Uutiskirje
11.5.2018
Työelämää_29_b

Hyvä käytös vähentää paineita ja edistää tuottavuutta

Joko sinun työpaikallesi on laadittu kultaisen käytöksen opas? Vai siedätkö epäasiallista käytöstä sen vuoksi, että haluat säilyttää hyvät välit kaikkiin? Haastateltavana ovat työterveyspsykologi Antti Aro, organisaatiopsykologi Pekka Järvinen ja työelämäasioiden päällikkö Jaana Meklin Lakimiesliitosta.

Lue artikkeli: Hyvä käytös vähentää paineita ja edistää tuottavuutta


Akava Works: Kilpailukielto- ja salassapitoehtojen ongelmat ja ratkaisumallit

Akava-Works_kilpailukielto-ja-salassapitoehdot_tw

Artikkelissa kuvataan kilpailukielto- ja salassapitoehtojen käyttöön liittyviä käytännön ongelmia, jotka on havaittu Akavan ja sen jäsenliittojen selvityksissä tai jäsenpalvelussa. Useat Akavan jäsenjärjestöjen asiantuntijat ovat tuoneet aiheesta artikkeliin kommentteja ja ehdotuksia.

Lue artikkeli: Kilpailukielto- ja salassapitoehtojen ongelmat ja ratkaisumallit


Akavan tekijät: Joonas Rautavaara yllyttää lääkäreitä mukaan terveyskeskusteluun

Akavalainen_Rautavaara_FINAL

Kunpa lääkärikunta rohkaistuisi lähtemään aktiivisemmin mukaan julkiseen keskusteluun terveydestä, toivoo Suomen Lääkäriliiton hallituksen jäsen Joonas Rautavaara.

Lue artikkeli: Akavan tekijät: Joonas Rautavaara yllyttää lääkäreitä mukaan terveyskeskusteluunEsimiesverkosto: Työlinjalla Pekka
Sauri -sarja

TEM_podcast_nostekuva

Työlinjalla @pekkasauri -podcastissa tärkeä aihe: Miksi töissä uuvutaan?

Podcastin kolmannessa jaksossa työssä jaksamisesta keskustelevat työeläkeyhtiö Elon johtava asiantuntija Kari-Pekka Martimo ja S-ryhmän työhyvinvointijohtaja Sanna-Mari Myllynen.

Kuuntele Työlinjalla Pekka Sauri -sarjaa

Akava: Mitä ongelmaa Suomen Yrittäjät yrittää ehdotuksellaan ratkaista?


Akava ihmettelee Suomen Yrittäjien ehdotusta, jossa se kannustaa jäsenyrityksiään maksamaan henkilökuntansa työttömyyskassan jäsenmaksu. Akavan mielestä ehdotus heikentäisi työntekijän työttömyysturvaa ja rapauttaisi työttömyyskassajärjestelmää.

Lue tiedote: Akava: Mitä ongelmaa Suomen Yrittäjät yrittää ehdotuksellaan ratkaista?Järjestöt vauhdittavat osatyökykyisten työllistymistä – Keinot nyt julkaistu

Työmarkkinakeskusjärjestöt sekä sote- ja vammaisjärjestöt ovat lupautuneet yhdessä etsimään ratkaisuja osatyökykyisten työmarkkina-aseman parantamiseksi.

Lue tiedote: Järjestöt vauhdittavat osatyökykyisten työllistymistä – Keinot nyt julkaistu


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400