Uutiskirje
22.9.2017
Perhearki_19_b

Akavan neuvottelujärjestöt: Ostovoiman kasvu turvattava syksyn sopimuskierroksella


Perhearki_10_c

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajan Maria Löfgrenin mielestä sopimuksissa on sitouduttava korjaamaan julkisen sektorin palkkaepäkohtia. Ylemmät toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi pitää tärkeänä, ettei liittokierros riistäydy liittojen väliseksi palkankorotuskilpailuksi.

Sekä Löfgren että Kauppi uskovat, että syksyn neuvottelukierros etenee aikataulussa. Molemmat pitävät ostovoiman turvaamista ja luottamusmiesten aseman vahvistamista tärkeinä.

Lue artikkeli syksyn sopimuskierroksen tavoitteista ja asetelmista
Tuoreet talousennusteet ja kasvunäkymät esillä blogissa: Suomen taloudella menee pitkästä aikaa hyvin


Pääekonomisti Eugen Koev vertailee tuoreiden talousennusteiden lukuja ja näkemyksiä.

"Suomen taloudella menee pitkästä aikaa hyvin. Valtiovarainministeriön kansantalousosasto, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla) ja Palkansaajien tutkimuslaitos (PT) julkaisivat tuoreet talousennusteensa 19. ja 20. syyskuuta. Kaikki nostivat arviotaan sekä tämän että ensi vuoden talouskasvusta. Vuoden 2008 bruttokansantuotteen taso saavutetaan vihdoin," kirjoittaa Koev.


Lue Tuumaamo-blogi: Tuoreista ennusteista välittyy melko yhtenäinen kuva lähiaikojen talouskehityksestäVielä ehdit ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa!

Akavan opiskelijoiden Suomen paras kesätyönantaja -kilpailu nostaa esiin kesätyön hyviä käytäntöjä.

Ehdotuksia palkinnonsaajasta voi tehdä sekä kesätyöntekijä että kesätyönantaja. Ehdotuksia voi tehdä 30.9. saakka. 

Lisätietoa Suomen paras kesätyönantaja -kilpailusta


Akava PopUp kiertää Suomea syksyn ajan

popup Porissa

Akavan ja liittojen PopUp-kiertue pistäytyy syksyn aikana 12 paikkakunnalla. Tällä viikolla oltiin Lappeenrannassa, Jyväskylässä ja Mikkelissä.  Kiertue jatkuu ensi viikolla, jolloin käymme Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Kuopiossa. 

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Akava PopUpistaTuumaamo-blogi: Pomo, ota unelmista kiinni

Jaana Parkkola 200x200 px

Viestinnän asiantuntija Jaana Parkkola kirjoittaa Tuumaamossa Y-sukupolven odotuksista.

"Onnellisuus on menestyksen korkein muoto." Milleniaalit eli Y-sukupolvi ei ole valmis uhraamaan omia arvojaan töiden vuoksi. Siksi työpaikoilla kannattaa kuunnella työntekijöiden unelmia, kirjoittaa Parkkola.

Lue blogi: Pomo ota unelmista kiinniMiia Kannisto johtavaksi asiantuntijaksi Akavaan

Akavan johtavaksi asiantuntijaksi työelämälainsäädännön edunvalvontatehtäviin on valittu OTK Miia Kannisto.Kenelle Akavan yrittäjäpalkinto 2017?

Nyt on aika pohtia kenelle kuuluisi Akavan yrittäjäpalkinto tänä vuonna. Palkinnolla tuodaan esille yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Ehdotukset tulee jättää 20.10. mennessä.

Lue lisää Akavan yrittäjäpalkinnosta
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400