Uutiskirje
29.9.2017
Wilderness_uutiskirje

Videobloggaaja Timo Wilderness haluaa tehdä oppimisesta kivaa ja osallistavaa

Timo Wilderness_pääkuva

Timo Korpi a.k.a Timo Wilderness vie Suomea maailmankartalle suopaini- ja saunavideoilla. YouTube-tähti kertoo Akavalaisen haastattelussa haluavansa selvittää, miten oppiminen voisi olla koulussa kivempaa ja sallivampaa.

– Minua kiinnostaisi tietää, miten se voisi palvella sitä, että ihmisessä itsessään herää halu osallistua ja rakentaa yhteiskuntaa, Korpi kertoo.

Lue Sivitysyhteiskunta 2117 -haastattelu

Katso YouTube-video: Onko vuonna 2117 YouTube-videoita?Insinöörit kortistosta töihin muuntokoulutuksella

Hightech06

Insinööriliiton mielestä Suomessa koulutetaan liikaa uusia insinöörejä. Puheenjohtaja Samu Salon mukaan epätasapaino johtuu pitkälti väärästä koulutuspolitiikasta. Painopiste pitää siirtää muunto- ja täydennyskoulutukseen. Muuntokoulutuksen kehittämisessä huomiota pitäisi kiinnittää työelämän tarpeisiin, painottaa myös Akavan asiantuntija Ida Mielityinen.

Lue artikkeliAkava painottaa perhevapaauudistuksessa työhön paluun turvaa

Perhearki_10

– Akavan tavoitteena on parantaa työelämän tasa-arvoa joustavoittamalla perhevapaiden käyttöä. Haluamme samalla vaikuttaa naisten työllisyysasteeseen. Perhevapaamallimme lisää työhön paluun kannustavuutta sekä huomioi erilaiset perhemuodot, toteaa vt. työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko.

Lue tiedoteAkava kannattaa sosiaaliturvan uudistamista

Perhearki_01_g

Akava pitää maan hallituksen päätöstä sosiaaliturvan kokonaisuudistuksesta myönteisenä. Akavan mielestä uudistuksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota työnteon ja yrittäjyyden lisäämiseen sekä kannustinloukkujen purkamiseen.

Lue tiedote


Naiset ja miehet samalle viivalle EU:n työmarkkinoilla

Liisa Jaakonsaari_European Parliament

Korkeammasta koulutustasostaan huolimatta naiset saavat EU:ssa keskimäärin selvästi pienempää palkkaa kuin miehet. "Tasa-arvon unionissa ei voi olla toisen luokan työntekijöitä", kirjoittaa europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari kolumnissaan.

Lue kolumniVielä ehdit ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa!

Tulppaanit_kwang-mathurosemontri-110344

Akavan opiskelijoiden Suomen paras kesätyönantaja -kilpailu nostaa esiin kesätyön hyviä käytäntöjä. Ehdotuksia palkinnonsaajasta voi tehdä sekä kesätyöntekijä että kesätyönantaja. Ehdotuksia voi tehdä 30.9. saakka.

Lisätietoa Suomen paras kesätyönantaja -kilpailustaKenelle Akavan yrittäjäpalkinto 2017?

Nyt on aika pohtia kenelle kuuluisi Akavan yrittäjäpalkinto tänä vuonna. Palkinnolla tuodaan esille yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Ehdotukset tulee jättää 20.10. mennessä.

Lue lisää Akavan yrittäjäpalkinnostaAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400