Uutiskirje
18.8.2017
Päiväkotimatka05b

Työmarkkinajärjestöt: Perhevapaauudistus aloitettava pikaisesti

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt EK, SAK, Akava ja STTK esittävät, että maan hallitus käynnistää elokuun lopun budjettiriihessä valmistelun perhevapaajärjestelmän uudistamiseksi. Valmistelu on toteutettava kolmikantaisesti yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lue työmarkkinajärjestön tiedote perhevapaauudistuksestaMinun työviikkoni -sarja päättyy: Koulutuspäällikkö Tutta Tamminen ammatillisen koulutuksen murroksen keskellä

Tutta Tamminen

Ammatillisen koulutuksen murros oli läsnä Seurakuntaopiston koulutuspäällikön Tutta Tammisen työviikossa. "Se haastaa miettimään omia valmiuksia kohdata muutoksia. Innovatiivisuus, luovuus ja rohkeus ovat nyt tarpeen", Tamminen kirjoittaa. Suosittu Minun työviikkoni -juttusarja päättyy tähän. Iso kiitos kaikille kirjoitussarjaan osallistuneille!

Lue artikkeliMitä tehdä, kun työttömyys osuu omalle kohdalle?

Ulkoilu07c

"Opettele sanoittamaan omat taitosi. Verkostoidu, lähde ulos ja tapaa ihmisiä, se auttaa jaksamaankin. Älä lannistu, kyllä se työ tulee. Tunteet pitää käydä läpi, mutta niihin ei pidä jäädä rypemään", kannustaa työttömyyden kokenut Susanna Heino.

Kolme korkeakoulutettua kertoo, miten he kokivat työttömyysajan ja miten uusi työ lopulta löytyi.

Lue artikkeliKorkeakoulutettujen työttömyys nopeassa laskussa

Työttömät koulutusaloittain yleisimmät akavalaisten tutkinnot 62016 ja 62017
Akavan työttömyyskatsaus heinäkuulta kertoo, että korkeakoulutettujen työttömyys on nopeassa laskussa. Luvut ovat kesäkuun lopusta. Silloin oli työttömänä 50 146 korkeakoulutettua. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 4 995 henkilöä eli 9,1 prosenttia.

Lue lisääKenelle Akavan yrittäjäpalkinto 2017?

Nyt aika pohtia kuka akavalainen yrittäjä tulisi palkita Akavan yrittäjäpalkinnolla. Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tavoitteena on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

Palkinnon saaja voi olla akavalainen yrittäjä, akavalaisen jäsenjärjestön yksi tai useampi jäsen tai muu henkilö tai ryhmä, joka on toiminut merkittävällä tavalla akavalaisen yrittäjyyden hyväksi tai sen toimintaedellytysten parantamiseksi. Ehdotukset tulee jättää 20.10 mennessä.

Lue uutinen: Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2017 saajaa

Syksy tuo tullessaan Akava PopUpin

Veikka Kuusisto 200x200 px

"Syksy tuo tullessaan uudet opiskelijat, joten Akava haluaa tuoda ammattiliitot ja niiden jäsenyyden lähemmäksi opintonsa aloittavia", kirjoittaa asiantuntija Veikka Kuusisto Tuumaamossa.

Lue blogikirjoitusAkava PopUp kiertää Suomea syksyn ajan

PopUp pallo

Akavan ja liittojen PopUp-kiertue käynnistyy syyskuun alussa. PopUp pistäytyy syksyn aikana 12 paikkakunnalla. Tarjolla paljon hyödyllistä tietoa liitoista ja työelämästä. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Akava PopUpistaKesäduunari-info palvelee elokuun loppuun saakka

Kesaduunari_info_plain_1600x940

Kesäduunari-info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä puhelimitse ja nettilomakkeella arkisin kello 9–15 elokuun loppuun saakka.

Kesäduunari-infon sivuille


Dare to Learn?

Dare to Learn logo D
Dare to Learn on opettajille, HR-ammattilaisille ja kouluttajille suunnattu kansainvälinen tapahtuma, joka järjestetään 5.-6.9. Kaapelitehtaalla Helsingissä. Dare to Learnissä kuullaan mm. opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen, professori Kirsti Longan ja Unescon Svein Østtveitin keynote-puheenvuorot. Akava on tapahtumassa mukana pääyhteistyökumppanina. Tervetuloa mukaan!

Dare to Learn -sivuilleAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400