Uutiskirje
15.12.2017
Työelämää_18_e

Akavan toimintaa organisoidaan uudelleen

Akavan liittokokous päätti 28. marraskuuta uudistaa Akava-yhteisön tehtäviä, toimintaa ja sisäistä työnjakoa. Osana muutosta Akavan keskusjärjestön toimintaa organisoidaan uudella tavalla. Akavan hallitus käsitteli asian kokouksessaan 15. joulukuuta.

– Jatkossa ydintehtävämme on yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä työelämän lainsäädäntöön vaikuttaminen, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue tiedote: Akavan toimintaa organisoidaan uudelleenAkava perustaa maakunnalliset toimintaverkostot

Akava korvaa nykyiset aluejohtoryhmät ja liittojen verkostot jatkossa maakunnallisilla toimintaverkostoilla. Kussakin maakunnassa on vuoden 2018 alusta lähtien oma verkostonsa.

Lue uutinen: Akava vaikuttaa alueilla jatkossa maakunnallisten toimintaverkostojen kauttaOpiskelija-aktiivit palkittiin stipendein

opiskelijastipendit 8bit

Akava antoi kaksitoista Akavan opiskelijastipendiä aktiivisille opiskelijatoimijoille. Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen on iloinen, että palkittujen joukossa on monia aktiivista toimijoita opiskelijavaltuuskunnasta mutta myös aluetoimijoiden joukosta.

– Opiskelijatoimijamme tekevät Akavaa ja liittoja tunnetuksi korkeakouluissa eri puolella Suomea. Se on meille erittäin tärkeää, Pursiainen kiittää.

Lue uutinen: Akavan opiskelijastipendit aktiivisille opiskelijatoimijoilleAsiantuntijan palkkaverotus on Suomessa kireää


Veronmaksajien keskusliitto julkaisi tällä viikolla kansainvälisen palkkaverovertailua. Selvityksessä vertaillaan työn verotusta Suomessa ja 17 muussa OECD-maassa.

– Vaativaa asiantuntijatyötä tekevän palkkatasolla, kun kuukausipalkka on 5 200 euroa, Suomen verotus on noin kolme prosenttiyksikköä korkeampi kuin Länsi-Euroopan kilpailijamaissa, toteaa pääekonomisti Eugen Koev.

Lue artikkeli: Asiantuntijan palkkatasolla verotus on kireää Suomessa

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400