Uutiskirje
3.2.2017
Perhearki_03_c

Perhevapaan takia irtisanottu isä: Minun käskettiin valita työ tai perhe

Akava vaatii, että perhevapaita pitävien ja niiltä palaavien suojaa on vahvistettava. Perhevapailta palanneiden jatkuvasti lisääntyneet ongelmat työpaikoilla lisäävät tarvetta perhevapaiden kokonaisuudistukselle. Suojan parantaminen lisäisi omalta osaltaan perhevapaiden jakamista nykyistä tasaisemmin sekä halukkuutta palata perhevapaalta töihin.

Akavalainen-verkkolehden artikkeli kertoo isästä, joka perhevapaasta ilmoitettuaan sai kehotuksen valita työn tai perheen. Päätös perhevapaasta johti potkuihin. Kuvan henkilöt eivät liity artikkeliin.

Lue tiedote: Potkut perhevapaan takia – perhevapaalta palanneiden suojaa on vahvistettava

Lue Akavalaisen artikkeli: Perhevapaan takia irtisanottu isä: Minun käskettiin valita työ tai perheAkava PopUp jatkuu


Tänä vuonna Akava ja liitot ovat tavattavissa Akava PopUp -tapahtumissa eri puolilla Suomea. Tapahtumien teemana on ”Työelämän turva on AkavaAsia”

Maanantaina 31.1. valloitimme Turun ja torstaina 2.2. Jyväskylän korkeakoulut ja Matkakeskuksen. Perjantaina 3.2. Jyväskylässä PopUp jatkuu Opo-päivillä.

Opopäivät


Torstaina  9.2. suuntana on Tampere. Akava ja sen liitot ovat tavattavissa kolmessa korkeakoulupisteessä kello 10–14 ja Koskikeskuksen 1. kerroksen Keskusaukiolla kello 16–18.

Tarkat paikat, ajat ja osallistuvat liitot löytyvät akava.fi/popup.

Tervetuloa!Työttömyyskatsaus: Korkeakoulutettujen työttömyys vähenee


Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä kääntyi vuoden 2016 lopussa laskusuuntaan. Korkeakoulutettuja työttömiä oli joulukuun lopussa yhteensä 50 069. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 567 henkilöä eli 1,1 prosenttia. Työttömistä alemman korkeakoulututkinnon suorittaneita oli 26 867 ja ylemmän 21 471; molemmissa ryhmissä suunta oli alaspäin. Tutkija-asteen koulutuksen suorittaneita oli työttömänä yhteensä 1 731 henkilöä ja lievä kasvu jatkui.

Tutustu Akavan työttömyyskatsaukseen


Viikon luku: Korkeakoulutettujen työttömien määrän laskuvauhti kiihtyi
Työttömyyden-lasku-1,1-prosenttia


Korkeakoulutettujen työttömien määrän lasku jatkui ja jopa hieman kiihtyi. Muutos oli marraskuun puolesta prosentista joulukuun 1,1 prosenttiin.Akavan Entren puheenjohtaja Salla Luomanmäki: Yhdistelmävakuutuksen ripeään valmisteluun panostettava

Salla Luomanmäki

– Itsensätyöllistäjille ratkaisevan tärkeä yhdistelmävakuutus on saatava pian voimaan. Silti valmistelu on tehtävä yhteistyössä ja huolellisesti. Pelkään uudistuksen jäävän jalkoihin, vaikka sen eduista on kattava yksimielisyys, sanoo Entre – Akavan yrittäjät ja itsensätyöllistäjät ry:n puheenjohtaja Salla Luomanmäki.

Viime vuonna perustettu Akavan yrittäjät ja itsensätyöllistäjät on nyt nimeltään Entre – Akavan yrittäjät ja itsensätyöllistäjät. Järjestö otti uuden nimen käyttöön helmikuun 2017 alussa. Entressä on jäsenliittoja 17.

Lue lisääTuumaamo: Uraohjaus työssä käyville säästäisi monelta työttömyysjaksolta

Jos jäisit työttömäksi, millaisen ohjauksen, tiedon tai koulutuksen uskoisit edistävän parhaiten nopeaa paluuta takaisin työhön?

Ajattele, jos saisit todella valita, millainen yhdistelmä CV-sparrausta, kielikoulutusta, oman osaamisen hahmottamista ja toisin sanoittamista, aivan uusia opintoja, ammatinvalintapsykologin palveluja, piilotyöpaikkojen etsimistä tai henkistä sparrausta vaativan tilanteen edessä, olisi sinulle paras?

Jokaisen korkeakoulutetun työura on omanlaisensa ja siksi silta uuteen työhön on jokaisella erilainen.

Ida Mielityinen 100x100 px

Lue Ida Mielityisen blogi
Kustannuskilpailukyky paranee selvästi

Kustannuskilpailukyvyn parantuminen kirkastaa viennin ja työllisyyden näkymiä, minkä vuoksi Akava lähti kilpailukykysopimukseen mukaan, kommentoi Akavan pääekonomisti Eugen Koev tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan tuoreen raportin pohjalta.

Tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan tuoreessa raportissa todetaan, että Suomen suhteellinen kustannuskilpailukyky paranee tänä ja ensi vuonna yhteensä 3,5 %.

Eugen Koev 100x100 px

Lue lisääAkavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin

Ehdota Vuoden työpaikkavaikuttajaa

Akava on perustanut Vuoden työpaikkavaikuttaja -palkinnon nostaakseen esiin akavalaisten luottamusmiesten tärkeää työtä.

Palkinto myönnetään ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja se jaetaan Akavan kevätliittokouksen yhteydessä.

Lue lisää ja tee ehdotus 31.3. mennessä!
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400