Uutiskirje
19.10.2018
Perhearki_23_c

Kohti parempaa Eurooppaa -kolumni: Kirjastoista saa tukea digitaitojen kehittämiseen


Anneli Jäätteenmäki_rajattu

Kirjasto on yksi merkittävimmästä sosiaalisista innovaatioista koko maailmassa. "On varmistettava, että kirjastoilla on riittävät toimintaedellytykset jamahdollisuus tukea aktiivista kansalaisuutta jatkossakin", kirjoittaa europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

Lue kolumni: Kirjastoista saa tukea digitaitojen kehittämiseen


Puheenjohtaja Fjäder edusti Suomen työntekijäjärjestöjä  sosiaalialan huippukokouksessa Brysselissä

EU:n johto ja työmarkkinajärjestöjen johtajat kokoontuivat 16. lokakuuta Brysselissä kasvun ja työllisyyden sosiaalihuippukokoukseen. Suomen työntekijäjärjestöjä huippukokouksessa edusti Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Sture Fjäder 16102018

Sosiaalihuippukokous keskittyi digitalisaatioon, EU-tason työmarkkinatoimintaan ja EU:n tulevien vuosien budjettiin. Fjäderiln puheenvuoron pääviestit olivat:
  • Emme tarvitse vähemmän, vaan enemmän eurooppalaista yhteistyötä. Siksi EU:n tulevien vuosien kehysbudjetin pitää olla riittävän kokoinen.
  • EU:n investointiohjelma sekä sosiaali- ja globalisaatiorahastot ovat osoittautuneet hyödyllisiksi, mutta panostusten pitää suuntautua uuden luomiseen.
  • EU:n tulevaisuussuuntautuneiden ohjelmien koulutusohjelma Erasmus+ sekä tutkimusohjelma Horisontin rahoitus tulisi kaksinkertaistaa, jotta saadaan aikaan tietopääomaa, joka on kilpailukyvyn ja työllisyyden avaintekijä.
  • Komission esitys kytkeä EU-varojen jakaminen oikeusvaltiokehityksen ja perusoikeuksien noudattamiseen oli erinomainen. Ei ole hyväksyttävää, että yhteisiä varoja annetaan sellaisille tahoille, jotka eivät jaa yhteisiä arvoja.

Lue Fjäderin puheenvuoro sivustomme englanninkielisestä osiosta


Lapsi mukaan töihin -päivä tuo lapset käymään  työpaikoilla

Lapsi mukaan töihin -päivä

Marraskuussa lapset voivat olla mukana työpaikoilla ja nähdä itse, millaista vanhemman tai muun tärkeän aikuisen työpaikalla on. Akava on muiden työmarkkinajärjestöjen tavoin mukana Lapsi mukaan töihin -teemapäivän vietossa. Teemapäivä kuuluu lapsen oikeuksien viikon ohjelmaan. Lue tapahtumasta: Lapsi mukaan töihin -teemapäivä


Tervetuloa Oikotien Trainee.fi -seminaariin 25.10.2018

Trainee_fi

Tule kuulemaan ja keskustelemaan nuorten työntekijöiden sitouttamisesta. Tilaisuudessa puhuu muun muassa Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen, yritysesimerkkinä esitellään Accenture.

Tilaisuus on Helsingissä Sanomatalossa torstaina 25.10.2018 alkaen kello 8.30. Tarjolla asian ja ajatusten lisäksi myös aamiaista.

Lue lisää:


Luottamusfoorumi 25.10.2018 – yhteistyöllä työelämän tärkeintä pääomaa


Luottamusfoorumi_banneri

Työelämä 2020 -hanke järjestää Luottamusfoorumin 25.10.2018 kello 9-12 Scandic Simonkentässä. Foorumissa keskustellaan luottamuksen merkityksestä yhteistoiminnallisessa kehittämisessä. Seminaari on maksuton ja tarkoitettu työmarkkinaväelle.

Lisätietoja tapahtumasta


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400