Uutiskirje
27.10.2017
Opettaja_05_b

Innovaatiojohtaja Taneli Tikka: Tekoälyn käytöstä tulee osa yleissivistystä

tanelitikka_pääkuva_Suomi100

Tiedon innovaatiojohtaja Taneli Tikka uskoo, että kohta kenenkään ei tarvitse osata koodata. Sen sijaan teknologian ymmärtämisestä tulee osa yleissivistystä.

– 20 vuoden säteellä tekoälyjärjestelmien tehokkaasta käytöstä tulee yhtä tarpeellinen kansalaistaito kuin älypuhelimen käyttö on nyt. Silloin pitää osata keskustella tekoälyn kanssa, kysyä siltä oikeassa muodossa kysymyksiä ja pyytää sitä valmistamaan asioita oikealla tavalla.

Lue uusin Sivistysyhteiskunta-sarjan artikkeli

Katso video: Millainen internet on vuonna 2117?Osaaminen on EU:n tulevaisuuden kulmakivi

sture_nosto v2

Suomen EU-puheenjohtajakauden teemasta on alettu keskustella viime päivinä. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder esittää, että osaaminen, oppiminen ja tutkimus otetaan Suomen EU-puheenjohtajakauden pääteemaksi.

Lue artikkeli: Osaaminen on EU:n tulevaisuuden kulmakiviSusanna Rahkamon neljä neuvoa yrittäjälle

Susanna ja Salla

Entre – Akavan yrittäjät ja itsensätyöllistäjät järjesti tällä viikolla ensimmäisen jäseniltansa. Johtamisen konsulttina työskentelevä, entinen huippuluistelija Susanna Rahkamo antoi osallistujille eväitä yrittäjäpolun alkuun: löydä sweet spot, kyseenalaista, etsi ympärillesi hyvät tyypit ja luota itseesi!

Lue artikkeli: Susanna Rahkamon neljä neuvoa yrittäjälleUusi sarja alkaa: Akavan tekijät esittelee liittojen vaikuttajia

Pasi_Tervasmäki

Uusi Akavan tekijät -sarja esittelee liittojemme toimijoita ja heidän vaikuttamistyötään. Sarjan aloittaa Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen jäsen Pasi Tervasmäki. Johtavana tilintarkastajana työskentelevä Tervasmäki kokee hyötyneensä ay-urastaan myös ammatillisesti. Hänen mielestään ay-liikkeen olisi huomioitava paremmin erityisesti epätyypillisissä työsuhteissa olevat – ja nuoret.

Lue Akavan tekijät: Pasi Tervasmäestä kasvoi neuvottelija


Rahoitus paljastaa korkeakouluvision suunnan

Ida Mielityinen 200x200 px

OKM:n korkeakouluvisio julkaistiin tällä viikolla. "Korkeakoulutuksen rooli asiantuntijoiden osaamisen kehittämisessä on noussut vision kärkeen", kiittää asiantuntijamme Ida Mielityinen Tuumaamossa. Hän kuitenkin muistuttaa, että vasta rahoituksen perusteet näyttävät, mihin suuntaan korkeakouluja todella ohjataan.

Lue Mielityisen Tuumaamo-kirjoitusNyt on aika toimia – EMU:n tulevaisuus pöydälle

Sirpa Pietikäinen

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen mielestä Suomen on osallistuttava aktiivisesti talous- ja rahaliitto EMU:n kehittämiseen. ”Suomen on oltava mukana EU:n kehittämisprosessin ytimessä”, Pietikäinen kirjoittaa kolumnissaan.

Lue Pietikäisen kolumniAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400