Uutiskirje
14.9.2018
Muistiontarkistusta

Digitalisaatio muuttaa työtä ja asiakaskokemusta

Lääkäri08

Tekoäly ja verkko tekevät osan asiantuntijoiden työstä. Asiantuntijoiden työ ja asiakaskokemus muuttuvat.Tämä näkyy esimerkiksi lääkäreiden työssä, mutta myös muiden asiantuntijoiden tehtävissä.

Lääkärin apua kaipaava voi saada konsultaatiota digitaalisesti etäpalveluna, laboratoriokokeiden tuloksia voi kysellä verkon kautta ja potilas voi tarkastella reseptejään ja tietoja terveydentilastaan omakanta-palvelussa.

Lue artikkeli 
Digitalisaatio muuttaa työtä ja asiakaskokemuksiaPalkansaajajärjestöjen kesäduunari-info neuvoi nuorten lisäksi työnantajia – eniten kysymyksiä tuli palkasta ja palkkasaatavista

Kesäduunari-infoon yhteyttä ottaneista 25 prosenttia oli tehnyt vain suullisen työsopimuksen. Suullisten sopimusten määrä on lisääntynyt. Vuosi sitten suullisella työsopimuksella työskenteli 12 prosenttia yhteyttä ottaneista.

Palkansaajajärjestöjen yhteisen kesäduunari-infon kausi päättyi elokuun lopussa.

Lue tiedote
Palkansaajajärjestöjen kesäduunari-info neuvoi nuorten lisäksi työnantajia – Eniten kysyttiin palkasta ja palkkasaatavista


Vahvempi EU on suomalaisten etu


Sture Fjäder 4

Puheenjohtaja Sture Fjäder katsoo, että Jean-Claude Junckerin puhe unionin tilasta osui asian ytimeen. Vahvempi EU pystyy paremmin puolustamaan myös suomalaisten etuja maailmalla.

Fjäder korostaa, että osaaminen ratkaisee EU-maidenkin menestyksen globaalissa kilpailussa. EU-tasolla voidaan tehdä paljon esimerkiksi tutkimuksen, innovaatioiden, koulutusyhteistyön ja työmarkkinoidemme houkuttelevuuden edistämiseksi.Tuumaamo-blogi:  Selvitys Ruotsin EU-erosta osoittaa isoa työpaikkakatoa, mutta onko sillä merkitystä? 

Kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen nostaa esiin Ruotsin valtiopäivävaalit ja selvityksen Ruotsin EU-eron merkityksestä.

Markus Penttinen_verkkokäyttö

"Juuri ennen Ruotsin valtiopäivävaaleja julkaistiin selvitys siitä, mitä maan mahdollinen EU-ero merkitsisi talouden ja työpaikkojen näkökulmasta. Brexitin kaltaisella swexitillä on maassa ainakin periaatetasolla vahva poliittinen kannatus. Ruotsin vaalien suurvoittaja Sverigedemokraterna on esittänyt asiasta kansanäänestystä Britannian mallin mukaisesti. Myös hyvin menestynyt Vänsterpartiet on ottanut myönteisen kannan swexitiin", kirjoittaa Penttinen.


Uskalla oppia - Dare to Learn -tapahtuma

Dare to Learn 36310936462_66290c7e13_b

Dare to Learn on oppimisen festivaali, joka tuo yhteen oppimisen ja osaamisen toimijoita 18.-19.9.2018 Kaapelitehtaalle. Akava-yhteisön ohjelmassa ovat mukana Akava ja Akavan opiskelijat sekä Tekniikan akateemiset TEK, Suomen Ekonomit, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, Akavan Erityisalat ja Tieteentekijöiden liitto. Tervetuloa mukaan! Voit seurata tapahtumaa somessa tunnisteella #daretolearn.

Lisätietoa tapahtumasta


Akavan Uraguru neuvoo ja ohjaa työelämäasioissa

Uraguru-chattibotti neuvoo, ohjaa ja tsemppaa nuoria aikuisia työelämän kiemuroissa. Uraguru on osoitteessa akava.fi/uraguru.

Uraguru nostekuva2Tuumaamossa Miika Sahamies: Uskalla oppia kansainvälisyyttä #daretogomobile


Miika Sahamies 200x200 px

Kotimaiset ja kansainväliset oppimisintoilijat kokoontuvat ensi viikolla Dare to Learn -oppimistapahtumaan. Yhtenä aiheena esillä on kansainvälinen liikkuvuus, jota pohditaan Akavan ja Tieteentekijöiden liiton työpajassa Boost your mobility.

Lue kirjoitus


Alueelliset työeläkekoulut ovat käynnissä – ilmoittaudu mukaan!

Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet. Työeläkevakuuttajat Tela järjestää alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Lue lisää Alueelliset työeläkekoulut


Walk for Jobs  -tapahtuma yhdistää rekrytoijia ja työnhakijoita


walk for jobs

Reippaasti erilainen rekrytointitapahtuma Walk for Jobs Helsinki liikuttaa rekrytoijia ja työnhakijoita. Tapahtuma on Otahallissa Espoossa 21. syyskuuta kello 9– 12. Sen avaa sisäministeri Kai Mykkänen.

Tapahtuman järjestää Akavan jäsenliittojen yhdistys Työnhakuveturi yhdessä aktiivisten työnhakijoiden projektiryhmän kanssa. 

Lisätietoja tapahtumasta Työnhakuveturin sivustolla

Taksvärkki-kampanja Ole rohkea lukuvuonna 2018–2019


Taksvärkki 2018 Ole rohkea

Akava on Taksvärkki ry:n jäsen, joten välitämme tietoa lukuvuoden Taksvärkki-kampanjasta. Sen teemana on Ole rohkea. Kampanja herättää keskustelua tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta.

Tekemällä päivän töitä ja antamalla palkkion Taksvärkki-keräykseen suomalaiset nuoret mahdollistavat monivuotisen kehitysyhteistyöhankkeen Sambiassa.

Taksvärkki-päivä antaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään ja itseään kiinnostavaan alaan. Samalla saa hyödyllistä kokemusta ja suhteita esimerkiksi kesätöitä ajatellen.

Perustiedot kampanjasta ovat käytettävissä Akavan sivustolla Taksvärkki-kampanja Ole rohkea

Lisätietoja myös Taksvärkki 2018 Ole rohkea -kampanjasivustolta


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400