Uutiskirje
18.1.2019
FB_nainen_tietokone

Korkeakoulutetut aikovat sijoittaa myös vuonna 2019 - Danske Bankin ja Akavan yhteistyö avaa sadoille tuhansille edullisemmat sijoituspalvelut

Danske Bank laajentaa yhteistyötä Akavan liittojen kanssa sijoituspalveluihin. Yhteistyö avaa sadoille tuhansille suomalaisille helpon ja edullisen tavan sijoittaa riippumatta siitä minkä pankin asiakkaita he ovat.

Lue lisää: Korkeakoulutetut aikovat sijoittaa myös vuonna 2019 - Danske Bankin ja Akavan yhteistyö avaa sadoille tuhansille edullisemmat sijoituspalvelutUrakatsauksella pidempi työura

Aikuisopiskelu06

Akava ehdottaa työuran keskivaiheille urakatsausta, jonka tarkoituksena on turvata työikäisten työkyky ja työhyvinvointi sekä mahdollistaa pidemmät työurat. Urakatsauksessa työntekijän työuraa ja osaamista tarkastellaan ammattilaisten ja vertaisryhmän tuella.

Hae rohkeasti EU-uralle!


Miapetra_Kumpula-Natri_nosto


Tarjoaako Suomi tarpeeksi tukea ja koulutusta EU-urakilpailuihin? Miten suhtaudumme EU-urapolkuun? "Suomalaisia nuoria rekrytoidaan vain muutama vuodessa ja nuorissa olemme jo aliedustettujen joukossa", kirjoittaa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri.

Akava osallistuu Ääni työlle -kiertueelle 2019

Ääni työlle LOGO


Kevään eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta seuraaviksi vuosiksi. Akava, SAK, STTK, EK ja KT Kuntatyönantajat järjestävät vaalien teemoista Ääni työlle -kiertueen. Kiertueen tapahtumia on yhteensä yhdellätoista paikkakunnalla ympäri Suomea.

Kiertue alkaa Helsingistä 22. tammikuuta kello 15–16.30 (Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2). Helsingin Ääni työlle -paneelissa aiheena on maahanmuutto. Paneeliin osallistuvat Akavan Lotta Savinko, STTK:n Antti Palola, SAK:n Jarkko Eloranta, EK:n Jyri Häkämies ja KT:n Markku Jalonen.

Lue lisää Ääni työlle -kiertueesta: Ääni työlle -kiertue


UusioUra_logo

UusioUra -rekrytointitapahtuma yli 45-vuotiaille työnhakijoille Kaapelitehtaalla 05.02.2018

Akava on mukana tukemassa UusioUra -tapahtumaa, joka järjestetään yli 45-vuotiaille työnhakijoille Kaapelitehtaalla 05.02.2018 klo 10.00–19.00. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki työttömät ja työssäkäyvät, jotka hakevat uutta työ- tai opiskelupaikka tai ovat kiinnostuneita yrittämisestä. Tilaisuus on maksuton.

Lue lisää tapahtumasta: UusioUra-tapahtuma

Markus Penttinen Tuumaamossa: Brexit-sopimuksen kaatuminen ei ole kauhistusMarkus Penttinen 200x200 px

Brittiparlamentti tyrmäsi EU:n ja maan hallituksen neuvotteleman brexit-erosopimuksen. Vaikka tilannetta nyt joukolla päivitellään, sopimuksen kaatumisella on etunsakin.

Lue blogi: Brexit-sopimuksen kaatuminen ei ole kauhistusSäästäminen aiheena Akava Works -blogissa

Pasi Sorjonen 200x200 px


Eugen Koev 200x200 px

Pasi Sorjonen ja Eugen Koev kirjoittavat Akava Works -blogissa säästämisestä ja esittävät laskelmia sadan euron kuukausittaisen sijoituksen tuotto-odotuksista 30 vuoden aikajänteellä.


"Kun sijoitat säännöllisesti joka kuukausi, sinäkin voit olla 30 vuoden kuluttua miljonääri.” Esimerkiksi näin kannustetaan sijoitusblogeissa säästämään ja sijoittamaan.
- - -
Tavoitteellisen ja pitkäaikaisen säästämisen kantava ajatus on, että nimenomaan aika tekee työtä sijoittajan hyväksi. 

Lue blogi


Miten rakennetaan Suomelle kestävää tulevaisuutta? Osallistu Loimun eduskuntavaalipaneeliin!

Loimu järjestää eduskuntavaalipaneelin Kansallismuseossa 6.2.2019 klo 16-19-30. Tule kuuntelemaan, miten ehdokkaat rakentaisivat kestävämpää tulevaisuutta Suomelle!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.1.2019: Loimun eduskuntavaalipaneeli

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400