Uutiskirje
12.1.2018
Opiskelija-elämää_05_rajattu

Toinen aktiivimalli tarpeeton – omaehtoinen työnhaku liitettävä nykyiseen malliin

Akava esittää, että työttömyysturvaan suunniteltua toista aktiivimallia ei toteuteta, vaan sen olennaisin osa eli omaehtoinen työnhaku sisällytetään nykyiseen aktiivimalliin. Lakia aktiivimallista tulee muuttaa niin, että omaehtoisella työnhaulla voi välttyä työttömyysturvan alenemiselta. Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee lakiesitystä omatoimisesta työnhaun mallista, ns. toista aktiivimallia.

Lue tiedote: Toinen aktiivimalli ei ole tarpeen, omaehtoinen työnhaku liitettävä nykyiseen malliin

Lue myös:
Olennaisinta on työllisyysasteen nostaminen ja uuden työn luominen
Työttömyysturvan ja palveluiden on autettava työelämän muutoksissa
Työttömyysturvan aktiivimalli ei huomioi työttömän omaa aktiivisuuttaTässä Akavan opiskelijoiden uusi puheenjohtajakolmikko!

Akavan opiskelijoidet pjt

Henna Pursiainen, Anni Koivisto ja Jimmy Nylund haluavat rakentaa akavalaisesta ay-liikkeestä yksilöllisesti palvelevan, yhteisöllisen kumppanin, joka kulkee korkeakoulutetun rinnalla urapolun kaikissa vaiheissa. Heidän mielestään liitot voisivat hyödyntää esimerkiksi tekoälyä palveluidensa kehittämisessä.

Lue artikkeli: Akavan opiskelijoiden uudet puheenjohtajat: ”Rakennamme siltoja muuttuvaan työelämään”Akavan tekijät: Carita Linden-Lahti haluaa farmaseuttien ja proviisoreiden osaamisen käyttöön

Carita Linden-Lahti_Akavan tekijä

”Farmasialiitossa pääsee oikeasti tekemään päätöksiä ja vaikuttamaan”, sanoo proviisori Carita Linden-Lahti Akavan tekijät -sarjassamme. Hän toivoo, että Suomessa hyödynnettäisiin muun Euroopan tavoin enemmän farmaseuttien ja proviisoreiden asiantuntemusta. ”Voimme parantaa asiantuntemuksellamme juuri lääkitys- ja potilasturvallisuutta”, Linden huomauttaa.

Lue artikkeli: Carita Linden-Lahti haluaa farmaseuttien ja proviisoreiden osaamisen käyttöön


Vastavalmistuneet korkeakoulutetut työllistyvät aiempaa paremmin

Vastavalmistuneita korkeakoulutettuja oli työttömänä marraskuun lopussa 26 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Koulutuksella ja osaamisen kehittämisellä on iso merkitys työllistymisessä ja uusien työpaikkojen syntymisessä, muistuttavat Akavan asiantuntijat.

Lue artikkeli: Vastavalmistuneiden korkeakoulutettujen työllisyystilanne parantunut merkittävästiMiten hyvä henkilöbrändi rakennetaan?

Henkilöbrändi

Asiantuntija voi rakentaa vahvuuksilleen vankan brändin. Valheesta jää nopeasti kiinni, muistuttavat Henkilöbrändi-kirjan kirjoittajat Jarkko Kurvinen ja Tom Laine.

Lue artikkeli: Asiantuntijan brändin on oltava aitoAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400