Uutiskirje
12.5.2017
Työelämää_09_b

Miten megatrendit muuttavat työntekoa tulevaisuudessa?

"Koko käsitys työstä muuttuu." Toimittajamme Veera Luoma-aho listasi kahdeksan asiaa, jotka kannattaa tietää työn muutoksesta. Lista on kiteytys Suomi 100 – Työn 100 askelta -keskustelusta 11.5.2017. Lukusuositus!

Lue artikkeliYhteiskuntavastuu on "so last season" – nyt on oltava nettopositiivinen!

Oras Tynkkynen Kati Berninger

Onko yhteiskuntavastuu jo menneen talven lumia? Millainen on nettopositiivinen yritys? Oras Tynkkynen ja Kati Berninger kertovat tuoreessa kirjassaan, miten nettopositiivinen yritys parantaa maailmaa kädenjälki kerrallaan. Lue Akavalaisen artikkelista, mitä Tynkkynen ja Tekniikan akateemiset TEKin Heikki Kauppi kertovat aiheesta.

Lue artikkeliKatso video: Tätä Akava on

Akava on_pysäytyskuva

Tätä(kin) kaikkea me akavalaiset olemme. Video kertoo akavalaisia koskevia tilastoja, lukuja sekä muita mielenkiintoisia tiedonjyväsiä.

Katso video YouTubestaAmmattiliitto Ava luottaa akavalaiseen joukkovoimaan

Kirsi Huhtamäki

Verottajan, tullin ja ulkoasiainhallinnon asiantuntijat liittyivät huhtikuussa Akavaan. Ammattiliitto Avan puheenjohtaja Kirsi Huhtamäki kertoo Akavalaisen haastattelussa liittymisen taustoista.

– Akavassa kaikki voivat osallistua ja vaikuttaa oman jäsenistön kannalta olennaisiin asioihin. Yhteistyö on tärkeällä sijalla Akavassa, joten Avalla on hyvä mahdollisuus vaikuttaa asioittensa läpimenoon, Huhtamäki kertoo.

Lue artikkeliGeologi Piri Harju tutkii Länsimetroa pintaa syvemmällä

Piri Harju_minun työviikkoni

Minun työviikkoni -sarjassa kurkistetaan geologi Piri Harjun työviikkoon. Hänen tehtäviinsä kuuluvat esimerkiksi Länsimetron jatkeeseen liittyvät ympäristöseurannat.

Lue artikkeliRanskan vaalien jälkeen: Eurooppaan vakautta, EU:n kehittämiseen vauhtia

Sture Fjäder 6

– Haluamme osaavan ja sivistyneen Euroopan, jossa on vahva talouskasvu, toimivat sisämarkkinat ja sujuva ihmisten liikkuvuus. Euroopasta on tehtävä maailmanlaajuinen osaamiskeskittymä. Kasvun tulee olla osallistavaa, mutta myös kestävän kehityksen mukaista, painottaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue artikkeliTuumaamo: Kohti uutta globalisaatiota

Markus Penttinen 200x200 px

Kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen analysoi blogitekstissään EU:n tuoretta globalisaatiota käsittelevää pohdintapaperia. "On aikamoinen haaste pusertaa maapalloistumisilmiö pariinkymmeneen sivuun", Penttinen toteaa.

Lue Markus Penttisen blogikirjoitusSuuri eurooppalainen tuolileikki

Nils Torvalds

"Sille [rakenteelliselle kriisille] annettiin uusi nimi – globalisaatio – jotta syntyisi edes mielikuva siitä, että heitteille jätettyjen alueiden ongelmat johtuivat jostain kaukaisesta ja pahansuovasta ulkopuolisesta voimasta", kirjoittaa Nils Torvalds kolumnissaan.

Lue Nils Torvaldsin kolumniKesäduunari-info palvelee – satoi tai paistoi

Kesaduunari_info_plain_1600x940

Vaikka ulos katsoessa ei uskoisi, että kesä tulossa, monet ovat aloittaneet jo kesätöissä. Myös Kesäduunari-info on auennut ja palvelee läpi kesän sateen ja helteen. 

www.kesaduunari.fiAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400