Uutiskirje
17.8.2018
Järjestö_02_d

AkavaWorks: Korkeakoulutettujen työttömien määrän vähentyminen jatkuu; työttömyyskatsaus heinäkuu 2018

Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrän väheneminen on hidastunut. Korkeakoulutettuja työttömiä oli vuoden 2018 kesäkuun lopussa yhteensä 43 570. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 6 576 henkilöä eli 13,1 prosenttia. Työttömien määrä kasvoi toukokuuhun verrattuna, mutta tämä on normaalia kesäajan kausivaihtelua eikä tarkoita työttömyyden lisääntymistä.
Akava jäsenliittoineen mukana Dare to Learn -oppimistapahtumassa Kaapelitehtaalla 18.-19.9.2018.

dare-to-learn-uk
Akava toimii yhtenä pääyhteistyökumppanina 18.-19.9. Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä Dare to Learn -tapahtumassa.
Akava-yhteisön ohjelmassa ovat mukana Akava ja Akavan opiskelijat sekä Tekniikan akateemiset (TEK), Suomen Ekonomit, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, Akavan Erityisalat ja Tieteentekijöiden liitto.

Dare to Learn tuo yhteen oppimisen ja osaamisen toimijoita koulumaailmasta yrityksiin ja järjestöihin. Tapahtumassa luodaan ratkaisuja tulevaisuuden oppimishaasteisiin sekä koetaan yhdessä oppimisen, kokeilun ja kohtaamisen riemua. Tapahtuman ydintä ovat kymmenet osallistavat työpajat.

Osallistumisellaan Akava haluaa herätellä kansallista ja kansainvälistä oppimiskeskustelua, auttaa toimijoita uudistamaan ja uudistumaan sekä tuoda elinikäisen oppimisen merkitystä vahvemmin näkyviin.

Katso Dare to learn ja Akava -video: Dare to learnAlueelliset työeläkekoulut lähestyvät – ilmoittaudu mukaan!

Alueellisissa työeläkekouluissa keskitytään tällä kertaa työeläkejärjestelmän tarjoamaan työeläkekuntoutukseen ja valaistaan vakuutuslääkärien roolia. Kiertue pysähtyy yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla syys- ja lokakuun aikana. TIlaisuudet järjestetään tyhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.
 
Työeläkekoulut on tarkoitettu palkansaajajärjestöjen luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille, liitojen toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille, aktiiveille sekä jäsenille.Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun asti


Akavan, SAK:n ja STTK:n maksuton Kesäduunari-info palvelee 31.8. asti numerossa 0800 179 279 (ma–pe 9–15). Puhelu on maksuton.

kesaduunari_info_tunnus 1000x586

Etenkin palkkaan liittyvät asiat ovat kiinnostaneet kesätyöntekijöitä, jotka ovat ottaneet yhteyttä Kesäduunari-infoon. Työvuorojen perumisiin liittyviä kysymyksiä on tullut aiempaa vähemmän, mihin lienee vaikuttanut lämmin ja poutainen sää.

Kun kesätyö päättyy, kannattaa tarkistaa, että palkassa näkyy myös kesän aikana kertynyt lomakorvaus.

Lue kesäduunarineuvoja Juuli Jokisen haastattelu
Kesäduunari-info palvelee kaikkia kesätyöhön liittyvissä pulmissa

Akava: Työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin edellyttää uusia toimenpiteitä


Akavan tavoitteena on 75 prosentin työllisyysaste. Sen saavuttaminen vaatii uusia toimenpiteitä ja parempia palveluja sekä työttömille että työssä oleville.Akava: Työsopimuslakia ei pidä uudistaa yrityksen koon perusteella


Akava vaatii maan hallitusta lopettamaan työsopimuslain muutosesityksen valmistelun, joka heikentäisi työsuhdeturvaa alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Yritysten kasvua ei pidä rajoittaa rajaamalla sääntelyä työntekijöiden määrän mukaan.
logo_fin

Eurooppa odottaa uudistuksia – mihin Suomi on valmis?


Akava on mukana Turun #Eurooppafoorumi'ssa elo-syyskuun vaihteessa, samoin SAK, STTK, EK ja Eurooppalainen Suomi. Tervetuloa keskusteluun Turun ruotsalaisessa teatterissa 31.8. klo 15!Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400