Uutiskirje
24.11.2017

Osaaminen, koulutus ja innovaatiot EU:n menestyksen avaimia

Akavan EUtiimin tapaaminen Kataisen kanssa

Akavan EU-tiimi tapasi 20.–22. marraskuuta Brysselissä muun muassa komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen ja suomalaisia Euroopan parlamentin jäseniä avustajineen sekä komission virkamiehiä. Tapaamisissa keskityttiin ajankohtaisiin eurooppalaisiin työelämähankkeisiin sekä EU:n tulevaisuuden painopisteisiin ja Suomen tulevan EU-puheenjohtajuuskauden teemoihin. Vierailun yhtenä pääteemana oli sosiaalinen pilari.

Lue artikkeli: Akavan pääviesti Brysseliin: osaaminen, koulutus ja innovaatiot EU:n menestyksen avaimiaHallituksen EU-politiikan plussat ja miinukset

Markus Penttinen_verkkokäyttö

Kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen tarkastelee Tuumaamossa hallituksen EU-politiikkaa, jossa on havaittavissa terhakoitumista. Visiot ja tulevaisuusnäkökulma kuitenkin puuttuvat.

Lue Markus Penttisen blogikirjoitus: Hallituksen EU-politiikassa terhakoitumista, mutta visiot ja tulevaisuusnäkökulma puuttuvatMonikulttuurinen taide muuttaa asenteita

Suomalainen Pedrosa_Suomi100

Miltä näyttää suomalainen kulttuuri ja taide sadan vuoden kuluttua? Sivistysyhteiskunta 2117 -sarjassamme teemaa pohtii kulttuurikeskus Caisan johtaja Cátia Suomalainen Pedrosa. Hänen missionaan on suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistäminen.

– Toivon näkeväni päivän, jolloin Caisaa ei enää tarvita. Se on päivä, jolloin esimerkiksi Helsingin kaupunginteatterin taiteellisen henkilökunnan koostumus vastaa väestörakennetta, hän sanoo.

Lue artikkeli: Cátia Suomalainen Pedrosa: Monikulttuurinen taide muuttaa asenteita

Katso video: Millaista on taide ja kulttuuri vuonna 2117?"Lopulta tässä kaikessa on kyse arkisten, työn tekemistä tukevien asioiden edistämisestä"

Esa Saari_mv_Akavan tekijät


Akavan tekijät -sarjassa esitellään kokkolalainen ylikonstaapeli Esa Saari. Hän haluaa edistää poliisien työhyvinvointia. Jos Suomen Poliisijärjestöjen Liiton hallituksessa olevalle Saarelle annettaisiin valta, hän jarruttaisi peruspoliisityön resurssien siirtämistä uusiin erikoispoliisitehtäviin. Se kun on pois tavallisten ihmisten juttujen hoitamisesta

Lue artikkeli: Akavan tekijät: Esa Saari haluaa edistää poliisien työhyvinvointia


Haemme viestinnän asiantuntijaa

Haemme viestinnän asiantuntijaa
Akavan verkkoviestinnän monipuolisiin tehtäviin, erityisesti visuaalisen verkkoviestinnän, kuten infografiikoiden, videoiden ja kuvien ideointiin ja tuotantoon. Tehtävä on määräaikainen perhevapaan sijaisuus 1.1.2018 - 31.12.2018 tai sopimuksen mukaan. Haluaika 30.11. saakka.

Lue ilmoitus: Haemme viestinnän asiantuntijaaAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400