Uutiskirje
27.1.2017
Juho Saari 4_rajattu

Professori Juho Saari: ”Sivistysyhteiskunnassa ihmiset ovat yhdenvertaisia”

Juho Saari_logo

Akavalaisen uudessa Suomi100-artikkelisarjassa matkataan kohti tulevaisuuden sivistysyhteiskuntaa. Ensimmäisessä osassa näkemyksensä sivistyksestä ja sen tulevaisuudesta kertoo muun muassa köyhyyttä tutkinut Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari.

Lue Akavalaisen artikkeli

Katso video

Mitä on köyhyys Juho Saari
Akavikot: Kiilaako aina joku tärkeämpi asia sivistysyhteiskunnan ohi

Akavikot 1

Tieteestä, taiteesta ja opetuksesta leikataan. Korkeakoulututkinnon suorittaneiden nuorten aikuisten osuus on laskenut alle OECD-maiden keskiarvon, syrjäytyminen ja eriarvoisuus lisääntyy. Arkisivistyksen kivijalka on Google. Hyvinvointiyhteiskunta on kulunut.

Olisiko nyt siis sivistysyhteiskunnan vuoro, pohtivat uudet Akavikot eli Akavan Miika Sahamies, Jaana Meklin, Heikki Taulu ja Anu Tuovinen kukin omasta näkökulmastaan.

Lue AkavikotKorkeakoulut kansainvälistymisen ytimessä

Henna Virkkunen

Opiskelijavaihto-ohjelma Erasmus juhlii tänä vuonna 30-vuotispäiväänsä. Euroopan tasolla Erasmus on unionin lippulaiva, jota pidetään yhtenä onnistuneimpana EU-ohjelmana.

Viime vuosina suomalaiset ovat myös aktivoituneet hakemaan rahoitusta eurooppalaisista kanavista, erityisesti EU:n Horizon2020-ohjelmasta. Sen tärkein tavoite on luoda uusia innovaatioita ja tukea tutkimusta, kirjoittaa Euroopan parlamentin jäsen Henna Virkkunen kolumnissaan.

Lue Henna Virkkusen kolumniUskottava brändi ei synny mainostoimiston pöydällä, sanoo Globe Hopen Seija Lukkala

Seija Lukkala Lehtikuva 26880351


Seija Lukkala havahtui halpatuotannon mielettömyyteen ja perusti yrityksen, joka nojaa tiukasti hänen omiin arvoihinsa. Se kiehtoo myös asiakkaita. Lukkala on puhujana 3.2. Akavan yrittäjäseminaarissa.

Globe Hopen perustaja: “Yritys syntyi tunteesta, että näin ei voi jatkua”
”Melkein kuin perheiden personal trainer”

Heikki Alapulli

Lastenklinikan osastonhammaslääkäri Heikki Alapulli tutki ja hoiti työviikollaan (16.–20. tammikuuta) monen lapsen hampaita, kerran jopa taskulampun valossa. Myös kokousta ja koulutusta riitti.

Lue erikoishammaslääkäri Heikki Alapullin työviikostaPohjola-stipendi Teppo Heikkilälle. Onnea!

Pohjola-stipendi Teppo Heikkilä 23012017

Akavan hallitus on myöntänyt OP Vakuutuksen lahjoittaman tutkimusstipendin lääketieteen lisensiaatti, ylilääkäri Teppo Heikkilälle.

Heikkilä on väitöskirjassaan tutkinut lääkärin uran eri valintatilanteisiin liittyviä motiivitekijöitä sekä tyytyväisyyttä valintoihin.

Lue tiedote
Akava PopUp jatkuu

Työelämän turva 262x179 px  turkoosi

Tänä vuonna Akava ja liitot ovat tavattavissa Akava PopUp -tapahtumissa eri puolilla Suomea. Tapahtumien teemana on ”Työelämän turva on AkavaAsia”.

Maanantaina 30.1. olemme Turussa ja järjestämme viisi korkeakoulu PopUpia kello 9–14. Esittelemme liittoja ja niiden toimintaa opiskelijoille. Järjestämme Hansakorttelissa kauppakeskustapaamisen kello 16–18.

Torstaina 2.2. matkaamme Jyväskylään. Akava ja sen liitot ovat tavattavissa kolmessa korkeakoulupisteessä kello 9–14 ja Jyväskylän Matkakeskuksessa kello 16–18.

Tarkat paikat, ajat ja osallistuvat liitot löytyvät akava.fi/popup.

Tervetuloa!
Akavan yrittäjäseminaari 2017:
Kasvutarinoita – osaamisella ja luovuudella kasvuun

Koodausta_13_b

Akavan yrittäjäseminaari 2017 järjestetään perjantaina 3.2.2017 kello 15-19 Helsingissä, Danske Bankin tiloissa Ruoholahdessa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Lue myös: Globe Hopen perustaja: “Yritys syntyi tunteesta, että näin ei voi jatkua”
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400