Uutiskirje
26.1.2018
Aikuisopiskelu14c

Omatoiminen työnhaku lisättävä aktiivisuuskriteeriksi

Neuvottelu_32

– Vaadimme, että omatoiminen työnhaku lisätään aktiivimalliin kriteeriksi, jolla voi välttyä työttömyysturvan leikkaukselta, korostaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava esittää lisäksi, että aktiivisuutta osoittavien palveluiden joukkoa laajennetaan. Malliin on otettava mukaan muutkin kuin työvoimaviranomaisen järjestämät työllistymistä edistävät palvelut, esimerkiksi työllistymisyhdistysten ja ammattiliittojen järjestämä työllistymisvalmennus.

Lue tiedote: Akava: Aktiivimallia täsmennettävä pikaisesti – omatoiminen työnhaku lisättävä aktiivisuuskriteeriksiOsaamisen vaikuttavuus tulee nähdä laaja-alaisesti

Opiskelija-elämää_06_e

Akava pitää tervetulleena, että talouspolitiikan arviointineuvosto tarttui raportissaan koulutuksen ja innovaatiopolitiikan arviointiin. Akava jakaa arviointineuvoston huolen koulutusresurssien leikkauksista ja opiskelijoiden tulosten laskusta kansainvälisessä vertailussa. Uusien yliopisto-opiskelijoiden määrän lasku on huolestuttavaa, samoin toisen asteen tutkintoa vailla olevien nuorten suuri määrä. Innovaatiopanostusten pienentymistä Akava pitää hälyttävänä.

Lue tiedote:
Osaamisen vaikuttavuus tulee nähdä laaja-alaisestiJUKO neuvottelee nyt kahdeksan valtakunnallisen sopimuksen palkkaratkaisuista

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO neuvottelee parhaillaan kahdeksassa pöydässä yli 200 000 akavalaisen palkkaratkaisuista. Ratkaisun hetket ovat ensi viikolla.

Maria Löfgren 15

JUKON neuvottelutoimintaa koordinoiva ja kunta-alan neuvotteluja käyvä toiminnanjohtaja Maria Löfgren on ratkaisupäivien edellä varovaisen positiivisella mielellä. Vaikeuskerrointa on silti riittävästi.

Lue artikkeli:
JUKO neuvottelee nyt kahdeksan valtakunnallisen sopimuksen palkkaratkaisuista


”Pusertaminen jatkuu loppuun saakka”

JUKOn eri sektoreiden sopimusneuvotteluja luonnehditaan samansuuntaisesti: vielä ollaan vaiheessa. Jäsenkunta odottaa selkeitä yleiskorotuksia.

Lue artikkeli:
Pusertaminen jatkuu loppuun saakkaAkavan tekijät: Liisa Rintakallion mielestä yhteiskunta ja kirkko tarvitsee osaavia diakoniatyön ammattilaisia

Liisa Rintakallio_nosto

Akavan tekijät -sarjamme matkasi Ilmajoelle. Paikallisen seurakunnan diakoniatyöntekijä Liisa Rintakallio uskoo, että ammattiliittojen edunvalvonnan merkitys vain kasvaa.

– Toivon uskallusta puhua asioista, jotka ovat ajankohtaisia. Kun meidän työmme olosuhteet ja ehdot pidetään kunnossa, sen vaikutus ulottuu asiakkaisiimme ja seurakuntalaisiin asti, Rintakallio sanoo.

Lue artikkeli: Akavan tekijät: Liisa Rintakallio kannustaa diakoniatyöntekijöitä puhumaan yhteisistä asioista
Yrittäjä, kiinnostaako työhyvinvointi? Tervetuloa Akavan yrittäjäseminaariin

Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, tule hakemaan vinkkejä työhyvinvointiin!  Akavan perinteinen yrittäjäseminaari järjestetään 9.2. kello 13–16 aiheena "Työhyvinvoinnista yrityksen kilpailuetu". Tapahtuma on Espoossa Työeläkeyhtiö Elon tiloissa osoitteessa Revontulentie 7.

Seminaarin yhteydessä jaetaan Akavan yrittäjäpalkinto.

Vielä ehdit mukaan, ilmoittaudu 29.1. mennessä:
Akavan uusi puheenjohtajisto

Akavan uusi hallitus valitsi kokouksessaan Akavan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Olli Luukkaisen Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:stä. Varapuheenjohtajia ovat  Salla Luomanmäki, Akavan Erityisalat; Jyrki Wallin, Agronomiliitto ja Timo Saranpää,  Suomen Ekonomit.

Tutustu Akavan hallituksen kokoonpanoonAvoin työpaikka: puheenjohtajan assistentti

Töitä tarjolla! Haemme puheenjohtajallemme ammattitaitoista, kokenutta assistenttia. Hakemus kannattaa lähettää mahdollisimman pian, viimeistään 9.2. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lue lisää: Avoin työpaikka: Haemme puheenjohtajan assistenttiaAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400