Uutiskirje
12.10.2018
syysmeditointia_2

Akava Works -artikkeli: Näkökulmia jatkuvaan oppimiseen ja työuran hallintaan


aikuisopiskelu turkoosi

Uusimman Akava Works -artikkelin ovat kirjoittaneet Salla Toppinen-Tanner, Jukka Vuori ja Hannu Karhunen sekä Ida Mielityinen.

Vaadi parempaa -kampanja

vaadi parempaa osaamistonni tonninseteli

#Vaadiparempaa-kampanjassa nostamme esiin osaamisen kehittämisen merkityksen. Akava liittoineen herättelee pohtimaan, mitä osaamisen kehittäminen eli elinikäinen oppiminen tarkoittaa. Kampanjan materiaalina on muun muassa video, jossa esiintyy tuttu hahmo. Katso video tästä.

Nostamme esiin käytännön neuvoja, miten jokainen voi kehittää osaamistaan.

Lue lisää Vaadi parempaa

Menestyvän organisaation strategia elää


Työelämää_14_d

Yritys sopeutuu muuttuvaan maailmaan parhaiten muokkaamalla strategiaa jatkuvasti, Timo Ritakallio ja Timo O. Vuori toteavat uudessa teoksessaan Elävä strategia. Heidän mukaansa uusi strateginen johtaminen ei ole kiveenhakattua, vaan elää jatkuvasti ja ottaa huomioon ympäristön muutoksen ja epävarmuudet.

Lue artikkeli: Menestyvän organisaation strategia elää


Akava osallistuu Lapsi mukaan töihin -päiväänLapsi mukaan töihin -päivä


Marraskuussa lapset ovat mukana työpaikoilla Lapsi mukaan töihin -teemapäivän hengessä. Akava on muiden työmarkkinajärjestöjen tavoin mukana päivän vietossa.  Päivän järjestäjinä ovat Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto sekätyö- ja elinkeinoministeriö. Teemapäivä kuuluu lapsen oikeuksien viikonohjelmaan. 

Lue tapahtumasta: Lapsi mukaan töihin -teemapäivä


Alueelliset työeläkekoulut ovat käynnissä – ilmoittaudu mukaan!

Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet. Työeläkevakuuttajat Tela järjestää alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Lue lisää Alueelliset työeläkekoulut


Vesa Vuorenkoski Tuumaamossa: Tulevaisuus on nyt ilmastopolitiikassa


Vesa Vuorenkoski 200

Jos ilmaston lämpenemistä ei pystytä rajoittamaan 1,5 asteeseen, vaan ilmasto lämpenee 2 astetta, vaikutukset ovat merkittäviä ja ne kohtelevat maapallon asukkaita hyvin eri tavoin.

Lue kirjoitus: Tulevaisuus on nyt ilmastopolitiikassa


Tervetuloa Oikotien Trainee.fi -seminaariin 25.10.2018!

Trainee_fi

Tule kuulemaan ja keskustelemaan nuorten työntekijöiden sitouttamisesta sekä siitä, kuinka onnistunut trainee-kokemus toteutetaan! Tilaisuudessa puhumassa muun muassa Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen ja esittelyssä case Accenture.

Tilaisuus järjestetään Helsingin Sanomatalossa, torstaina 25.10.2018 alkaen kello 8:30. Tarjolla asian ja ajatusten lisäksi myös aamiaista.

Lue lisää:


Urapalveluita koko Pohjois-Suomeen

Urasampo_logo_

Urasampo on Pohjois-Suomen korkeakoulutettujen ja valmistumisvaiheessa olevien korkeakouluopiskelijoiden työllisyyttä edistävä kolmivuotinen ESR-hanke. 

Hanketta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan omatoimisen työllistymisen tuki PPOTTY ry. Urasampoa rahoittavat ELY:n lisäksi kahdeksan akavalaista ammattiliittoa (TEK, IL, OAJ, AE, Ekonomit, TRAL, MMA ja YKA), Oulun ja Lapin yliopistot sekä kaikki pohjoissuomalaiset ammattikorkeakoulut (Oamk, Lapin amk, Kamk ja Centria).

Lue lisää hankkeesta: Urasampo


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400