Uutiskirje
20.1.2017
PopUpHki3_rajattu

Akava PopUp valloittaa Suomen – tule keskustelemaan urastasi ja työelämästä

Akava ja 23 akavalaista ammattiliittoa ovat tämän vuoden aikana tavattavissa Akava PopUp -tapahtumissa eri puolilla Suomea. Päivänmittaisten tapahtumien teemana on ”Työelämän turva on AkavaAsia”

PopUpHki1

Tiedottteen julkaisun jälkeen on mukaan ilmoittanut lähtevänsä yksi liitto lisää eli nyt mukana jo 24 akavalaista ammattiliittoa.

PopUpHki3_rajattu

Lue tiedote

Viikon luku: Akava PopUp Helsingissä 11 tapahtumapaikkaa

Akava PopUp tapahtumapaikat ja ajankohdat
Yrittäjän 5 vinkkiä työuran alkuun: Tärkeintä on asenne

Veli-Pekka Leppänen verkko by Nanocomp

Fysiikan tohtori Veli-Pekka Leppänen, 45, perusti väitöskirjaa tehdessään yrityksen. Yliopistokoulutuksesta on ollut hyötyä, mutta tärkein oppi työuran alkuun tuli muilta ihmisiltä.

Lue yrittäjän mainiot vinkitAkavikot vaihtoon!

Akavikot 2


Akavalaisen uusi asiantuntijaraati aikoo ruotia asioita lakimiehen, nuoren kaupunkilaisen, realistin ja tilastonikkarin näkökulmasta. Ekonomisti Heikki Taulu (vas.), asiantuntija Anu Tuovinen, vastaava lakimies Jaana Meklin ja asiantuntija Miika Sahamies odottavat innolla pestiään.

Tutustu uusiin, upeisiin AkavikkoihinHyviä uutisia eläkkeistä

Katja Veirto 4


Eläketurvakeskuksen tuoreen tutkimuksen mukaan eläkeläisten toimeentulo on kehittynyt positiivisesti viimeisen 20 vuoden aikana. – On syytä olla tyytyväinen, että eläkkeiden kohentumisen myötä eläkeläisten kokemat toimeentulovaikeudet ovat vähentyneet, kommentoi Akavan sosiaalivakuutuksen asiantuntija Katja Veirto.

Lue hyviä uutisia eläkkeistä
Tuumaamo: Ilmastonmuutos ei odota – #WeWillMoveAhead

Kuolleella planeetalla ei ole työtä. Siksi on syytä olla mukana pysäyttämässä ilmastonmuutos. Akava on mukana vaikuttamassa siihen, että työtä muutetaan kestävämmäksi ja uusien, kestävämpien elinkeinojen syntymistä tuetaan. Tämä vaatii uutta tutkimus- ja tuotekehitystä ja siihen panostamista sekä olemassa olevien työprosessien uudelleen miettimistä.

Elina Moisio

Lue Elina Moision blogi
Fjäder: Lähivuosina tarve laajoille ja maltillisille, koordinoiduille työmarkkinaratkaisuille

Sture Fjäder_092016

Suomen työllisyyskehityksen ja kilpailukyvyn vauhdittamiseksi tulisi ensi syksynä ja lähivuosina tehdä laajoja, tiiviitä ja maltillisia koordinoituja työmarkkinaratkaisuja, esittää puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue tiedote
Akavan yrittäjäseminaari 2017:
Kasvutarinoita – osaamisella ja luovuudella kasvuun

Koodausta_13_b

Akavan yrittäjäseminaari 2017 järjestetään perjantaina 3.2.2017 kello 15-19 Helsingissä, Danske Bankin tiloissa Ruoholahdessa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400