Uutiskirje
17.11.2017
katuvilinää_03_c

Katse Göteborgin EU-huippukokoukseen

EU-lippu_1000 pix Lehtikuva

Kuluva viikko on vuoden tärkein EU:n työmarkkina- ja sosiaalipolitiikassa. Akava on tyytyväinen, että Göteborgin sosiaalihuippukokous hyväksynee 17. marraskuuta julistuksen, joka vahvistaa niin sanotun sosiaalisen ulottuvuuden palauttamisen Euroopan unionin kärkihankkeeksi.

Akava on korostanut EU:n sosiaalisen pilarin hankkeen tärkeyttä. Sen tulee johtaa käytännön aloitteisiin työelämän, työsuojelun ja tasa-arvon alueella.

Lue tiedote: EU:n panostettava työmarkkinatoimintaan Göteborgin huippukokouksen jälkeenkin

Tutustu Akavan Kohti uutta Euroopan unionia -asiakirjaanPalkansaajajärjestöiltä kirje Sipilälle: EU-johtajien sitouduttava sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen

Palkansaajakeskuskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK vaativat kirjeessään Suomen hallitukselta toimia sosiaalisten oikeuksien vahvistamiseksi EU-tasolla. Göteborgissa 17. marraskuuta järjestettävässä EU-huippukokouksessa on esillä Euroopan unionin sosiaalisten oikeuksien pilari, johon on kirjattu 20 työelämään ja sosiaalipolitiikkaan liittyvää tavoitetta.

Lue tiedote: Palkansaajajärjestöiltä kirje Sipilälle – ”EU-johtajien sitouduttava sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen”Kilpailukielto- ja salassapitosopimusten käytöstä tehdään selvitys − "Nyt on hyvä hetki", Fjäder kiittää

Akava pitää hyvänä työministeri Jari Lindströmin päätöstä asettaa selvityshenkilö Jukka Ahtela selvittämään työntekijöiden kilpailukielto- ja salassapitosopimusten käytäntöjä. Akavan mielestä voimakkaasti yleistyneet kilpailukieltosopimukset jäykistävät tarpeettomasti työmarkkinoita.

Työelämää_42_c

– Nyt on hyvä hetki lähteä selvittämään ratkaisumalleja esillä olleisiin epäkohtiin. Ongelmat ovat hyvin tiedossa. Tämä selvitystyö ehditään tekemään siten, että tämä hallitus ehtii vielä tekemään muutokset, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder

Lue tiedote: Selvitystyö kilpailukielto- ja salassapitosopimusten käytöstä alkaaLaadusta kannattaa maksaa – myös perusopetuksessa


Yhteiskunnan on tarjottava kouluille kaikki edellytykset, jotta laadukas ja tuloksellinen perusopetus voi toimia, kirjoittaa europarlamentaarikko Hannu Takkula kolumnissaan.

MEP Hannu Takkula

"Jokaiseen lapseen ja nuoreen liittyy lukemattomien mahdollisuuksien potentiaali ja edessä oleva elämä. Meidän on jatkuvasti varmistettava, että opettajat ja oppilaat saavat käyttöönsä riittävät resurssit", painottaa Takkula kirjoituksessaan.

Lue Hannu Takkulan kolumni: Laadusta kannattaa maksaa – myös perusopetuksessaHuomioita verokeskustelusta

sture-eugen-1000px

Eduskunnassa käydään parhaillaan keskustelua ensi vuoden budjetista ja puolueiden budjettiesityksistä. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ja pääekonomisti Eugen Koev pohtivat keskustelua budjettiesityksistä sekä veroista.

Lue artikkeli: Puheenjohtajan ja pääekonomistin huomioita ajankohtaisesta verokeskustelustaLapsi mukaan töihin -päivä on perjantaina 24.11.2017Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään nyt toista kertaa. Työmarkkinajärjestöt ovat pääyhteistyökumppaneina päivän vietossa.

Teemapäivänä lapset pääsevät näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työnteko on.  Oman työpaikkansa voi ilmoittaa mukaan osoitteessa lapsimukaantöihin.fi. Sivustolla voi käydä myös haastamassa muita yrityksiä tai yhteisöjä mukaan.

Lisätietoja tapahtumasta on käytettävissä ja teemapäivän sivustolla osoitteessa lapsimukaantoihin.fiAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400