Uutiskirje
2.3.2018
Työelämää_09_b

Tuleeko esimiehistä ja asiantuntijoista lainsuojattomia?

Akava korostaa, että työaikalain valmistelussa keskeistä on työaikalain soveltamisala. Uuden lain on katettava asiantuntijatyö ja soveltamisalan pitää toimia käytännössä mahdollisimman vähin ja tarkkarajaisin poikkeuksin. Esitys uudeksi työaikalaiksi on valmisteilla ja sen on määrä tulla eduskunnan käsittelyyn kesäkuussa.

Lue tiedote: Akava vaatii: Asiantuntijoiden ja keskijohdon pitää kuulua työaikalain piiriin

Lue myös:

Tehdäänkö ylemmistä toimihenkilöistä lainsuojattomia?

Julkisen sektorin asiantuntijat ja esimiehet tarvitsevat työaikalain suojaa

Kysymyksiä ja vastauksia työaikalain uudistamisesta
Helmikuu 2018 jää historiaan koulutukseen ja osaamiseen perustuvassa Suomessa

Me_olemme_yliopisto_Face_1200x630px
Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa yliopistojen koko opetus- ja tutkimushenkilöstö, myös professorit ovat lakossa. Ketkä ovat kiistan osapuolia? Mitkä ovat henkilöstön keskeiset tavoitteet?

Lue artikkeli: Juntturaan ajautuneita neuvotteluja vauhditetaan Helsingin yliopiston lakollaNaisten palkkakuoppa on juurtunut syvälle rakenteisiin

Paula Koskinen Sandberg_nosto

Suomalainen työehtosopimusjärjestelmä osaltaan ylläpitää sukupuolittunutta työmarkkinarakennetta, sanoo tutkija Paula Koskinen Sandberg. Akava myönsi Koskinen Sandbergille OP Vakuutuksen tutkimusstipendin.

Lue artikkeli: Naisten palkkakuoppa on juurtunut syvälle rakenteisiinAkava tekijät: Mikaela Pappila haluaa, että etuja valvotaan myös ruotsiksi

Mikaela Pappila_Akavan tekijät

Mikaela Pappila haluaa, että etuja valvotaan myös ruotsiksi. "Tiedän, ettei mikään ongelma ole liian pieni, etteikö liittoon voisi ottaa yhteyttä", hän kehuu omaa liittoaan DIFFiä eli Ingenjörerna i Finland.

Lue artikkeli: Akavan tekijät: Mikaela Pappila haluaa, että etuja valvotaan myös ruotsiksi
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400