Uutiskirje
15.6.2018
Aikuisopiskelu14b

Tervetuloa Akavan ja jäsenliittojen tilaisuuksiin SuomiAreenalla 16.-20.7.


SuomiAreena 2018 Twitter

Tervetuloa keskustelemaan uudesta osaamisesta, työelämästä ja sosiaaliturvasta Akavan yleisötilaisuuteen tiistaina 17.7.2018 kello 16–17 Antinkatu 5:n lavalle.


Jäsenliittojen tilaisuudet: Akavan liitot SuomiAreenalla 2018

Nähdään Porissa!Kansainvälinen ura edellyttää ponnistuksia


Delarue

Akavan tuoreen tutkimuksen mukaan liki puolet nuorista aikuisista uskoo työskentelevänsä jossakin uransa vaiheessa ulkomailla. 2000-luvun alussa Ranskaan muuttanut Jenni Delarue tietää, että suomalainen yliopistokoulutus ja kielen opetus antavat hyvät eväät kansainväliselle uralle.
Suomi suunnannäyttäjäksi?


Merja Kyllönen_nosto

Europarlamentaarikko Merja Kyllösen mukaan EU:n agendalla pysyy ainakin pakolaiskysymys, jota ei ole onnistuttu tällä kaudella rakentavasti ratkaisemaan. "On selvää, että myös Suomi saa omalla puheenjohtajakaudellaan ratkaistavakseen vaikeita maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä", Kyllönen kirjoittaa.
Akava jäsenliittoineen mukana Dare to Learn -oppimistapahtumassa Kaapelitehtaalla 18.-19.9.2018.

dare-to-learn-uk
Tapahtumassa ovat mukana Akavan eritysalat, Suomen Ekonomit, Tekniikan akateemiset, Tieteentekijöiden liitto ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut. Tutustu tapahtumaan Dare to Learnin verkkosvuilla.

Katso Dare to learn ja Akava -video: Dare to learn


Esimiesverkosto: Työlinjalla Pekka Sauri -sarja


TEM_podcast_nostekuva

Työlinjalla-podcastin päätösjaksossa keskustellaan itseohjautuvuudesta. Keskustelemassa Filosofian Akatemian tutkija Frank Martela ja Elisan henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho.

Kuuntele Työlinjalla Pekka Sauri -sarjaa

Tuumaamossa johtava asiantuntija Katri Ojala: Luottamuksesta työeläkejärjestelmään – ja vähän muuhunkin


Katri Ojala 200x200 px

Lue blogi: Luottamuksesta työeläkejärjestelmään – ja vähän muuhunkinTiedote: Kasvua ja työllisyyttä edistävä verouudistus Suomeen


Akavalaisista 75 prosenttia katsoo, että Suomeen tarvitaan verouudistus, joka keventää palkkatulojen suoraa verotusta. Tämä käy ilmi Akava Worksin Kantar TNS Gallupilla toukokuussa teettämästä selvityksestä, joka kartoitti akavalaisten suhtautumista verotukseen.Tiedote: Aika ryhtyä toimenpiteisiin kilpailukielto- ja salassapitosopimusten ongelmien korjaamiseksi


Akava pitää kilpailukieltosopimusten käytön kieltämistä tai niiden käytön selvää rajoittamista tärkeänä. Lisäksi on välttämätöntä laatia säännökset salassapitosopimusten käytölle.
Tervetuloa perhetapahtumaan Helsinki Pride 2018-viikolla

Akava on mukana SAK:n, STTK:n ja EK:n kanssa juhannuksen jälkeen järjestettävällä Helsinki Ptide -viikolla.Järjestöt pystyttävät Narinkkatorille perhetapahtuman maanantaina 25. kesäkuuta kello 15–18. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Monimuotoiset perheet -verkoston kanssa.

Mimi-ja-Kuku_pien

Perhetapahtumalla työmarkkinajärjestöt muistuttavat, että syrjintä ja häirintä ovat työelämässä kiellettyjä. Työpaikoilla pitää olla tilaa erilaisille ihmisille ja kaikenlaisten perheiden vanhemmille.

Perhetapahtuman lisäksi SAK, Akava ja STTK ovat mukana lauantaina 30. kesäkuuta kello 13 alkaen järjestettävässä Pride-kulkueessa. Tervetuloa mukaan värikkääseen porukkaan! Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400