Uutiskirje
15.9.2017
Työelämää_09_b

Työaikalain pitää elää ajassa

Akavan mielestä työaikalain uudistaminen on tarpeellista, ja työaikalain uudistusehdotuksessa on tärkeitä avauksia. Akava kuitenkin edellyttää, että lain soveltamisala määritellään siten, että asiantuntija- ja esimiestyö on selkeästi lain piirissä.

– Nykyinen työaikalaki tuli voimaan vuonna 1996. Lain uudistaminen on tärkeää ja perusteltua. Työ pitää saattaa loppuun uudesta aikataulusta huolimatta. Työelämä on muuttunut voimakkaasti ja uuden lain pitää elää ajassa ja tukea työn tekemisen uusia muotoja, toteaa puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue artikkeliKun opiskelupaikan saanti on arvasta kiinni

Opiskelija-elämää_27_c

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat ovat olleet esillä keskustelussa usein tänä syksynä. Kokemukset Ranskasta kertovat, ettei valintakokeista luopuminenkaan ratkaise opiskelijavalintojen ongelmia.

Lue artikkeli

Miksi monimutkaista asiaa ei voisi ratkaista helposti: case opiskelijavalinnat

Ida Mielityinen 2

Asiantuntija Ida Mielityinen ruotii Tuumaamossa opiskelijavalintajärjestelmän ongelmia. "Korkeakoulujärjestelmämme on edelleen viritetty pääosin nuorten kouluttamiseen ja yliopistot myös pitkälle tutkimuksen intresseistä. Opiskelijavalintakeskustelussa ei saa unohtaa työelämässä olevien tarpeita kouluttautua", hän kirjoittaa.

Lue blogikirjoitusMiten robotisaatio muuttaa asiantuntijan työtä? Kirurgi, metsänhoitaja ja opettaja kertovat

Sami Pekonen

Kirurgi pääsee sen avulla ihmisen sisään. Se muuttaa metsän biteiksi. Se tekee opettajista virtuaalimentoreita. Kolme asiantuntija-ammatissa työskentelevää kertoo, miten robotisaatio muuttaa heidän työtään. Teknologia avaa asiantuntijoille uusia työskentelymahdollisuuksia, mutta dialogia, vuorovaikutusta ja kannustusta se ei korvaa.

Lue artikkeliSuomalaisia tarvitaan enemmän EU:n valmisteleviin pöytiin

Petri Sarvamaa

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mielestä suomalaisten tulisi hakea rohkeammin töihin EU:hin. ”Suomalaisilla eri alojen korkeakoulutetuilla olisi paljon annettavaa Euroopalle”, Sarvamaa kirjoittaa Akavalaisen kolumnissa.

Lue kolumni

Junckerin realistinen EU-linjapuhe: ongelmien suosta tulevaisuuden tekijäksi

Markus Penttinen 200x200 px

Kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen analysoi Tuumaamossa EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin linjapuhetta. "Jos Junckerin komission suunnitelmat toteutuvat, kuluva viisivuotiskausi voidaan merkitä historian kirjoihin varsin menestyksekkäänä", Penttinen kirjoittaa.

Lue blogikirjoitusEhdota Suomen parasta kesätyönantajaa!

Tulppaanit_kwang-mathurosemontri-110344

Akavan opiskelijoiden Suomen paras kesätyönantaja -kilpailu nostaa esiin kesätyön hyviä käytäntöjä. Ehdotuksia palkinnonsaajasta voi tehdä sekä kesätyöntekijä että kesätyönantaja. Omaa ehdokastaan voi esittää 30.9. saakka. 

Lisätietoa Suomen paras kesätyönantaja -kilpailusta


Kenelle Akavan yrittäjäpalkinto 2017?

Akavan yrittäjäpalkinto on jälleen ajankohtainen ja haemme ehdotuksia palkinnon saajaksi. Palkinnolla tuodaan esille yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Ehdotukset tulee jättää 20.10 mennessä.

Lue lisääAkava PopUp kiertää Suomea syksyn ajan

popup Porissa

Akavan ja liittojen PopUp-kiertue pistäytyy syksyn aikana 12 paikkakunnalla. Tällä viikolla oltiin Turussa, Porissa ja Tampereella. Kiertue jatkuu  parin viikon päästä. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Akava PopUpistaAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400