Uutiskirje
22.12.2017
joulukuva 2014 raj

Nollatoleranssi työpaikoille: Seksuaaliseen häirintään on puututtava välittömästi

Neuvottelu_08_b

Seksuaaliseen häirintään on puututtava työpaikalla mahdollisimman nopeasti. Selkeät pelisäännöt ja johdon tuki ovat esimiehille tärkeitä.

– Mikäli työnantaja ei puutu seksuaaliseen häirintään saatuaan siitä tiedon, työnantaja syyllistyy syrjintään. On muistettava, että vain työnantajalla on riittävän tehokkaat valtuudet ja keinot ryhtyä toimiin ilmiön kitkemiseksi, muistuttaa Akavan työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko.

Lue artikkeli: Esimiehen pitää puuttua seksuaaliseen häirintään

Katso video: 7 ohjetta työpaikoille seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi

Keskusjärjestöjen tiedote: Jokainen häirintäteko on liikaaAktiivimalli, joka ei ota huomioon työttömän omaa aktiivisuutta

– Mallin ongelmana on, ettei työtön voi omalla aktiivisellakaan työnhaulla välttyä työttömyysetuuden tason leikkaamiselta. Sen sijaan pääsemällä työllistymistä edistävään palveluun etuuden tason laskulta voi välttyä, kommentoi Akavan ekonomisti Heikki Taulu tällä viikolla hyväksyttyä työttömyysturvan aktiivimallia.

Uudistus ei toimi Taulun mielestä korkeakoulutetuille, joille omatoiminen työnhaku on arkipäivää. Akava onkin esittänyt omatoimisen työnhaun huomioimista uudessa mallissa.

Lue artikkeli: Työttömyysturvan aktiivimalli ei huomioi työttömän omaa aktiivisuuttaMonet yt:t läpikäynyt Jari Nummikoski huolehtii nokialaisten hyvinvoinnista

Jari Nummikoski Akavan tekijät

Akavan tekijät -sarjassa on vuorossa verkkoyhtiö Nokian Tampereen toimipisteen luottamusmies Jari Nummikoski. Hän pitää työntekijöiden töissä viihtymistä oleellisena, koska yt-kierroksia on riittänyt joka vuodelle.

–Ay-toiminnan pitää keksiä uusia toimintatapoja. Silti jonkun pitää olla yhä katsomassa perään, että työntekijät saavat työstä ansaitsemansa korvauksen ja töitä on kiva tehdä, Nummikoski muistuttaa.

Lue artikkeli: Jari Nummikoski haluaa nokialaisten voivan hyvin

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400