Uutiskirje
21.9.2018
katunäkymää2

Demokratian rakentaminen jatkuu yhä

Sirpa Pietikäinen_Twitter

"Toimiakseen ja säilyäkseen liberaali demokratia vaatii kuitenkin paljon ajattelua, toleranssia ja riittävän määrän jaettavaa yhteishyvää", kirjoittaa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Podcast tulevaisuuden työstä: Future Proof


Future Proof podcast

Uusi podcast-sarja nimeltä Future Proof nostaa keskusteluun tulevaisuuden työelämätaitoja ja ilmiöitä. Ensimmäisessä jaksossa aiheena oppiminen. "Kiireiseenkin päivään ehtii mahduttamaan paljon tavoitteellista yksin ja yhdessä oppimista, kun siitä on yhdessä sovittu ja oppimista todella arvostetaan", sanoo Akavan johtava asiantuntija Ida Mielityinen.

Lue lisää ja kuuntele podcast: Podcast tulevaisuuden työstä: Future Proof


Tuumaamossa Henna Pursiainen: Pikarataa osaamisesta ja muita pyrähdyksiä oppimiseen ja osaamiseen Dare to Learnissa

Henna Pursiainen verkkokäyttöön, puheenjohtaja


Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen palaa Dare to Learn -oppimistapahtuman vilkkaaseen menoon blogikirjoituksessaan.

Dare to Learn -tapahtuma tarjosi tällä viikolla Kaapelitehtaalla pari ohjelmarikasta päivää: kävijät saivat monipuolisia mahdollisuuksia perehtyä oppimisen ja osaamisen ajankohtaisiin välineisiin, sovelluksiin ja ideoihin. Akava liittoineen oli tiiviisti mukana, aiheinaan muun muassa tekoäly ja kansainvälinen liikkuvuus.

Lue blogi 


Ysistä viiteen -työelämäpodcastin aiheena palkkaus

Ysistä viiteen on noin puolen tunnin pituinen podcast, jossa keskustellaan työelämästä ja työn ilmiöistä. Toimittajana ovat Natalia Salmela ja Vivian Valpuri.  Uusin jakso käsittelee palkkaa ja erityisesti sitä, miten palkankorotusta voi pyytää. Akava on yhteistyökumppanina tässä jaksossa. Ota vinkit haltuun ja kuuntele podcast: https://www.acast.com/ysistaviiteen/16.rahajakso-nainsaatpalkankorotuksen

Muistathan, että Akavan Uraguru-botti tietää yhtä sun toista palkka-asioista. Uraguru on tavoitettavissa 24/7 Akavan verkkosivuilla!

Siirry tästä Uragurun juttusille

Uraguru nostekuva2Taksvärkki-kampanja Ole rohkea lukuvuonna 2018–2019


Taksvärkki 2018 Ole rohkea

Akava on Taksvärkki ry:n jäsen, joten välitämme tietoa lukuvuoden Taksvärkki-kampanjasta. Sen teemana on Ole rohkea. Kampanja herättää keskustelua tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta.

Tekemällä päivän töitä ja antamalla palkkion Taksvärkki-keräykseen suomalaiset nuoret mahdollistavat monivuotisen kehitysyhteistyöhankkeen Sambiassa.

Taksvärkki-päivä antaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään ja itseään kiinnostavaan alaan. Samalla saa hyödyllistä kokemusta ja suhteita esimerkiksi kesätöitä ajatellen.

Perustiedot kampanjasta ovat käytettävissä Akavan sivustolla Taksvärkki-kampanja Ole rohkea

Lisätietoja myös Taksvärkki 2018 Ole rohkea -kampanjasivustolta


Alueelliset työeläkekoulut ovat käynnissä – ilmoittaudu mukaan!

Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet. Työeläkevakuuttajat Tela järjestää alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Lue lisää Alueelliset työeläkekoulut


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400