Uutiskirje
24.8.2018
Lehtikuva_42852911_kapea

Hanna-Maija Kause aloitti Akavassa


Hanna_Maija_Kause_verkko_1

Hanna-Maija Kausen kolme ensimmäistä työviikkoa ovat menneet hujauksessa sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntijatehtäviin perehtyessä.

Lue Hanna-Maija tuoreet kuulumiset: Hanna-Maija aloitti Akavassa


Korkeakoulutettujen työttömien määrän vähentyminen hidastunut hieman; työttömyyskatsaus elokuu 2018


Neuvottelu_09_turkoosi

Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrän väheneminen on hidastunut. Korkeakoulutettuja työttömiä oli vuoden 2018 heinäkuun lopussa yhteensä 46 219. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 6 274 henkilöä eli 12,0 prosenttia. Työttömien määrä kasvoi kesäkuuhun verrattuna, mutta tämä on normaalia kesäajan kausivaihtelua eikä tarkoita työttömyyden lisääntymistä.Alueelliset työeläkekoulut lähestyvät – ilmoittaudu mukaan!

Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet. Työeläkevakuuttajat Tela järjestää alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Lue lisää Alueelliset työeläkekoulut


Uskalla oppia - Dare to Learn -tapahtuma tulee jälleen

Dare to Learn 36310936462_66290c7e13_b

Akava on Dare to Learn -tapahtuman yhtenä pääyhteistyökumppanina. Tapahtuma on 18.–19.9. Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Akava-yhteisön ohjelmassa ovat mukana Akava ja Akavan opiskelijat sekä Tekniikan akateemiset TEK, Suomen Ekonomit, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, Akavan Erityisalat ja Tieteentekijöiden liitto. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa tapahtumasta Dare to Learn 2018


VKD2018_LOGO_TARRA_RGB

Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjan päätösseminaari järjestetään 6.9.2018 Sanomatalossa Helsingissä. Tilaisuudessa palkitaan vuoden Vastuullisimmat kesätyönantajat kolmessa kategoriassa ja lisäksi Akava palkitsee kesäduunitutkimuksen pisteiden perusteella korkeakouluopiskelijoita ansioituneesti kesätyöllistäneen työnantajan.

Lue lisää: Vastuullinen kesäduuni -kampanja

  • Uutiskirjeen kuva: Lehtikuva

Budjettiriihessä tehtävä päätöksiä innovaatioinvestointien kasvattamiseksi

Akavan mielestä Suomen innovaatioinvestoinnit on pikaisesti saatava takaisin kasvuun. Innovaatioinvestointien alamäki on kestänyt vuosia, ja niiden osuus bruttokansantuotteesta oli vain 2,7 prosenttia vuonna 2016.Tuumaamo-blogi: Näe ihminen

Ritva Siikamäki 200x200 px

Ritva Siikamäki nostaa esiin Tuumaamo-blogissa kolme ajankohtaista ja tärkeää kampanjaa.

Lue blogikirjoitus: Näe ihminen arjessa


Eurooppa odottaa uudistuksia – mihin Suomi on valmis?


Eurooppafoorumi työmarkkinajärj

Akava on mukana Turun #Eurooppafoorumi'ssa elo-syyskuun vaihteessa, samoin SAK, STTK, EK ja Eurooppalainen Suomi. Tervetuloa keskusteluun Turun ruotsalaisessa teatterissa 31.8. klo 15!

Tapahtumassa on useita kansalaiskeskusteluja, joihin voi halutessaan lähettää ennakkoon kysymyksiä. Lisätietoja


Akavan Esimiesverkosto

EH_logo_300x250

Esimies & Henkilöstö -tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen liikkeen- ja henkilöstöjohdon kalentereissa. Tapahtuma on 4.–5. syyskuuta Helsingin Messukeskuksessa.Akavan Esimiesverkosto on tapahtuman yhteistyökumppanina.

Akavan puheenvuoro 4.9. kello 11–11.30 käsittelee kilpailukieltosopimuksia. Puhujana on työmarkkinajohtaja Riku Salokannel Suomen Ekonomeista.

Lisätietoja


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400