Uutiskirje
13.1.2017
Työelämää_14_e

Työuran alkuun pääseminen on AkavaAsia

Viivi Ahtiainen verkko by Liisa Takala

Viivi Ahtiainen, 25, opiskelee johdon assistenttityötä Haaga-Heliassa. Akavasta oli apua, kun hän sai jo opiskeluaikoina oman unelmatyön. Viivi kertoo kuusi asiaa, jotka hän on työuran alkuun saannista oppinut – ja antaa Akavalle pienen vinkin.

Lue, mitä Viivi on työuran alkuun saannista oppinut
Lentokapteenin työviikkoon mahtui monta lentokenttää

Sami Simonen

Finnairin lentokapteenin Sami Simosen työviikkoon (2.–8. tammikuuta) mahtui monta lentokenttää ja lämpötilaa aina Dubaista Kittilään. Lentoaikataulujen perässä oli välillä vaikea pysyä, mutta tärkeysjärjestyksestä ei tingitty eikä tingitä: turvallisuus tulee ykkösenä.

Lue lentokapteeni Sami Simosen työviikko: ”Turvallisuus tulee aina ensin”
Akavan opiskelijoiden uudet puheenjohtajat: ”Pois turha negistely!”

Opiskelija pj

Henna Pursiainen, Satu Väike ja Milja Asikainen toivovat, että opiskelijat nähtäisiin voimavarana, ei kulueränä. Tulevan puheenjohtajakauden aikana he haluavat ravistella vanhoja toimintamalleja ja ajatustapoja.

Tutustu Akavan opiskelijoiden uusiin puheenjohtajiinSamasta työstä samassa maassa sama palkka

Liisa Jaakonsaari

EU on käynnistänyt yli 20 vuotta vanhan työntekijöiden lähettämistä työhön toiseen valtioon koskevan direktiivin korjaustyöt. Direktiivimuutoksen keskeiseksi kysymykseksi on muodostunut samasta työstä samassa maassa sama palkka -periaate. Euroopan parlamentti äänestää mietinnöstään kevään aikana, kertoo Euroopan parlamentin jäsen Liisa Jaakonsaari kolumnissaan.

Lue Liisa Jaakonsaaren kolumniTyöelämän turva on AkavaAsia

Tänä vuonna Akava ja sen liitot ovat tavattavissa Akava PopUp -tapahtumissa eri puolilla Suomea. Tapahtumien teemana on ”Työelämän turva on AkavaAsia”.

Käymme korkeakouluissa esittelemässä opiskelijoille liittoja ja niiden palveluja. Heillä on mahdollisuus liittyä alansa liittoon sekä kysyä mieltä askarruttavista työelämäasioista. Akava liittoineen on tavattavissa kullakin kiertuepaikkakunnalla myös kauppakeskuksessa.

Ensimmäiseksi olemme tavattavissa Helsingissä 19. tammikuuta peräti 11 eri paikassa. Katso tästä Helsingin Akava Pop Up -tapahtumat!

Tervetuloa tapaamaan Akavan ja jäsenliittojen väkeä!

#AkavaAsia
Onpa suuri!

Tämä ilmapallo taatusti kiinnittää huomiota ensi viikolla alkavissa Akava PopUp -tapahtumissa. Niitä luvassa keväällä ympäri maan!

PopUp pallo


Työelämän turva on AkavaAsia.

#AkavaAsia
Kasvutarinoita – osaamisella ja luovuudella kasvuun

Koodausta_13_b

Akavan yrittäjäseminaari 2017 järjestetään perjantaina 3.2.2017 kello 15-19 Helsingissä, Danske Bankin tiloissa Ruoholahdessa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400