Uutiskirje
16.11.2018
Aikuisopiskelu07d

Tiskaatko mukisi, jaatko juoruja?


Susanna Kultalahti_Twitter

Työn sisällön määrittää kulloinenkin työnantaja, mutta uran kannalta tärkeimmästä asiasta vastaa jokainen itse. "Suurin osa nykyisistä opiskelijoista työskentelee tulevaisuudessa ammateissa, joita ei vielä ole", sanoo tutkijatohtori Susanna Kultalahti Vaasan yliopistosta.Uraguru-botti auttoi Blokess-ryhmää työelämän haasteissa


Blokess_uutiskirje

Akavan Uragurua on markkinoitu syksyn aikana nuorille aikuisille sosiaalisen median kampanjalla, jossa joukko nuoria someammattilaisia valjastettiin testaamaan Uragurua. Kampanjan viimeinen lanseeraus tehtiin maanantaina 12.11, kun Blokess-kollektiivi julkaisi YoutTube-videon "Näin myyt mainoksen". Humoristisella videolla käsitellään nuoria aikuisia pohdituttavia työelämän haasteita, kuten palkkaneuvotteluja ja työuupumusta. Maanantaina julkaistu video on kerännyt jo liki 59 000 katselukertaa.Koulutukseen on panostettava kehittyvissä maissa


Mirja Vehkaperä_Twitter

Laadukkaaseen koulutukseen panostaminen on keskeistä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. "Köyhyyden vähentäminen, sukupuolten tasa-arvon edistäminen ja ympäristön monimuotoisuuden säilyttäminen on otettava tosissaan", kirjoittaa europarlamentaarikko Mirja Vehkaperä.
Lapsi mukaan töihin -päivä tuo lapset käymään  työpaikoilla

Lapsi mukaan töihin -päivä


Marraskuussa lapset voivat olla mukana työpaikoilla ja nähdä itse, millaista vanhemman tai muun tärkeän aikuisen työpaikalla on.  Työpaikoilla voidaan järjestää ohjelmaa lapsille. Päivän sivustolla on muun muassa ohjelmaideoita työpaikoille ja mahdollisuus haastaa mukaan päivän viettoon.

Akava ja muut työmarkkinajärjestöt ovat mukana Lapsi mukaan töihin -teemapäivän vietossa. Teemapäivä on osa lapsen oikeuksien viikkoa.

Lue tapahtumasta ja osallistu


Keskusjärjestöt: Aikuiskoulutustuki uudistetaan tukemaan työn ja opiskelun yhteensovittamista


Työmarkkinakeskusjärjestöt esittävät yhdessä aikuiskoulutustuen uudistamista. Järjestöt ovat saavuttaneet asiasta neuvottelutuloksen.
Itsensätyöllistäjien yhteistyöryhmä ITSET julkaisi hallitusohjelmatavoitteet

Itsensätyöllistäjiä edustava ITSET-ryhmä on julkaissut yhteiset hallitusohjelmatavoitteet, joissa se tuo esiin tavoitteita ja toimia, joilla voidaan parantaa itsensätyöllistäjien asemaa kokonaisuutena.
Palkansaajajärjestöiltä sekä lapsi -ja perhejärjestöiltä kannanotto perhevapaauudistuksesta kansanedustajille


Palkansaajakeskusjärjestöt sekä perhe- ja lapsijärjestöt ovat lähettäneet yhteisen kannanoton kansanedustajille, jossa ne korostavat perhevapaauudistuksen tärkeyttä ja nostavat esiin keskeiset tavoitteensa perhevapaauudistukselle.

Lue tiedote: Palkansaajajärjestöiltä sekä lapsi -ja perhejärjestöiltä kannanotto perhevapaauudistuksesta kansanedustajilleAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400