Uutiskirje
24.2.2017
Etätyö_01_d

Korkeakoulutettujen työttömyys vähenee

Tuoreen katsauksen luvut ovat tammikuun 2017 lopusta.

Työttömät koulutusaloittain yleisimmät akavalaisten tutkinnot 12016 ja 12017
Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä kääntyi vuoden 2016 lopussa laskusuuntaan. Korkeakoulutettuja työttömiä oli tammikuun 2017 lopussa yhteensä 49 293. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 1 075 henkilöä eli 2,1 prosenttia. Työttömistä alemman korkeakoulututkinnon suorittaneita oli 26 710 ja ylemmän 20 872; molemmissa ryhmissä suunta oli alaspäin. Tutkija-asteen koulutuksen suorittaneita oli työttömänä yhteensä 1 711 henkilöä eli sama määrä kuin edellisvuonna.

Lue Akavan uusin työttömyyskatsausIlmastovelka maksuun

MEP Anneli Jäätteenmäki_rajattu

Mikään yksittäinen teko yhdessä tai kahdessa maassa ei riitä pysäyttämään ilmaston lämpenemistä. Tarvitaan voimakkaita toimia koko maailmassa, jotta ilmakehän hiilidioksidipitoisuus saadaan kestävälle tasolle, kirjoittaa Euroopan parlamentin jäsen Anneli Jäätteenmäki kolumnissan.

Lue Anneli Jäätteenmäen kolumni
Oletko kiinnostunut johtamisesta ja esimiestyöstä? Vastaa kyselyyn

Työelämää_08_c

Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitos on mukana laajassa kansainvälisessä kyselytutkimuksessa, joka käsittelee työntekijöiden kokemuksia heidän nykyisestä työstään ja esimiehistään. Kysely toteutetaan samanaikaisesti yli 20 eri maassa ja hanketta koordinoi saksalaisen Goethe-yliopiston sosiaalipsykologian laitos.

– Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää uuden lupaavan johtamisteorian toimivuutta ja käyttökelpoisuutta. Tämän teorian keskiössä on ajatus, jonka mukaan työryhmän johtaminen ja esimiestyö on ennen kaikkea työryhmän yhteisöllisyyden ja merkityksellisyyden tunteen kokonaisvaltaista edistämistä, kertoo sosiaalipsykologian yliopistonlehtori Jukka Lipponen.

Lue lisää ja auta tutkimusta vastaamalla kyselyyn 15.3. mennessä
Toimintaterapeutti Heidi Åkerlund tarvitsee monta roolia

Heidi Åkerlund

Toimintaterapeutti Heidi Åkerlundin arki vammaisten lasten kuntouttajana ei ole kevyttä työtä. Siksi tähänkin työviikkoon (13.–19. helmikuuta) Åkerlund haki tasapainoa aivan toisenlaisesta tekemisestä.


Lue lisää toimintaterapeutti Heidi Åkerlundin työviikosta
Akava PopUp

PopUp Rovaniemi

järjesttiin Oulussa 22. helmikuuta neljällä korkeakoulupisteellä ja kauppakeskus Valkeassa.

Oulun jälkeen oli vuorossa Rovaniemi 23. helmikuuta. Rovanimellä olimme Lapin yliopiston pääaulassa ja kauppakeskus Revontulessa keskustelemassa työelämäasioista, työurasta, ammattiliitoista ja Akavasta.
Tuumamo: EU:n pakastinarkku aukeaa työmarkkina-asioissa

Kevätkauden tapahtumiin kuuluu EU:n uudet avaukset työmarkkina-asioissa. Näillä tietoa huhtikuussa julkistetaan niin sanottu Euroopan unionin sosiaalinen pilari eli käytännössä työ- ja sosiaalipolitiikan elvytyshanke. Tulossa on joukko käytännön esityksiä, jotka näkyvät aikanaan suomalaisillakin työpaikoilla.

Markus Penttinen 100x100 px

Lue Markus Penttisen blogi

Tuumaamo: Kunnille selkeämpi vastuu nuorista

Viimeistään kevään yhteishakujen kolkutellessa ovelle miettii moni nuori tulevia ura- ja koulutusvalintojaan. Vaikka useimmat oppilaitokset tarjoavat tukea pohdintoihin, liian moni nuori jää kysymystensä kanssa ilman riittävää ohjausta. Erityisen ongelmallinen tilanne on lukion tai ammatillisen koulutuksen päättäneillä nuorilla, joiden ohjauksesta ei kukaan tunnu ottavan täyttä vastuuta.

Miika Sahamies 100x100 px

Lue Miika Sahamiehen blogi

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin

Ehdota Vuoden työpaikkavaikuttajaa

Akava on perustanut Vuoden työpaikkavaikuttaja -palkinnon nostaakseen esiin akavalaisten luottamusmiesten tärkeää työtä.

Palkinto myönnetään ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja se jaetaan Akavan kevätliittokouksen yhteydessä.

Lue lisää ja tee ehdotus 31.3. mennessä!
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400