Uutiskirje
11.1.2019
Talvikävely

Korkeakoulutettujen työttömien määrä vähentyy vauhdilla - työttömyyskatsaus joulukuu 2018


Neuvottelu_33_turkoosi

Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä vähenee hyvää vauhtia. Korkeakoulutettuja työttömiä oli vuoden 2018 marraskuun lopussa yhteensä 32 207. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 6 176 henkilöä eli 16,1 prosenttia.

Lue työttömyyskatsaus: Korkeakoulutettujen työttömien määrä vähentyy vauhdilla - työttömyyskatsaus joulukuu 2018


Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon saajaa

Nyt on aika tehdä ehdotuksia Akavan yrittäjäpalkinnon saajaksi. Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tavoitteena on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Tee ehdotuksesi 15. helmikuuta mennessä.Akava osallistuu Ääni työlle -kiertueelle 2019

Ääni työlle LOGO


Kevään eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta seuraaviksi vuosiksi. Akava, SAK, STTK, EK ja KT Kuntatyönantajat järjestävät vaalien teemoista Ääni työlle -kiertueen. Kiertue alkaa Helsingistä 22. tammikuuta kello 15–16.30 (Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2). Kiertueen tapahtumia on yhteensä yhdellätoista paikkakunnalla ympäri Suomea.

Lue lisää Ääni työlle -kiertueesta: Ääni työlle -kiertue
UusioUra_logo

UusioUra -rekrytointitapahtuma yli 45-vuotiaille työnhakijoille Kaapelitehtaalla 05.02.2018

Akava on mukana tukemassa UusioUra -tapahtumaa, joka järjestetään yli 45-vuotiaille työnhakijoille Kaapelitehtaalla 05.02.2018 klo 10.00–19.00. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki työttömät ja työssäkäyvät, jotka hakevat uutta työ- tai opiskelupaikka tai ovat kiinnostuneita yrittämisestä. Tilaisuus on maksuton.

Lue lisää tapahtumasta: UusioUra-tapahtuma

Alueelliset työeläkekoulut jatkuvat

14443 tela logo

Työeläkevakuuttajat Tela ry järjestää yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen ja Eläketurvakeskuksen kanssa alueellisia työeläkekouluja vuonna 2019.

Teemana ovat eläketurva, rahoitus ja kestävyys. Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet.

Tapahtumien tiedot ovat käytettävissä Akavan ja Telan sivustolla
Alueelliset työeläkekoulut

Lue artikkeli aiheesta
Tietoa ja vuoropuhelua eläkkeistä
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400