Uutiskirje
25.8.2017
Opiskelija-elämää_10_b

Innovaatioista vauhtia yritysten kasvuun ja vientiin

Koodausta_13_b

Akavan innovaatio-ohjelma tarkastelee suomalaisen innovaatiotoiminnan tilaa, nostaa esiin Akavan tavoitteet tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan uudelle kaudelle ja esittää keinoja innovaatiotoiminnan tehostamiseksi ja lisäämiseksi.

Tutustu Akavan innovaatio-ohjelmaan

“Tilanne on hälyttävä” – 7 tapaa saada suomalainen innovaatiotoiminta nousuun

Vastaava lakimies Vesa Vuorenkoski, joka valmisteli Akavan innovaatio-ohjelmaa sekä Tekniikan akateemisten toiminnanjohtaja Heikki Kauppi kommentoivat suomalaisen innovaatiotoiminnan tilaa ja tuoretta Akavan innovaatio-ohjelmaa. He nostavat esiin seitsemän tapaa saada innovaatiot nousuun.

Lue artikkeli 7 tapaa saada suomalainen innovaatiotoiminta nousuunAkava painottaa budjettiriihikannanotossaan työllisyyden merkitystä

Akava painottaa budjettiriihikannanotossaan työllisyysasteen nostamisen merkitystä, tuloverokevennyksiä ja perhevapaauudistusta sekä työttömyysturvan kannustavuutta.

Akavan näkemys on, että korkeakoulujen perustutkimukseen ja soveltavaan tutkimukseen on edelleen löydettävä voimavaroja. Yritystukijärjestelmän uudistaminen on Akavan mielestä tärkeää: painotusta tulee siirtää uusiutumista ja innovaatioita edistäviin tukiin.

Lue Akavan budjettiriihikannaotto


Korkeakoulutettujen työttömien määrä vähentyi ennätyksellisen paljon

Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä vähenee harvinaisen nopeaan tahtiin. Korkeakoulutettuja työttömiä oli vuoden 2017 heinäkuun lopussa yhteensä 52 493. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 5 958 henkilöä eli 10,2 prosenttia. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin vuoden aikana tapahtunut vähenemä. Työttömistä alemman korkeakoulututkinnon suorittaneita oli 26 215 (−11,3 %) ja ylemmän 24 543 (−9,0 %). Tutkija-asteen koulutuksen suorittaneita oli työttömänä 1 735 (−9,5 %).

Kaiken kaikkiaan heinäkuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Suomessa 315 101, joka on 11,6 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Työttömät koulutusaloittain yleisimmät akavalaisten tutkinnot 7_2016 ja 7_2017
Lue elokuun työttömyyskatsaus
EU-syksy virolaisten vankkureissa

Markus Penttinen_verkkokäyttö

Euroopan unionin syyskausi pyörähtää käyntiin virolaisten vankkureissa. Virolla on ensimmäinen EU:n puheenjohtajakausi, joka on maalle erityisen merkittävä. Viimeistään tämä tekee Virosta ”vanhan” EU-jäsenvaltion. Syyskauden ohjelma on kunnianhimoinen, toteaa kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen. Hän esittelee unionin ajankohtaisia hankkeita Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnisarjan syyskauden avauksessa.

Lue Penttisen kirjoitus: EU-syksy virolaisten vankkureissa
Dare to Learn haastaa pohtimaan oppimista ja työelämän tarpeita

Dare to Learn on uusi oppimisen tapahtuma, joka on 5.-6.9. Kaapelitehtaalla Helsingissä. Dare to Learnissä kuullaan mm. opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen, professori Kirsti Longan ja Unescon Svein Østtveitin keynote-puheenvuorot.

Dare to Learn 36310936462_66290c7e13_b

Akava on tapahtumassa mukana pääyhteistyökumppanina. Akavalla ja liitoilla on oma ohjelmaosuus työpajatyöskentelyn merkeissä keskiviikkona 6.9. kello 9-11. Tervetuloa mukaan!

Lue artikkeli aiheesta Dare to Learn – uskalla oppia

Tarkastele Dare to Learn -tapahtuman tietoja

Tutustu Akavan ja liittojen ohjelmaan Dare to Learn -tapahtumassaAkava PopUp kiertää Suomea syksyn ajan

PopUp pallo

Akavan ja liittojen PopUp-kiertue käynnistyy syyskuun alussa. PopUp pistäytyy syksyn aikana 12 paikkakunnalla. Tarjolla paljon hyödyllistä tietoa liitoista ja työelämästä. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Akava PopUpista
Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun saakka

Kesaduunari_info_plain_1600x940

Kesäduunari-info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä puhelimitse ja nettilomakkeella arkisin kello 9–15 elokuun loppuun saakka.

Kesäduunari-infon sivuilleAkavan Esimiesverkosto mukana Esimies- ja henkilöstö - messuilla

Esimies & henkilöstö 2017

Esimies & Henkilöstö -messut ovat 5.–6.9. Helsingin Messukeskuksessa.
Akavan Esimiesverkoston puheenvuoro on keskiviikkona 6.9. kello 13.15–13.45. Lakiasiainjohtaja Jan Degerlund Suomen Ekonomeista pitää puheenvuoron, jonka aiheena on Esimiehen oikeudet ja velvollisuudet.

Lisätietoa tapahtumasta
www.easyfairs.com/esimiesKenelle Akavan yrittäjäpalkinto 2017?

Akavan yrittäjäpalkinto on jälleen ajankohtainen ja haemme ehdotuksia palkinnon saajaksi. Palkinnolla tuodana esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Ehdotukset tulee jättää 20.10 mennessä.

Lue uutinen: Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2017 saajaa
Ehdota Suomen paras kesätyönantaja -palkinnon saajaa

Akavan opiskelijoiden Suomen paras kesätyönantaja -kilpailu nostaa esiin kesätyön hyviä käytäntöjä. Ehdotuksia palkinnonsaajasta voi tehdä sekä kesätyöntekijä että kesätyönantaja. 

Lisätietoa Suomen paras kesätyönantaja -kilpailusta
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400