Uutiskirje
27.4.2018
Opettaja05c

Akavan tekijät: Teemu Leinonen luottaa professoreiden sivistystehtävään

Leinonen Teemu_verkko_2_FINAL_2

Professori Teemu Leinonen toimii Professoriliiton Aalto-yliopiston osaston varapuheenjohtajana. Ay-toiminnassa hänelle on tullut iloisena yllätyksenä muun muassa vahva kollegiaalisuus Professoriliitossa.

Professoriliiton tärkein tehtävä ei ole ajaa omia etujaan, vaan ylläpitää sivistys-Suomea, katsoo Leinonen.

Suomen koulutettu ja kriittinen kansa on hänen mielestään selvinnyt ”hemmetin hyvin” myös valemediasta ja epätotuuksien iskuyrityksistä.

Lue lisää: Akavan tekijät: Teemu Leinonen luottaa professoreiden sivistystehtäväänVäärinkäytösten ilmoittajien suoja etenee EU:ssa

Koodausta_12_a

Kauan kaivattu direktiiviehdotus ilmoittajien suojasta EU-tasolla julkaistiin 23. huhtikuuta. Direktiivi luo pohjaa yhtenäiselle käytännölle EU:ssa. Akava on vaikuttanut Eurocadresin kautta jo parin vuoden ajan EU:n laajuisen suojan aikaansaamiseksi väärinkäytösten ilmoittajille. Eurocadresin EU-asioiden johtaja Janina Mackiewicz kertoo, miksi ilmoittajien suoja on tärkeä ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Lue artikkeli Väärinkäytösten ilmoittajien suoja eteni EU:ssa
Akava Works -artikkeli: Keskustelu yleistuesta on tervetullut - avoimia kysymyksiä riittää

Pääekonomisti Eugen Koev käsittelee Akava Works -artikkelissa yleistukea ja selvittää, miten OECD:n esittämä yleistukimalli eroaa nykyisestä sosiaaliturvastamme. Koev pohtii sosiaaliturvan kannustavuutta, verotusta ja tuen vastikkeellisuuden näkökulmaa sekä nostaa esiin myös malliin liittyviä avoimia kysymyksiä ja verotuksen piirteitä.


Lue artikkeli Keskustelu yleistuesta on tervetullut – avoimia kysymyksiä riittääEsimiesverkosto: Työlinjalla Pekka Sauri -sarja

TEM_podcast_banner_1111x555_V1-logoilla

Työlinjalla Pekka Sauri-podcast-sarja tuo keskusteluun työelämän ja työn murroksen ajankohtaisia aiheita. Sarjan tuottajana on Työelämä 2020 -hanke ja Henry ry. Sarja on kuunneltavissa Akavan Esimiesverkoston sivuilla.

Ensimmäisen osan aiheena on luottamus työelämässä ja sen merkitys organisaatiossa.Pekka Saurin kanssa keskustelemassa Suomen ja Euroopan parhaana palkitun työpaikan Vincit Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen ja Leidenschaft Oy:n yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka.

Kuuntele Työlinjalla Pekka Sauri -sarjaaTervetuloa Yhdenvertaisena työelämässä -tapahtumaan

Akava on mukana järjestämässä Yhdenvertaisena työelämässä -tapahtumaa, johon kuuluu seminaari ja messutapahtuma. Ne pidetään Messukeskuksen Kokoustamossa 28.5. kello 10-16.

Osatyökykyisten työllistymisen esteenä ovat usein tiedon puute ja asenteet. Seminaari tuo esiin ajankohtaista tietoa ja kannustaa luomaan yhdessä ratkaisuja, jotta voimme olla kaikki luomassa yhdenvertaista ja tasa-arvoista työelämää.

Tervetuloa! Katso tapahtuman tiedotAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400