Uutiskirje
21.4.2017
Koodausta_01_e

Evästystä puoliväliriiheen: veronkorotukset jäihin, lisärahoitusta korkeakouluille ja tki-toimintaan

Akava edellyttää hallitukselta puoliväliriihessä rohkeutta tehdä kasvua tukevia toimenpiteitä. Korkeakoulujen rahoitusta pitää vahvistaa ja kasvun edellytyksiä on syytä parantaa yrityksille suunnatuilla innovaatio- ja kansainvälistymiskannusteilla. Puoliväliriihessä tulee lisäksi huolehtia ostovoiman turvaamisesta ansiotuloverotukseen tehtävillä linjauksilla.

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK edellyttävät hallitukselta myös yhteisesti, ettei se kiristä palkansaajien verotusta puoliväliriihessä.

Lue Akavan tiedote ja kannanotto
Lue SAK:n, Akavan ja STTK:n tiedote11 sovellusta, jotka parantavat asiantuntijan työelämää

kollaasi

Kaipaatko apua ajankäytön, salasanojen tai muistiinpanojen hallintaan? Ratkaisu ongelmiisi voi löytyä vain muutamalla klikkauksella! Nimittäin näillä helppokäyttöisillä, asiantuntijatyöhön sopivilla mobiilisovelluksilla teet työpäivistäsi tehokkaampia – ja jopa vähän hauskempia.

Lue artikkeliKeikkatyöläisen sosiaaliturva yhden otsikon alla

Työmatka04

Itsensätyöllistäjiä edustavat ammattijärjestöt ovat julkaisseet  Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaan verkossa. Oppaaseen on koottu pätkä-, silppu, freelance- ja yrittäjätyötä tekeville sosiaali- ja eläketurvan perusteet selkosuomella.

Lue uutinen
Tutustu oppaaseenProfessori Niklas Bruun: Työsopimuslain uudistusten vaikutukset työllisyyteen vähäiset

Työelämää_14_d

Ruotsalaisen kauppakorkeakoulun Hankenin professori Niklas Bruun ei usko uudistetun työsopimuslain työllistäviin vaikutuksiin. Hänen mielestään tärkeämpiä ovat valmisteilla oleva työaikalainsäädäntö ja työmarkkinajärjestöjen väliset suhteet. Bruun ihmettelee, mihin katosi hallituksen papereissa aiemmin esillä ollut työntekijöiden hallintoedustus. Hänen mielestään hallintoedustusta kannattaisi vahvistaa yli 50 työntekijän yrityksissä.

Lue artikkeliYlioppilastutkinnon kehittäminen on tulevaisuuden työelämän kehittämistä

Opiskelija-elämää_09_a

Akava tukee ylioppilastutkinnon uudistamista osana koko toisen asteen ja korkeakoulutuksen yhteyksien järjestelmällistä vahvistamista. Rakennettaessa laajempaa yhteistyötä toisen asteen ja korkeakoulutuksen välille tulee huomioida toisen asteen koulutuksen tasaveroinen kehittäminen sekä alueellinen tasa-arvo, Akava huomauttaa.

Lue uutinen


Tuumaamo: "Töissä paahdetaan täysillä ja eläkkeellä sitten levätään"

Katja Veirto_200x200 px

"Kuinka huolehtia jo ennen eläkkeelle jäämistä esimerkiksi niistä yksinkertaisista asioista, että nukumme tarpeeksi ja liikumme riittävästi?" kysyy asiantuntijamme Katja Veirto Tuumaamossa.

Lue Katja Veirton blogikirjoitusKaupan alalla ei haluta tehdä työtä ehdoitta

Ylempien toimihenkilöiden hyvinvointia ja tuottavuutta lisäävä sopimus toisi joustavat raamit yrityksille työelämän kehittämiselle.

Lue artikkeli

Miksi kaupan alan painostustoimiin ryhdytään -tilaisuudet viikolla 17Esimies, vastaa kyselyymme!

Työelämää_08_d

Akavan Esimiesverkosto selvittää esimiesten näkemyksiä työstään. Mikä esimiestyössä on palkitsevinta? Mitä taitoja tarvitset eniten? Kyselyyn vastaaminen vie vain hetken. Kysely on avoinna 19.–29.4.

Vastaa kyselyynAkava PopUp jatkuu toukokuussa

Vaasa

Akavan PopUp-kiertue pysähtyi torstaina Vaasassa neljällä kampuksella ja Rewell-kauppakeskuksessa. PopUp-tapahtumamme palaavat pääkaupunkiseudulle toukokuussa. Ajat ja paikat: www.akava.fi/popupSuomi 100 – Työn 100 askelta -seminaari 11.5.

08_2016_katu_03 a

Miten teknologian kehitys ja muut megatrendit muuttavat työntekoa tulevaisuudessa? SAK:n, Akavan ja STTK:n Uudenmaan aluetoimijat järjestävät kaikille avoimen seminaarin työn tulevaisuudesta torstaina 11.5.2017 kello 17–19.30 Kansallissalissa osoitteessa Aleksanterinkatu 44 A 2. krs, Helsinki.

Tutustu kiinnostavaan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 4.5. menneessä.
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400