Uutiskirje
11.8.2017
Työelämää_12_c

Budjettiratkaisuissa tuettava kilpailukykyä, työllisyyttä ja kasvua

Akava muistuttaa, että valtion ensi vuoden talousarviossa tulee edelleen painottaa työllisyyden parantamista.

– Onkin hyvä, että kilpailukykysopimuksen päätökset ovat nyt esillä budjettiriihessä palkansaajien kannalta. Hallituksen on täytettävä ohjelmansa linjaukset, että kenenkään palkkaverotus ei saa kiristyä, snaoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue lisääKilpailukieltosopimusten määrä kolminkertaistunut 2000-luvulla – sääntelyä on uudistettava

Kilpailukielto

Akavan selvityksen mukaan yrityksissä työskentelevien akavalaisten kilpailukieltosopimukset ovat kolminkertaistuneet 2000-luvulla. Akava vaatii kilpailukielto- ja salassapitosääntelyn uudistamista, jotta työmarkkinoille saadaan lisää joustoa.

Lue tiedote
Lue artikkeli: Kysymyksiä ja vastauksia kilpailukieltosopimuksista6 vinkkiä: Asiantuntija, näin varaudut robotisaatioon

robotti

Robotisaatio muuttaa asiantuntijan työelämää, mutta työ ei katoa. Uuden työn asiantuntija Perttu Jämsén Sitralta kertoo, miten korkeakoulutettu voi valmistautua teknologian kehitykseen. Kun automaatio karsii työstä osan, asiantuntijan on kehitettävä muun muassa omaa palveluajatteluaan.

Lue lisääLomalta paluu vaatii aikaa ja ymmärrystä

Lomalta paluu_gratisography_398H

Jos ensimmäinen työpäivä ihanan kesäloman jälkeen hirvittää tai ajatus kulkee tavallista verkkaisemmin, älä masennu. Ota homma haltuun määrätietoisesti ja muista, ettei kaiken kivan tarvitse loppua loman päättyessä.

Lue lisääKenestä Suomen paras kesätyönantaja 2017?

2016-11-09 Suomen paras kesätyönantaja palkinto Vahanen rakennusfysiikan edustajat

Akavan opiskelijat etsii jälleen Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailussa kiinnitetään huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin. Ilmianna huippu kesätyönantaja!

Lue tiedote

Työttömien haastatteluiden hyödyistä on vain mielipiteitä

Eugen Koev 200x200 px

"Työttömien haastattelujen vaikuttavuuden arvioinnista pitäisi olla selkeät suunnitelmat. Onhan kyse työvoimapolitiikan toimivuuden arvioinnista. Näin ei kuitenkaan tunnu olevan", kirjoittaa pääekonomistimme Eugen Koev Tuumaamossa.

Lue lisääHaemme johtavaa asiantuntijaa työelämäasioiden edunvalvontatehtäviin

Akava hakee tulevaisuuden työelämän lainsäädännön ja työelämän kehittäjää. Oletko se sinä?

Lue lisääKesäduunari-info palvelee elokuun loppuun saakka

Kesaduunari_info_plain_1600x940

Kesäduunari-info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä puhelimitse ja nettilomakkeella arkisin kello 9–15 elokuun loppuun saakka.

Kesäduunari-infon sivuille


Dare to Learn?

Dare to Learn logo D

Dare to Learn on kansainvälinen oppimisen tapahtuma, joka järjestetään 5.-6.9. Kaapelitehtaalla Helsingissä. Tapahtuma tuo yhteen tuhansia oppimisen asiantuntijoita: opettajia, HR-ammattilainen ja kouluttajia. Dare to Learnissä kuullaan mm. opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen, professori Kirsti Longan ja Unescon Svein Østtveitin keynote-puheenvuorot. Akava on tapahtumassa mukana pääyhteistyökumppanina. Tervetuloa mukaan!

Dare to Learn -sivuilleAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400