Uutiskirje
28.4.2017
vappupallot 1000x420

Tutkimus ja koulutus saavat tervetulleita lisäpanostuksia

Akava on tyytyväinen hallituksen puoliväliriihessä tekemiin työllisyyttä koskeviin päätöksiin. Hallitus on panostanut työllisyystoimien lisäksi kasvuun, innovaatioihin ja osaamiseen. Linjaukset innovaatioiden ja koulutuksen edistämiseksi ovat Akavan mielestä kannatettavia. Aiemmin tehdyt leikkaukset ja koulutuksen uudistamistarpeet edellyttävät vielä uusia resurssilisäyksiä hallituskauden loppuvaiheessa. Tarvittava rahoitus tulisi tehdä pääosin yritystukia uudelleen kohdentamalla.

Lue tiedote

Katso video: Kommentit puoliväliriihen koulutuslinjauksista



Tiitu Takalo Sivistysyhteiskunta-sarjassa: "Huonoa käytöstä katsotaan läpi sormien"

Tiitu Takalo

Palkittu sarjakuvapiirtäjä Tiitu Takalo käsittelee teoksissaan sekä suuria historiallisia teemoja että arkoja henkilökohtaisia aiheita. Hänen mielestään sivistys on hyvää käytöstä ja nyt huonoa käytöstä katsotaan läpi sormien. Hän toivookin, että sivistyneistö pyrkisi rohkeammin haastamaan nykytilanteen. Muuten toivottomuus voi vallata ihmiset.

Lue artikkeli
Katso video: Tiitu Takalo pohtii sarjakuvakulttuurin tulevaisuutta



Terveydenhoitaja Minna Lehtoväre pitää naisten ja perheiden puolta

Minna Lehtoväre

Minun työviikkoni -sarjassa kurkistetaan neuvolan arkeen. Terveydenhoitaja Minna Lehtoväre kertoo työviikostaan, joka on täynnä elämää: ”Vastaanoton jälkeen kiirehdin viikko sitten esikoisen synnyttäneen perheen luo kotikäynnille. Kotona on miellyttävä tunnelma, ja isä on isyyslomalla. Käymme läpi kummankin vanhemman tuntemuksia. Isä huolehtii ihanasti vaimostaan: kyselee äidin levon ja syönnin merkityksestä imetyksessä.”

Lue artikkeli



Mikä ihmeen EU:n sosiaalinen pilari?

EU-lippu_1000 pix Lehtikuva

Akava kiittää Euroopan komissiota tällä viikolla annetusta ns. sosiaalisen pilarin aloitteesta. Aloitteessa on kyse Euroopan unionin työ- ja sosiaalipolitiikan kehittämisestä. Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen vastaa Akavalaisen artikkelissa kysymyksiin ja kertoo, mitä sosiaalinen pilari oikein tarkoittaa.

Lue artikkeli
Lue tiedote



Varma lähestyvän kesän merkki: Kesäduunari-info avautuu!

kesaduunari_infon banneri 2017

Akavan, SAK:n ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-infopalvelu palvelee tänäkin kesänä nuoria kesätyöntekijöitä sekä heidän vanhempiaan nuorten työelämään liittyvissä kysymyksissä. Kesädaari-info avautuu 2.5., mutta voit tutustua kesäduunari-infon maksuttomiin palveluihin verkossa jo nyt: www.kesaduunari.fi



Tasa-arvokiertue: Tasa-arvo tehdään työpaikoilla

tasaarvo-tehdaan-tyopaikoilla-2

Palkansaajakeskusjärjestöjen tasa-arvokiertue saapuu 4.5. Helsinkiin. Tilaisuudessa tarkastellaan tasa-arvolakia työpaikkojen näkökulmasta ja pohditaan lain toimivuutta käytännön tilanteissa työelämässä ja työpaikoilla. Kaikille osallistujille jaetaan Tasa-arvo-opas. Pääset ilmoittautumaan tästä. Kiertue on osa Suomen juhlavuoden 100 tasa-arvotekoa -hanketta.

Lue lisää: www.tasaarvo100.fi


Ammattiliitto Ava liittyi Akavaan

Ava logo

Akavan hallitus on hyväksynyt Ammattiliitto Ava ry:n Akavan jäseneksi. Avan muodostaa kolme valtiosektorin ammattiliittoa, Tullivirkamiesliitto, Ulkoasiainhallinnon Virkailijayhdistys ja Verovirkailijain Liitto. Avan liittyminen vahvistaa Akavan toimintaa valtiosektorilla.

Lue tiedote



Jyrki Kemppainen Akavan viestintäjohtajaksi

Jyrki Kemppaisen on valittu Akavan uudeksi viestintäjohtajaksi. Kemppainen siirtyy Akavaan Suomen Olympiakomitean viestintäjohtajan paikalta kesäkuun alussa. 

Lue tiedote



Esimies, vastaa kyselyymme 29.4. mennessä!

Työelämää_08_d

Akavan Esimiesverkosto selvittää esimiesten näkemyksiä työstään. Mikä esimiestyössä on palkitsevinta? Mitä taitoja tarvitset eniten? Kyselyyn vastaaminen vie vain hetken. Kysely on avoinna 19.–29.4.

Vastaa kyselyyn



Suomi 100 – Työn 100 askelta -seminaari 11.5.

08_2016_katu_03 a

Miten teknologian kehitys ja muut megatrendit muuttavat työntekoa tulevaisuudessa?

SAK:n, Akavan ja STTK:n Uudenmaan aluetoimijat järjestävät avoimen seminaarin työn tulevaisuudesta 11.5. kello 17–19.30 Kansallissalissa, Aleksanterinkatu 44 A 2. krs, Helsinki.
 
Seminaarissa panelisteina mm. Jarkko Eloranta, Sture Fjäder ja Antti Palola sekä opiskelijoiden puheenjohtajat.

Tutustu kiinnostavaan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 4.5. menneessä.



Akava PopUp jatkuu toukokuussa

Vaasa

Akavan PopUp kiertää pääkaupunkiseutua toukokuussa. Ajat ja paikat: www.akava.fi/popup



Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400