Uutiskirje
25.1.2019
Akavan opiskelijoiden puheenjohtajat_02_1000

Akavan opiskelijoiden uudet puheenjohtajat: Meillä on mahdollisuus ja vastuu vaikuttaa yhteiskuntaan


Akavan opiskelijoiden puheenjohtajat_02_verkkok

Akavan opiskelijat sai vuoden alussa uudet puheenjohtajat: puheenjohtajana toimii Maria Jokinen, ensimmäisenä varapuheenjohtajana Miihkali Härkönen ja toisena varapuheenjohtajana Jesper Lempiäinen. He ovat tarttuneet innolla tehtäväänsä korkeakouluopiskelijoille tärkeiden teemojen parissa.
Toimintakaudesta on tulossa erityisen vilkas ja kiinnostava, sillä edessä on useita vaaleja.

Lue artikkeli: Akavan opiskelijoiden uudet puheenjohtajat: Meillä on mahdollisuus ja vastuu vaikuttaa yhteiskuntaanLuova työ onnistuu, kun ulkomaailman voi unohtaa

Ulkoilu07b

Luova työ tehdään ryhmässä ja se vaatii keskittymisrauhan niin kuin muukin työ, katsoo arkkitehti Juho Grönholm. Professori Minna Huotilaisen mielestä luovan työn tekijän ammattitaitoon kuuluu, että tuntee itsensä hyvin ja tietää kuinka pääsee oikeaan tilaan, jossa työ sujuu. Professori Juha T. Hakala kaipaa joutilaisuutta ja ajoittaista tylsistymistä luovan työn tekemiseen.Akava mukana Ääni työlle -kiertueella

Ääni työlle LOGO

Kevään eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta seuraaviksi vuosiksi. Akava, SAK, STTK, EK ja KT Kuntatyönantajat järjestävät vaalien teemoista Ääni työlle -kiertueen. Kiertueen tapahtumia on yhteensä yhdellätoista paikkakunnalla ympäri Suomea.

Kiertue alkoi Helsingistä 22. tammikuuta. Seuraava tapahtuma on Kuopiossa 29. tammikuuta kello 17–18.30 Technopoliksen auditoriossa (Microkatu 1A). Kuopiossa Ääni työlle -paneelissa aiheena on EU. Paneeliin osallistuvat Akavan Markus Penttinen, STTK:n Maria Häggman, SAK:n Pekka Ristelä, EK:n Janica Ylikarjula ja KT:n Jorma Palola.

Tervetuloa!

Katso tarkemmat tiedot


Työmarkkinajärjestöt Jyväskylässä: Osaaminen takaa Suomen menestyksen

Työmarkkinakeskusjärjestöjen EK, KT, SAK, Akava ja STTK mielestä seuraavan hallituksen on nostettava osaaminen ja koulutus kärkiteemoiksi. Osaava työvoima on Suomen menestyksen paras takuu.Työmarkkinajärjestöt: seuraavaan hallitusohjelmaan laaja työperusteinen maahanmuuton ohjelma


Työmarkkinakeskusjärjestöjen EK, KT, SAK, Akava ja STTK mielestä seuraavan hallituksen on nostettava työperusteinen maahanmuutto yhdeksi kärkiteemaksi. Suomi tarvitsee osaavaa ja kansainvälistä työvoimaa, innovatiivisia kasvuyrittäjiä ja huippuosaajia.
UusioUra-rekrytointitapahtuma yli 45-vuotiaille työnhakijoille

UusioUra_logo

Akava on mukana tukemassa UusioUra-tapahtumaa, joka järjestetään yli 45-vuotiaille työnhakijoille Kaapelitehtaalla 5.helmikuuta 2018 kello 10–19.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, jotka hakevat uutta työ- tai opiskelupaikka tai ovat kiinnostuneita yrittämisestä. Tapahtumassa on näytteilleasettajana yritysten ja oppilaitosten lisäksi monia työllistämistä edistäviä organisaatioita. Ohjelmassa on lukuisia alustuksia. Tapahtuma on maksuton.

Lue lisää tapahtumasta: UusioUra-tapahtuma


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400