Uutiskirje
2.6.2017
Opiskelija-elamaa

Akavan korkeakouluvisio: korkeakoulujen osaaminen yhteiskunnan hyötykäyttöön

Akava painottaa korkeakouluvisiossaan tutkimustiedon vaikuttavuutta. Yhteiskuntamme tarvitsee tiedettä, laadukasta tutkittua tietoa ja niihin perustuvaa ymmärrystä enemmän kuin koskaan aiemmin. Akavan korostaa korkeakouluvisiossaan lisäksi täydennyskoulutuksen merkitystä työuran aikaisessa osaamisen kehittämisessä.

Lue tiedoteKKO:n päätös vahvistaa henkilöstöryhmien vaikuttamismahdollisuuksia

Työelämää_11_c

Korkeimman oikeuden luottamusmiespäätöksestä on esitetty julkisuudessa virheellistä tietoa. Esimerkiksi Suomen Yrittäjät on tulkinnut päätöstä niin, että järjestäytymättömillä tai muuhun kuin työehtosopimuksen solmineeseen työntekijäliittoon järjestäytyneillä työntekijöillä olisi vastaisuudessa oikeus valita itselleen aina ja kaikissa tilanteissa luottamusvaltuutettu. Kävimme KKO:n päätöksen ja sen vaikutukset läpi yhdessä Tradenomiliiton johtavan lakimiehen Esa Schönin kanssa.

Lue artikkeliEsimiesgallup: Kuunteleminen on esimiehen tärkein taito

Neuvottelu_03

Hyvä esimies kuuntelee ja on oikeudenmukainen ja johdonmukainen, käy ilmi Akavan Esimiesverkoston gallupista. Esimiehet pitävät työssään palkitsevimpana mahdollisuutta vaikuttaa ja onnistua yhdessä. Myös mahdollisuutta jatkuvaan kehittymiseen pidetään tärkeänä. Sen sijaan johtavaa asemaa tai palkkausta ei pidetty kovin tärkeinä tekijöinä.

Lue tiedote
Lue artikkeliKorkeakoulutettujen työttömyys varsin nopeassa laskussa

Akavan työttömyyskatsaus 201705-taulukko1

Korkeakoulutettujen työttömyys on varsin nopeassa laskussa, kertoo tuore työttömyyskatsauksemme. Luvut ovat huhtikuun 2017 lopusta. Korkeakoulutettuja työttömiä oli huhtikuun 2017 lopussa yhteensä 43 495. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 3 637 henkilöä eli 7,7 prosenttia.

Tutustu työttömyyskatsaukseenLiittokokousta, strategiakoulutusta ja perunakauppaa

Marko Hovinmäki

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMAn uusi pj Marko Hovinmäki kertoo työstään Minun työviikkoni -sarjassa. Vaasalaisen myyntipäällikön tie vei muun muassa Helsinkiin liittokokoukseen ja Kokkolaan strategiakoulutukseen. Välillä tehtiin perunakauppaakin.

Lue Marko Hovinmäen työviikostaomenankukka-ylioppilaat-1000x500

Akavan korkeakoulutusvisio on osaamisvisio

Ida Mielityinen

"Akavan mielestä yliopistoissa pitää tulevaisuudessa olla enemmän rauhaa ja vapautta tehdä korkeat tieteelliset kriteerit täyttävää tutkimusta", kirjoittaa Ida Mielityinen Akavan korkeakouluvisiosta Tuumaamossa.

Lue Ida Mielityisen blogikirjoitusKorkeimman oikeuden tuomiota henkilöstöedustuksesta on tulkittu kevyin perustein

Maria Löfgren 200x200 px

Korkeimman oikeuden tuomiota henkilöstöedustuksesta on tulkittu kevyin perustein, sanoo Maria Löfgren. "Tulevaisuus tehdään työpaikoilla yhdessä, ei väärillä juridisilla argumenteilla tai järjestöpoliittisella kyynärpäätaktiikalla", Löfgren kirjoittaa Tuumaamossa.

Lue Maria Löfgrenin blogikirjoitusAkavikot: Tuore ylioppilas, kuuntele nämä neuvot

Akavikko 1_rajattu

Lauantaina 3. kesäkuuta Suomen lukioista valmistuu 27 070 uutta ylioppilasta. Akavikot antavat tuoreille valkolakin omistajille omat neuvonsa. Nauti, ajaudu kommelluksiin ja jätä sattumalle tilaa!

Lue Akavikkojen neuvotKenestä Suomen paras kesätyönantaja 2017?

2016-11-09 Suomen paras kesätyönantaja palkinto Vahanen rakennusfysiikan edustajat

Akavan opiskelijat etsii jälleen Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään kymmenennen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Akavan opiskelijat kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin.

Lue tiedoteAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400