapäiväunet toimivat omana palautumiskeinona.

Lue lisää työpsykologi Ellen Ekin työviikosta


Tuumaamo: Kun mummi oli nuori

Kun mummi oli nuori 2000-luvun alkupuolella, naiset jäivät usein kotiin vuosikausiksi hoitamaan lapsia. Sen takia heidän eläkkeensä jäivät heidän miestensä eläkkeitä pienemmiksi. Se tarkoitti monien naisten työuralla katkosta, jonka jälkeen heidän oli vaikea palata samantasoisiin tehtäviin. Monien naisten urakehitys vähintäänkin hidastui. Jotkut saivat irtisanomislapun heti perhevapailta palatessaan. Miehet sen sijaan viilettivät urallaan eteenpäin, kun heidän puolisonsa viilettivät lähinnä leikkipuiston ja muskarin väliä.

Kristiina Kokko 100x100 px

Lue Kristiina Kokon blogi
Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin

Akava PopUp Porissa

Pori


Akava PopUp -tapahtuma jalkautui Poriin 9.3. Kampuksilla on keskusteltu työelämän ja opiskelun turvasta sekä tavattu akavalaisia liittoja. Klo 15 alkaen olimme tavattavissa kauppakeskus Puuvillassa.

Seuraavaksi suuntaamme kohti Lahtea 27.3.
Ehdota Vuoden työpaikkavaikuttajaa

Akava on perustanut Vuoden työpaikkavaikuttaja -palkinnon nostaakseen esiin akavalaisten luottamusmiesten tärkeää työtä.

Palkinto myönnetään ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja se jaetaan Akavan kevätliittokouksen yhteydessä.

Lue lisää ja tee ehdotus 31.3. mennessä!
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400