Uutiskirje
2.2.2018
Työelämää_13_d

Talouskasvu näkyy yrityksissä ja työttömyystilastoissa – "Yritykset aikovat satsata aiempaa enemmän osaamisen kehittämiseen"

Suuryritykset aikovat satsata nykyisiin osaajiinsa ja rekrytoida uusia kykyjä, arvioivat OP Ryhmän yrityspankkiliiketoiminnasta vastaava johtaja Hannu Jaatinen ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori Pekka Mattila. OPn Suuryritystutkimuksen mukaan 98 prosenttia yritysten johtajista aikoo kouluttaa nykyistä henkilöstöään.

Lue artikkeli: Talouskasvu rakennetaan korkeakoulutettujen osaamisellaKorkeakoulutettujen työttömyys vähenee nopeasti koko maassa, alueelliset erot silti suuria

Kk työttömyyden vähentyminen maakunnittain_kartta

Korkeakoulutettuja työttömiä oli joulukuun lopussa 18 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Alueelliset erot työttömyyden vähenemisen nopeudessa ovat kuitenkin merkittäviä. "Maakunnissa on oltava osaamista korkeakoulutettujen työmarkkinoista, osaamisen kehittämisestä ja piilotyöpaikkojen löytämisestä. Julkisten työvoimapalvelujen lisäksi osaamista on hankittava muiltakin palveluntarjoajilta", Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue tiedote: Korkeakoulutettujen työttömien määrän lasku nopeaa, alueelliset vaihtelut merkittäviä

Lisätietoa työttömyyskatsauksesta: Korkeakoulutettujen työttömien määrä vähentyy vauhdikkaastiPalkansaajien ostovoima kasvoi 1,8 prosenttia vuonna 2017

Ostovoima01

Tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan (Tukuseto) tuore palkanmuodostuksen seurantaraportti kertoo, että palkansaajien yhteenlaskettu ostovoima kasvoi noin 1,8 prosenttia vuonna 2017, mikä oli ennakoitua huomattavasti parempi kasvu. "Vahva työllisyyden kasvu luo taloudessa myönteisen kasvukierteen. Kotimainen kysyntä vahvistuu ja kasvua tulee lisää", kommentoi Akavan pääekonomisti Eugen Koev.

Lue tiedote: Työllisyyden kasvu luo positiivisen kierteen taloudessaKesätyöt avaavat ovia työelämään

Tiina Viertamo

Kesätyöt ovat opiskelijalle iso juttu. Jyväskyläläinen Tiina Viertamo kannustaa hakemaan oman alan kesätöitä jo opintojen alkuvaiheessa. Akavan opiskelijoiden Henna Pursiainen toivoo, että piristynyt taloustilanne toisi rekrytointeihin ennakkoluulottomuutta. "Kesätyöntekijöillä on tuore näkemys alaan, ja siitä voi syntyä uusia ideoita", Pursiainen sanoo.

Lue artikkeli: Kesätyöt antavat opiskelijoille tärkeitä yhteyksiä työelämään

Avoin työpaikka: talouspoliittisen vaikuttamisen pääekonomisti

Haemme kokenutta talouspoliittisen vaikuttamisen pääekonomistia. Tule kehittämäään kanssamme suomalaista työelämää!

Lue lisää: Avoin työpaikka: Haemme talouspoliittisen vaikuttamisen pääekonomistiaKatri Ojala johtavaksi asiantuntijaksi Akavaan

Oikeustieteen maisteri Katri Ojala on valittu johtavaksi asiantuntijaksi pääasiallisina vastuualueinaan lakisääteinen sosiaaliturva ja sosiaalivakuutus. Tervetuloa Akavaan!

Lue tiedote: Katri Ojala johtavaksi asiantuntijaksi AkavaanAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400