Uutiskirje
17.2.2017
Opettaja_04_d

SAK, Akava ja STTK: Toimialat voisivat neuvotella keskusjärjestösopimusten siirtämisestä jo keväällä

Palkansaajakeskusjärjestöt esittävät, että Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n purkamista keskusjärjestösopimuksista käydään jokaisella toimialalla sopimusneuvottelut jo tämän kevään aikana. Työntekijä- ja työnantajaliitot voisivat yhdessä sopia, että työehtosopimusten nykyisiin keskusjärjestösopimuksiin liittyvät määräykset säilyvät sisällöltään sellaisenaan myös nykyisen työehtosopimuskauden päättymisen jälkeen. Näin syksyn sopimuskierroksella vältettäisiin lisävaikeudet ja mahdolliset työrauhaa vaarantavat tekijät.

Lue palkansaajakeskusjärjestöjen tiedote
Fjäder: Muuttuiko sopiminen ja yhteistyö yhden osapuolen ilmoitusasiaksi?

Sture Fjäder 5

Puheenjohtaja Sture Fjäder paheksuu Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) tapaa irtisanoa keskusjärjestösopimukset yksipuolisesti ilmoittamalla. Akavan johto muistuttaa, että bisnesmaailmassakin sopimukset neuvotellaan uusiksi ennen vanhojen irtisanomista. Suomi tarvitsee nyt yhteistyötä ja yhteistoimintaa, ei yksipuolista sanelua tai irtautumista sopimisesta.

Lue tiedoteAkavikot: Mitkä ovat tulevaisuuden kunnan tärkeimmät tehtävät?

Akavikot 2

Tulevaisuuteen tähyäminen ei ole helppoa, mutta mitä sanovat Akavikot. Heitä pyydettiin nimeämään tulevaisuuden kunnan tärkeimmät tehtävät. Akavikot-raati eli Akavan Jaana Meklin, Miika Sahamies, Heikki Taulu ja Anu Tuovinen kommentoivat kukin omasta näkökulmastaan.

Mitä sanovat Akavikot?

Tutustu Akavan kuntavaalitavoitteisiin
Työmarkkinajärjestöt: Helsingin seudun kuntien asuntotavoitteita nostettava 50 prosentilla

Helsingin seudun kuntien on rakennettava vuosittain 50 prosenttia enemmän uusia asuntoja, esittävät työmarkkinajärjestöt SAK, EK, Akava ja STTK.

Lue työmarkkinajärjestöjen tiedote

Kaupunkinäkymä_03a

Tuumaamo: Uusia koteja – taitetaan asumisen hinnannousu Helsingin seudulla

Helsingin seutu kasvaa. Helsingin kaupungin tavoitteena on saada 260 000 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä. He tarvitsevat työpaikkoja ja koteja. Jo nyt keskituloisen on vaikea löytää kohtuuhintaista asuntoa. Helsingin seudun rakentaminen toimii koko seudun ja laajemmin koko Suomen talouden veturina. Asuntojen hintojen nousu on saatava taittumaan lähivuosina.

Elina Moisio

Lue Elina Moision blogiAkava PopUp Ouluun 22.2. ja Rovaniemelle 23.2.

PopUpHki3_rajattu


Seuraava järjestetään Oulussa 22. helmikuuta neljällä korkeakoulupisteellä ja kauppakeskus Valkeassa. Oulun jälkeen matkaamme Rovaniemelle 23. helmikuuta. Rovanimellä olemme tavattavissa Lapin yliopiston pääaulassa ja kauppakeskus Revontulessa. Tapahtumien teemana on ”Työelämän turva on AkavaAsia”.

Tervetuloa tapaamaan meitä ja keskustelemaan työelämäasioista, työurasta, ammattiliitoista ja Akavasta!Tuumaamo: Maahanmuuttajien koulutuksen esteet poistettava syksyyn mennessä

Koulutustaso on tärkein yksittäinen työllistymistä selittävä tekijä. Ei vaadita kovin kummallista loogista päättelyketjua sen osalta, että meidän kannattaa tehdä kaikkemme maahanmuuttajien koulutuspolkujen edistämiseksi – sekä inhimillisestä että taloudellisesta näkökulmasta.

Kristiina Kokko 100x100 px

Lue Kristiin Kokon blogi


Nykyinen työeläkeindeksi perusteltu – nuorten maksurasitusta ei pidä kasvattaa

Palkansaajakeskusjärjestöt eivät kannata kansalaisaloitetta työeläkeindeksin muuttamisesta. Nyt käytössä oleva indeksi varmistaa osaltaan eläkejärjestelmän kestävyyden ja turvaa nuorten eläkkeet, järjestöt korostavat.

Lue palkansaajakeskusjärjestöjen tiedote

Osaaminen on keskeisintä korkeakouluvisiossa

Akava pitää opetus- ja kulttuuriministeriön visiotyötä korkeakoulutuksen tulevaisuudesta tervetulleena ja aikoo osallistua siihen aktiivisesti yhdessä liittojensa kanssa.

Lue tiedote

Toimiva opiskeluterveydenhuolto rakentaa pohjaa työkyvylle

Akava korostaa, että toimivalla opiskelijoiden terveydenhuollolla turvataan opiskelukykyä, mutta rakennetaan myös pohjaa hyvälle työkyvylle ja pitkille työurille. Myönteistä on, että YTHS on onnistunut vastaamaan kohderyhmänsä palvelutarpeeseen hyvin ja on kehittänyt palvelutarjontaansa.

Lue tiedote


Ehdota Vuoden työpaikkavaikuttajaa

Akava on perustanut Vuoden työpaikkavaikuttaja -palkinnon nostaakseen esiin akavalaisten luottamusmiesten tärkeää työtä.

Palkinto myönnetään ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja se jaetaan Akavan kevätliittokouksen yhteydessä.

Lue lisää ja tee ehdotus 31.3. mennessä!

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400